Putket paukkuu ja halli haukkuu, nimittäin huomenna. Kaunis kuulas pikkupakkaspäivä on kuin luotu ulkoiluun ja jokainen itseään kunnioittava ulkoihminen ottaa siitä kaiken ilon irti.Mennyt viikko oli siis pakkassävytteinen ja monellakiin tapaa hyödyllinen, nimittäin ei ole tarvinnut auto startata. Ei sillä, etteikö Toyota lähtisi käyntiin, vaan sillä etten tykkää turata lyhkästä ajoa, kun pystyy muutenkin liikkumaan pisteestä a, pisteeseen b ja takaisin. Olen siis kävellyt ja aina aamupäivällä juossut sitä hiljaista kynsilaukkaa, vai mitä sipeltämistä se sitten nykyään enää on. Vuorotteluvapaa on lähtenyt käyntiin siis hyvin maltillisissa merkeissä, niin kuin oli tarkoituskin.

Loppiainen oli aikoinaan myös perinteinen Maakuntaviesti tapahtuma päivä, täällä Pohjois-Savossa. Ei taida olla enää, vai, en tiedä, mutta hiihtämättä se olis nyt jäänyt tuo hiukan raikkaan ilmaalan myötä. Kyllä niitä muistoja on niistäkin skapoista. Joskus kauan sitten, oliko Kiuruvedellä tai Vieremällä kilpailun alkua siirrettiin pakkasen takia tunnilla, mutta viimeiset ukot hiihtivät miltei nollakelissä ja liippaladulla. Silloin oli kyllä kisan kestokin hiukan pitempi kuin tänä päivänä, vai miltä kuulostaa 9x10km perinteistä viestihiihtona. Itse oli viimeisillä viestiosuuksilla, eikä meillä ollut kovin kummoinen joukkue silloin muutenkaan. Muistelen, että itsellä kävi tuuri, kun lähdin liikkeelle. Sieltä tupsahti eteen jo kierroksen (5km) hiihtänyt kärkipään joukkueen viestinviejä, joka oli Jouni Partanen. Ei ollut turha hiihtäjä Jouni siihen aikaan, kun oli Kirvesniemen tasoa. Siinä peesissä yritin pysyä yhden kierroksen ja taisin onnistuakkin siinä joten kuten. 

Ajalta, milloin oli vielä tukkaa päässä, mutta järkikulta alkoi juosta karkuun ja minä sitten yritin juosta sitä kiinni. Forssa-Suvi ilta ja hellepäivä, sekä loppusuora, sekä palkintojärviset mukaan, mitkä sitten Kauppisen Hannu osti oitis pois.

forssa%20suvi.jpg

Mutta hei, kohta alkaa taas Kaisa pum, pum hiihto. Pysykää kanavalla. Seraava blok. teksti käsittelee Vuoden urheilija aihetta, eikä ole tarkoitu lähestyä sitä silkkihansikkain:?:)