Lätkän MM lähestyy,paineet kasvavat yli sietokyvyn niin kotikatsomoissa, kuin itse kaukalossa työskentelevien keskuudessa. Sitähän ei vaan voi myöntää tässä vaiheessa,mutta silti uhotaan että mitalipeleihin mennään,kyse on kuitenkin onneksi marginaali lajista, jos mittarina käytetään maailmanlaajuista näkyvyyttä ja harrastajamäärää yleisesti.
Mutta harrastelusta ei ole kyse enää siinä vaiheessa,kun mitataan taloudellista tuottoa kotikisoista,odotuksissa on kuulemma jopa 8 miljoonan € tuotto kotikisoista,kaikessa suuressa viisaudessaan(tyhmyydessään) jääkiekkoliitto on hinnoitellut katsomopaikka biletin hinnaksi halvimillaankin 150€ tietämille ja nämä eivät ole kuin vasta alkusarjan otteluja,vertailun vuoksi Muncenissä pelaillaan Mestareiden liiga loppuottelu kohtapuolin ja halvimmillaaan paikan katsomoon saa 70€ eikä kyse ole mistään marginali lajista,vaan kuningas jalkapallosta,vaan eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

 Toisaalta  jääkiekko on joukkuelaji,siis voittaa voi vaikka itse epäonnistuukin pelissä,tämä yhtälöhän ei voi toimia yksilölajeissa,mutta yksilölajin ero onkin siinä,että jos et menesty juuri sillä H hetkella EM,MM tai Olympia kehissä, et nähtävästi nauti kovin suurta luottamusta tukien päättäjien silmissä seuraavaa kautta ajatellen.Lätkäjätkät voivat vaan naureskella,koska se palkka tulee kuitenkin, menestyi tai et kisoissa ja se yhden ainoan rivikiekkoijijan tienestit yhdeltä kaudelta on suurempi, kuin esimerkiksi koko kestävyysjuoksun kausi budjetti.Yksiin ei käy onnenlahjat,onnekas olen kuitenkin minä, ettei tarvitse seurata koko kisoja, kun ei vois vähempää kiinnostaa koko touhu,saan nimittäin aika rauhassa juoksennella ja nauttia ulkoilmasta silloin kun Suomi pelaa lätkää,siis erittäin hyvä aika käydä lenkillä.

Omat juoksentelut ovat eilen ap. 1,15h loppuakohti kiihtyvä ip. kovan tuulen takia korvasin pyöräilyn kevyellä juoksulla 45min, tänä aamuna 6km tv kevyt, päivällä ennen töihin menoa 2km verryt+5x 100m/100m nurmialusta+3x 1000m ylämäkeen/reippaasti alas+5x 1min mäki/reipas alas+5x 100m/100m nurmialusta+ verryt (1h)