Pohjos-Savon maantiejuoksut mallia 2017 on sitten avattu. Tänään oli pällistelemässä tuolla Leppävirralla, missä arviolta noin 50 kestävyysjuoksijaa oli saapunut tekemään sen kevään ensimmäisen avaavan juoksun. Kelihän oli ihan kohtuullinen ja aurikokin oli paikalla. Juoksualusta oli sula ja ainoastaan tossun alla pyörivä sepeli laittoi tiukimmissa mutkissa hiukan hiljentämään vauhtia. Eihän tämä mikään yleisöryntäys ollut osanottajien suhteen, mutta olisiko syy siinä, että osanottomaksu oli niin pieni, eikä sillä voi kilpailla isompia kisoja vastaan, missä joutuu maksaman itsensä kipeäksi:)

Ja tuttuun tapaan palkittiin kaikki osanottajat, vastapainoksi sille, että tuo osanottomaksu oli niin pieni. Mielenkiintoista on kyllä tulevana suvena nähdä, kuka tekee se suurimman osanottomaksupyynnön juoksukilpailuissa. Onko se Paavo Nurmi Maraton vai Helsinki city ja ainahan uudelle yllättäjälle on tilaa tässä juoksutapahtumien ryöstöretkiosanottomaksujen luvatussa maassa.

Kaikki kunnia kuitenkin Team Varpikkaille, että pitävät yllä perinteisiä arvoja ja kisoja muiden tekemisestä välittämättä. Kuuluttajan virkaa hoiti karaoke kuningas ja ex kestävyysjuoksija Joni Jäntti ja ajanottopuolen hoisi tunnetulla rutiinilla Arde tuttuakin tutumman apujoukon kanssa. Itse yritin soittaa vain suutani, kun muuhun en kykene, enkä varmaan kykene tulevaisuudessakaan, koska nyt on mennyt jo yli viikko ilman juoksulenkkiä. Ihmeen sitkeä on siis tämänkertainen lenssu.

Päivän nopein oli miesten sarjassa Matti Haatainen. Naisten nohevin oli Ansku Partanen, joka esitteli päivän nopeinta loppuvetoa. Tyttöjen paras oli Julia Kettunen, josta en kerennyt saada edes kuvaa maalissa, koska sen verran hidastoiminen on jo meikäläisen hermotus, kiitos lääkityksen. Ja kaikki muut tulokset löytyvät Team Rane sportin sivuilta

Palaveri ennen starttia

DSCF2591.jpg

Tulevaisuuden lähtömietteitä

DSCF2593.jpg

Nuoruuden intoa

DSCF2595.jpg

Päälähtö

DSCF2597.jpg

Haatainen, Rissanen ja Kärkiön Arttu

DSCF2602.jpg

Partasen Anskun veto oli hyvä

DSCF2600.jpg

Juoksun iloa ja tervettä mieltä

DSCF2599.jpg

Samoin tässä

DSCF2601.jpg

Sakari Arkko on nähnyt elämänsä aikana vaikka mitä ja juoksu maistuu, RIP.

DSCF2603.jpg

Miesten parhaat potretissa

DSCF2613.jpg

Pohjois- Savolainen juoksurutistus on Karttulan katujuoksu, jonne kaikki kynnellekykenevät mukaan. Itse olen lupautunut myös mukaan ihan juoksumielellä, koska matkakin alkaa olla minulle sopivan lyhyt. Ja siellä arvonnan pääpalkintona on jotakin sellaista, mitä kannattaa tulla yrittämään, siis ihan oikeesti?

Mutta viikkoa ennen sitä on Maaninka hölkkä, jossa olen myös lupautunut jänöksi ja kameran kanssa. Kaikki siis mukaan nyt myös Maaningalle, eikä varmaan ole yhtä liukasta kuin Uudenvuoden juoksussa. Tarkemmat ajankohdat ja tapahtumainfon löytää näistä tapahtumista Juoksijalehden kalenterista