Että ihan Ruotsia pitää alkaa vääntämään, jotta pääsee edustamaan Suomea Euroviisuihin, Voi PER…LEEN,PER….   Minne on kadonnut Suomalaisten identiteetti,  När jag blundar, mitä se edes tarkoittaa, pitäisihän minun tietää , kun kerran olen tänne syntynyt, täällä varttunut ja aikomus on vielä jonkin aikaa kituuttaa täällä. Eikö se ole aivan sama, jos Ruotsalaiset alkavat hoilaamaan   selvällä Suomenkielellä Bakussa järjestettävissä viisuissa, veikkaampa etteivät koskaan tätä temppua edes harkitse, kun niillä tuntuu olevan nämä omat kansallisarvot jollain tavalla vielä kohdillaan. Ehdotankin, että seuraavissa turnajaisissa otetaan kovat aseet käyttöön, laitetaan Lordi uudestaan kehiin, mutta sillä erotuksella että esitys tulkitaan Venäjän kielellä, takuu varma menestys tulisi olemaan tämä spektaakkeli. 

Kuortaneen  nuorten halli yleisurheilun SM kisoissa,  Pohjois-Savon nuorin polvi näytti, että osataan tälläkin juosta keskimatkoja, joita 800m ja 1500m edustaa. Poikien 17 ikäisten  tonnivitosen matkalla Mikkonen Kuopion Reippaasta tuli näki ja voitti SM kultaa, Satu Kähkönen taas ei tyytynyt yhteen mitaliin saman ikäluokan  tyttöjen turneessa, vaan nappasi 800m juoksussa hienosti pronssi ja seuraavana päivänä vielä kruunuksi hopeaa 1500m matkalla. Tyttö lunasti aika nopeasti minun  bloki puheet todeksi siitä, mitä  kerroin joitain aikoja taaksepäin, kun ruodin eri ikäsarjojen mahdollisia menestyjiä kestävyysmatkoilla. Tosi kun nyt kuitenkin menestystä alkaa Sadulle tulla selkeiltä alimatkoilta ja vielä kohtuuhyvillä ajoilla ikäisekseen on valmennuksessa onnistuttu, odotin kyllä vasta tulevien SM maastojen tuovan  menestystä, aikatavalla mitalin tuntumaan, mutta kun nyt on ne tärkeimmät harppausvuodet edessä, niin ne täytyy ensin vetää nousujohteisesti läpi ja vasta sitten on aika alkaa näyttää kykyjään. Hyvältä kuitenkin homma näyttää tässä vaiheessa, mutta nyt sitä malttia vasta kysytään, joka tapauksessa, en sano onnea, koska sitä sanamuotoa käytetään syntymäpäivien yhteydessä ja toisaalta joukkuepallopeleissä, koska siellä jos joku tai jotkut epäonnistuu, mutta joukkue kuitenkin voittaa, voidaan silloin puhua ONNESTA, Sadulle toivotan vaan erittäin hyvää jo alkanutta uraa, motivaatiosta se tuskin ainakaan jää kiinni.

Omat tekemiset etenee suunnitellusti, lauantain pitkän jälkeen ajattelin sunnuntaiaamuna että näinköhän tässä viitsii, tai jaksaa edes 10km palautusjuoksua tehdä, mutta kun pyyntö lenkkiseurasta  (Heidi Hyvärinen) tekstiviesti oli puhelimeen ilmestynyt, niin eikä vaan kamat päälle ja tien päälle. Olihan muuten mahtava juoksukeli, aurinko ja 10 asteen pikku pakkanen, pitävä tienpinta, sekä yllätykseksi erittäin palautunut roppa ja mieli ja niin kun arvata saattaa, ajateltu tunnin sessio, muuttui 1,40h tv lenkiksi. Ajattelin että nyt tuli ylilyönti, koska maanantaina olisi sitten se legendaarinen (minulle) Watsonin vauhtileikki, No joo, aamulla tosiaan kävin kevyen tunnustelevan 7km johon otin sitten 5x100m kiihdytyksiä, iltapäivällä suunnistin Kuopio hallille, sinä verkat 2-3km ja matkaan, homman nimi oli, että 4min kovaa ja yksi minuutti normaali tv juoksua väliin, siis joka viides minuutti oli aina  uusi lähtö, kilsan väliaika vilahti siihen 3,35-3,40min väliin. Tätä oli tarkoitus juosta yksi tunti, mutta kun vedot alkoi karata 50minuutin jälkeen liian koviksi (alle kolmen ja puolen), ajattelin lopettaa siihen, olo oli koko harkan ajan erittäin vahva, joten hommasta jäi erittäin positiivinen ja hyvä fiilis. mutta kyllä  täytyy sanoa, että minuutti ripeää hölkkää palautukseksi, kuluu yllättävän nopeasti, huomenna sitten taas kevyttä 15-20km, vapaa päivä kun on.