Onko tulevaisuudessa järkeä hake Kalevan Kisoja minkään kaupungin.  Kuopion menneet Kalevalaiset tuottivat alustavien laskelmien mukaan 66,000€ tappiot, jotka Kaupunki joutuu urheiluliitolle maksamaan, takuumiehenä kun on, tai siihen velvoitettiin.Minusta on perin outoa että urheilukisat tuottavat tappiota, vaikka kisat sinällään olisivat onnistuneet järjestelyjen olosuhteiden ja urheilullisestakin näkökulmasta hyvin.

Tämäkö on kalliilla rahalla toimivan Urheiluliiiton ja Humun strategia nostaa Suomen urheilun tasoa.Minun mielestä tälläisellä toiminnalla tapetaan koko Suomalainen yleisurheilu ja siinä ollaan jo osittain onnistuttukin. Nimittäin seuratoiminnasta se urheilun kehitys on aina lähtenyt,mutta kun tapetaan seuratoiminta, ja siihen nivoutuva vapaaehtois/talkoo työ, kuppaamalla seuran vähäiset rahat tappioiden kuittaamiseen järjestetyistä kisoista, menee asiat päälaelleen.Seurat, jotka ovat päättäneet hakea esim. Kalevan kisoja, tekevät sen pyyteettömästi ja jos palkintonan on pieni pläjäys paikkakunnan imagon korjaamista julkisissa TV lähetyksissä, sekä jälkipostissa maksukehoitus puuttuvista euroista urheiluliiton kassaan, ei voi olla kovin motivoivaa, eikä viisasta.Jo esimerkiksi lakialoittesta syntynyt päätös, missä Veikkausvoittovaroista budjetoitaisiin rahasto, mistä näitä tapahtumien tappiota korvattaisiin, olisi ensimmäinen OIKEA askel alkaa nostaa Suomalaisen urheilun tasoa. Lottovoittovarathan menevät jonnekkin tuntemattomaan, esim. menneiden viimeisten viikkojen noussut jättipotti, jota veikattiin joka viikko 15 miljoonalla, mutta pottia nostettiin vain muutamia satojatuhansia kerralla on hyvä esimerkki, miten rahapelien strategia toimii. Kulttuurille ,tieteelle , taiteelle ja urheilulle suunnatut eurot häviävät jonnekkin, siis minnekkä?

Entäpä, jos aikoinaan vuonna 2011 Humun teetättämä loppuraportti, mikä ei sisältänyt mitään uutta tai jo ennestään tiedettyä ja minkä opein Suomen tulisi nousta 2020 mennessä Pohjoismaiden menetyneimmäksi maaksi. Turhanpäiväisen raportin hinta oli 2,5miljoonaa euroa, kysyn?, montako tappiota tuottanutta tapahtumaa oltaisiin näilläkin rahoilla korjattu ja moni seura olisi saanut hyvillä mielin kehittää nuoria urheilijoita valmentajineen kohden kehityskaaren huippuikää seuran omin varoin

Falunin MM hiihdot kolkuttavat jo ovella ja suurimmat tietäjät keskittyvät nurkkasohvillaan analysoimaan tulevia suomalaisia urheilusuorituksia. Mitalinälkä on suuri ja paineet on helppo heittää suorittajien niskaan. Ja ne paineet tulevat näkymään aika konkreettisella tavalla siinä vaiheessa, kun jokainen kisoihin valittu joutuu niinsanotusti tuleen. Oma veikkaus on realistinen Suomalaisten menestyksen suhteen, yksi mitali, sekä kaksi pistesijaa. Miksikö näin, no koska muissakin maissa kuin Norjassa osataan hiihtää ja hypellä. Printit ovat aina arvoituksellisia enkä niistä tälläkertaa odota mitään. Muiden hiihtolajien mitaliodotukset ovat myös kortilla, koska liian kaukana ollaan kansainvälisestä kärkivauhdista viikkoa ennen ensimmäisiä henkilökohtaisia matkoja.

Omat laskijaismatkat kuittasin aamulla 2h tv loppuakohden kiihtyvä, tai ei se tainnut kiihtyä, no minä ainakin:) eilen 1,30h, josta viimeiset 6km reipas aivan huikeassa auringonpaisteessa