Kauan odotettu Lahden MM hiihot ovat alkamassa, tai pareminkin ovat alkaneet. Asemasota vaihe yksi on myös alkanut, sillä Ruotsalainen toimittaja jo on kerennyt kyseinalaistamaan malliin, eikö Suomalaisia hävetä, kun ovat pestanneet asiantuntiakommentaattoreiksi kaksi pesunkestävää entistä hiihtäjää, jotka ovat kauan aikaa taaksepäin kunnostautuneet myös D alueella, tai ainakin toinen selvän kärähtämisen muodossa.

Kaikille halukkaille maaille pitää antaa mahdollisuus osallistua itse kisoihin ja eilen oli karsinnat hiukan eksoottisimpien maiden hiihtäjillä. Minusta tälläinen toiminta rikkoo pahasti murtomaahiihdon arvoa ja ylpeyttä lajina, missä kuitenkin halutaan niin että maailman parhaat kilpailee siitä, kuka on paras. Jo alennutaan sirkushuvien kaltaiselle näytökselle MM kisoissa, mitä eilen nähtiin sitä ja pitäähän kansalla olla hauskaa, mutta ei minun mielestä MM näyttämöllä. Vai mitenkä on, jos avovesiuinnin MM kisoihin olisi kisoja ennen karsinnat mailla, joiden osanottajat hädin tuskin pysyisivät pinnalla oman uimataidon avulla ja ne jotka eivät hukkuisi pääsisivät sitten itse kisaan mukaan. 

Tänää aloitetaan sprinteillä, eikä sieltä ole tulossa mitalia ainakaan Suomelle, jos tulee, niin mitalin tuoja on vuoden urheilija äänestyksessä korkealla. Se verran huonoa on ollut kansainvälinen menestyminen Suomalaisilla rinttereillä tänä vuonna, että nyt yllätystä peliin. Hyvät kisan aloitukset sitten lisäisivät itseluottamusta koko joukkueelle ja sitä mukaa sulkia lisää Humun intiaanipäähineeseen ja tunnetusti se päähine on ollut pitkää sulaton,ugh, olen puhunut.

Kolme mitalia on kisojen saldo härmärmäläisten osalta, siihen on tyytyminen. Mutta takaportin kautta joidenkin vuosien jälkeen voi tulla sitten testiseulonnan tuloksena muutama mitali lisää. Eikös tuolla Lahdessa saa eräs kepinheittäjäkin mitalin värin muuttumaan kirkkaammaksi. Tosin tuokaan episodi ei kuulu tuohon tilaisuuteen, mutta saadaanhan silläkin tempauksella ihmisiä liikkeelle. Miksi ei samaan syssyyn oltais voitu vaatia muutaminen Venäläisurheilijoiden palauttaa mitaleitaan pois, niin oltaisiin saatu ihan kunnon show pystyyn.

Urheilu ei nyt nappaa, mutta kala sitäkin paremmin:)