Maailman myllerryksen keskellä on hyvä muistaa myös niitä ihmisiä, jotka aikoinaan meille Suomalaisille loivat turvallisen ja demokraattisen maan asua. Itsenäisyyspäivä on muistus siitä, että mikään ei ollut ennen, eikä tänäpäivänäkään itsestäänselvyys. Kaikki kunnia sotaveteraaneille, jotka aikoinaan estivät sinnikkyydellään ja periksiantamattomalla sisullaan huoltojoukkoineen itänaapuria valtaamasta tämän maan.Nykyajan sodankäyntiin on kuvaavaa, että enää ei jäädä puolustamaan isäinmaataan, vaan paetaan hakemaan turvapaikkaa jostain muusta maasta.Toisen maailmansodan evakkoon lähdön ja tämänpäivän sisällissotien aiheuttama pakolaistulvaa on katsottava kahdesta eri näkökulmasta.

Sinun puolesta elää ja kuolla ei päde nykyaikana. Siinä missä, meidän isät ottivat aseet kouraan asenteella"perkele me ei anneta tätä maata taistelematta" vaan jäätiin puolustamaan sitä, niin tämän päivän uskovaiset etelän maista lähtevät paremman elämän toivossa karkuun, eivätkä jää taistelemaan oman maansa puolesta ja jättävät vielä vanhukset , naiset ja lapset tykinruuaksi.Suomi ja moni muu EU maa on joutunut pakolaisongelman keskelle. Rajojen yli virtaa ihmisiä, jotka ovat lähteneet pakoon kotimaastaan, osin sodan tai omasta mielestään vainon kohteeksi jouduttuaan. Suomi on saanut tähän mennessä ottaa vastaan turvapaikanhakijoita yli 30 tuhatta, eikä loppua näy. Sellaiset ihmiset, jotka tulevat maasta, minkä infartruktuuri on tuhottu uskonnon aikaansaamien sotien ansiosta, ja alkavat ensitöikseen vielä arvostelemaan maata mikä on avosylin tarjonnut näille ihmiselle olotilat maahan mikä on rakennettu kovalla työllä sodan jälkeen demokratian vallitessa ilman huntua, eivät ole omaksuneet elintilaansa ja eritoten lakia "maassa maan tavalla" Suomessa.

Monet tulevat kulttuurista,missä nainen on aina aviorikoksen kärsijä, vaikka mies on esim. raiskannut. Pahimmillaan pidetään käytäntöä rangaista naista kivityskuolemalla. Tätäkö kutsutaan sivistykseksi. Nyt viimeaikoina on tullut tietoon monia tapauksia, missä turvapaikan hakijaa syytetään Suomalaisen nuoreen naiseen kohdistunut raiskaus. Ovat varmaan ymmällään nämä nuoret etelän miehet, kun naista ei kivitetäkkään, vaan he itse joutuvat vastuuseen teoistaan.

Näitä sankarihautasmaita on paljon ympäri Suomen. Kuva on Kuopion sankarihautuumaasta. Vuonna 1939-1940, vasta 18-20 vuotiaita miehenalkuja oli valtaosa tännekkin kuopattu. Mutta kenellekkään tuskin tuli edes mieleenkään lähteä pakoon hakemaan turvapaikkaa jostain muusta maasta,velvollisuutena oli puolustaa isäinmaata. Sinne evakkoon  laitettiin vain vanhukset, naiset ja lapset, sekä valtaosa karjasta. Ja tämä on se vissi ero näiden kahden eri asian välillä

 

 

DSCF2269.jpgDSCF2271.jpgDSCF2272.jpg

 

 

Eikä sanaakaan urheilusta, kun sillä ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa

Niin, että Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!