Ampumahiihdon MM vuosimallia 2017 toi lopultakin sen kaivatun mitali. Ja Kaisahan sen lopulta toi, vaikka Mari oli jo aika lähellä yllätystä perusmatkalla. Nyt voidaan sanoa, että tämä mitali oli voitettu pronssi, eikä hävitty. Nyt Mäkäräinen oli palannut sille omalle hiihtotasolleen ja viimeisessä kuokkanousussa, nousi Koukaloovankin selkä pystyy, kun Kaisa paineli ohi.

Tämä oli sitten samalla hyvä singnaali hiihtokunnon löytymisestä takaisin ja samalla hyvä harjoitus ajatelle Lahden 30km vapaata, mihin Kaisa varmaankin päättää lähteä mukaan. Sinne kun on huutava pula, hyvään sijoitukseen pystyvästä naisesta, joten!

Ja Lahden MM hiihdoille oikea jymypotti, mikä kiihdyttää kisapääsylippujen myyntiä, kun saadaan tuore MM mitalisti lähtöviivalle, oli sitten kyse naisten viestistä, tai kolmenkympin hiihdosta.

Sitten on tämä Ski Classics tasatyöntö sarja. Ensinnäkin, tämä sana ei kuvaa yhtään sitä, millä tavalla siellä edetään, eli classics muka. Ihan törkeän tyhmää. Ukot ja akat työntävät sulassa sovussa loppusuoralle asti ja joku sitten ylittää ensimmäisenä maaliviivan. Ei tämä ainakaan mitään kilpahiihtoa ole, ompahan vaan yksi täydennyssarjahiihto lisää, jo muutenkin kirjavaan joukkoon. Ja jos on maraton juoksun seuraaminen tylsää, niin tätä ei viitsi katsoa alkuunkaan.

Facebookissa käväisin ja sieltä silmille hyppäsi erään tri ihmisen viisastelu siitä, että kestävyysurheilu on nyt puhtaampaa kuin aikoihin. Mieli oli jollakin herkistynyt, kun Pekka Vähäsöyrinki oli käynyt aikaa taaksepäin Mika Myllylän haudalla puhdistautumis käynnillä ja pahoitellut Mikalle, että aikoinaan oli doppingin kurjimukseen pojat ja tytöt houkutellut. Sen ulostulon olisi pitänyt tapahtua Myllylän elossa ollessa, niin Mika saattaisi olla elossa vielä tänäkin päivänä.Ja samainen tri ihminen sanaili, että TEKOÄLY poistaa douppingin käytön viimeistään seuraavan 5 vuoden aikana. Joku siellä kysyi, että mikä helevetin tekoäly, mutta vastausta ei siellä kysymykseen irronnut, joten olihan varsinainen ÄLYTEKO, tuon tekoälyn heittäjä. Dop on ollut jo 75 vuotta osa kestävyysurheilua ja tulee olemaan sitä jatkossakin, valitettavasti ja piste.

Nivunen pikkuhiljaa paranemaan päin. Eilen jääladulla hiljaista juoksua 1,20h