Hölkkäkausi painaa päälle. Näillä kuntotapahtumillahan on tarkoitus on lisätä ihmisten liikunta aktiviteettia,  eli parantaa hyvinvointia ja terveyttä. Kuopiossa juosta tulevana viikonloppuna Kallaveshölkkä, tämä perinteinen kevään avaus hölkkä Kuopiossa on siirretty Puijon Hiihtostadionilta Kallaveden äärelle Väinölänniemen maisemiin, itse asiassa juostaan samaa baanaa, missä ratkottiin viime keväänä SM maantie mitalit. NO mutta, Kuopion Kaupungin ympäristö aluepalvelu/tekninen virasto suuressa viisaudessaan on määrännyt jonkin katukäyttömaksun järjestävälle seuralle maksettavaksi hinnaltaan 250€+ alvi+ 5€ per keila. Toisaalta Kaupungin toimintamalli ei yllätä, koska palvelualueuudistuksen myötä kirjattiin 16 miljoonan € alijäämä., mikä itsessään oli osoitus palvelualue uudistuksen toimimattomuudesta jo sinällään.

Joka tapauksessa tällaisella rahastuksella tapetaan tehokkaasti kaikki juoksuliikunta tapahtumat tulevaisuudessa, jotka kisataan jollakin tapaa yleisen liikenteen ehdoilla. Minkähänlainen hintalappu on tulevan syksyn Rauhalahden maratonilla, joka juostaan osin yleisillä teillä. Itse lähetin sähköpostia (kyselyn) päättäjille Pesonen/Kauppinen siitä, ketkä tekivät tämän maksunperintä päätöksen, koska on kiinnostusta tietää oman tapahtuman (Valkeisen lammen ympärijuoksu) mahdollinen rahastus. Jos ylimääräisiä maksuja on tiedossa, PERUN kyseisen tapahtuman muitta mutkitta.

Kuopiohan on mainostanut jo pitkää itseään teemalla ”TERVE Kuopion kaupunki” no sen voi nyt jo viimeistään käsittää toisellakin tapaa, vaikka ”Vähemmän TERVE Kuopion kaupunki”

Jenkeissäkään ei meinaa onnistua juoksutapahtumat, viime syksynä nyyjorkin maraton peruttiin luonnon katastrofin seurauksena ja nyt Bostonissa paukkuu pommit, mitähän seuraavaksi?

Itse en ole raajojen paukkumisen seurauksesta liikkunut kuin akselilla asunto/auto/työpaikka/auto/asunto, ai niin kauppa unohtui! Ehkä sitten vasta jalkaudun kun lehti on puussa, asiat ovat siis HYVIN! koska ainahan sitä pystyy JOTAIN tekemään.

Sitten lopuksi kisaveikkauksiin, Tuusulassa juostaan SM maantiet tulevana viikonloppuna. Naiset Lindgren, Markovaara, Haka-Risku. Miehet Korir, Järvenpää, Nummela, kannoilla Manninen, Takala, Pennanen, Randelin. Yksi asia vaivaa naisten puolella mieltä, missä on Johanna Peiposen nimi ja parin muun potentiaalisen naisjuoksijan olemassa olo, sekä tietenkin Suomen viimevuoden tri-perusmatkan naisten ykköstykin Kaisa Lehtosen juoksukyky puolimaratonilla. Tietenkin,kun veikkauksista puhutaan, voi tai saa olla myös väärässä, joten kommenttiosioon voi jokainen asiasta kiinnostunut laittaa oman olettamuksen.