• Niin, aina silloin tällöin kestävyysjuoksu maailma aprikoi, onko miesten maratonilla mahdollista juosta maraton alle 2 tunnin. Tokihan se päivä joskus koittaa, mutta oma veikkaukseni on ettei ennen  vuosilukemaa 2030. Uskon, että siihen mennessä ollaan geenimanipulaatio lääketieteessä edetty jo niin pitkälle, siis jo kokeilumielessä, että nähdään ensimmäisiä häikäiseviä kahden tunnin hätyyttelijöitä. Siihen kun lisää yhä tehokkaammat markkinoille ilmestyvät douping aineet, joita ei pystytä testeillä tarkentamaan, aletaan olla lähellä 2 tunnin haamurajaa
Jokainen voi päätellä mielessään, miten kauan aikaa vie nipistää aina minuutti kerrallaan tuosta maratonin nykyisestä ME ajasta se nimittäin vie aika kauan, koska vauhdin suhde käytettyyn aikaan on yhä tiukemman työn takana. Senhän huomaa parhaiten, kun katsoo 12 viimeisen vuoden kehityksen, Khannouchin ja Makaun ero on noin 2minuuttia.
Kun taas Makaun ajasta on vielä matkaa 2 tunnin haamurajaan miltei 4minuuttia, joten en pidä kovin mahdollisena, että kukaan "normaali" kaksijalkainen ihminen pystyy ilman mitään turbokauroja hätyyttelemään tuota rajaa sallituin menetelmin. Mutta onhan ihmeitä tapahtunut ennenkin, tai ainakin myöhemmin, joten odotellaan.

Omat manipuloinnit liikunnan saralla ovat sitä seesteistä hiljaiseloa, johon ei mahdu kuin mahtihikoilut työpaikan tarjoamassa saunassa, työaikaan tietty ja pientä ulkoilua vähän niin kuin tähän tapaan, jotta kukaan ei kuvittele minun salaharjoittelevan kovaa.
23.12 ap. 12km tv kevyt. 24.12 ap. 2h noin 23km tv kevyt. 25.12 ap. 15km tv kevyt ip. kevyt lihaskunto 10min soutuergo+ 3 kierrosta 5 laitetta+ 15min crostrainer. 26.12 ap. 12km tv kevyt ip. 12km tv kevyt halli. 27.12. 1,55h kävelyä reippaasti ja pakkasta riittää. 28.12 ap. 12km tv kevyt ip.crostrainer 45min= 10min verryt+30min 250w reipas, mukavuusalue minulle, en tiedä sitten muille, mutta sykkeet tuppaa nousemaan aika korkealle, johtuen 29 asteen sisälämpötilasta. 29.12. ap. 8km tv kevyt ip. perinteistä hiihtoa tosi pitävin suksin(puijo) tunnin verran, oli mahtavat ladut ja hyvä fiilis. Notta näin, mutaa lainatakseni. Hyvää sunnuntaita kaikille
.