Tuossa eräänä päivänä menneellä viikolla, kun lämmintä riitti, pidettiin palaveria tuolla Kuopion torikahviossa. Olin kuunteluoppilaana, kun kokemus ja nuoruus keskustelivat keskenään kestävyysjuoksusta. Vaikka itse olin järjestänyt kahvi/keskusteluhetken oli mukava kuunnella, kun kaiken nähnyt ja kokenut entisajan vitosen Suomenmestari lateli kokemuksiaan ja koettelemuksiaan 70-80 luvun tiukasta kestävyysjuoksu kuuristaan. Ne kaksi ulkoratojen ja useammat sisäratojen Suomenmestaruudet eivät tulleet helpolla, sillä siihen aikaa Suomen taso oli aivan jotakin muuta, mitä se on miesten osalta tänä päivänä.

Joo, olihan se Samson Kimomba kova jätkä, kun teki Helsingin Olympiastadionilla kymppitonnin ME, tosi kolme viikkoa aikaisemmin voitin sen Väinölänniemellä käydyissä pitkänmatkan ratakisassa. Tässä yksi hyvä heitto torikeskustelussa ja kaikkea muutakin siellä rupateltiin.

Tätä nuoruutta edusti keskustelussa 2017 halli kolmosen mestari, sekä 2018 tonnivitosen hopeamitalisti. Plakkarissa on myös 2017 ulkoratojen tonnivitosen hopea, sekä samaisen vuoden maastonelosen hopea.

No helevetti kun piti mennä juoksemaan sinne Romaniaan, tarjosivat siellä salaattia ja tuli kuume ja paskatauti. Piti antaa viimehetken näyttä Moskovaan isoihin kisoihin, mutta eihän siitä mitään tullut ja sinne meni venäjän reissu, kun en päässy viivalle Suomessa ja Maaninka oli kuitenkin kunnossa, joten oikea mies sinne sillä hetkellä laitettiin,sinä yksi heitto lisää.

Olishan näitä lisääkin ja kaikkea muuta kommellusta sekä varsinaisia madonlukuja, mitä mestari pudotteli ja mikä veti nuoren juoksija vähän hiljaiseksi, mutta lopulta se hymykin näyttäytyi.

No jokainen arvaa ketkä siellä torilla ovat kahvikupin äärellä olleet keskustelemassa. Tarkoitus tällä kaikella oli varmaankin se, että nuori kyky saa jonkinmoisen motivaatiopläjäyksen hyvin alkaneelle uralle ja jotenkin vaikuttaa, että edessä on tulevaisuudessa hyviä juoksuja, eikä ura jää kesken. Nimittäin niitä, jotka ovat juosseet jalkansa alta jo hyvissä ajoin, ennen aikuisikää, löytyy tästä maasta aika monta ja varsinkin naispuoliset ovat kunnostautuneet siinä aika hyvin.

Suomen taival tämänkertaisissa lätkän MM kisoissa päättyi, kun käkikelloista tuttu maa passitti härmän hirmukiekoilijat kesälomille. Itse en seuraa kiekkoa, joten se ei oikeastaan vaikuta omaan mielenrauhaan pätkän vertaa. Olen aina ollut sitä mieltä, että B luokan MM, ei ole A luokan tapahtuma. Vertauksena voisi laittaa mietintämyssyyn vastaavasti, että miltä kuulostaisi, jos Yleisurheilun MM kisoissa pika, keski ja pitkänmatkan juoksuissa ei olisi parhaat mahdolliset mustahipiäiset osanottajat mukana. Ja hei, entäs jos kesäolympiakisojen perään, heti parin kuukauden päästä, järjestettäisiin yleisurheilun MM kisat, aika uskattavaako:)

Omat. Ensimmäisen kerran, tuossa torstaina,sitten viime vuoden toukokuun VK 7km, alle 40min hölkkää ja voi helvetti, että voi olla vaikeaa. Tuo syke 160, mitä korkeammalle en niitä nosta, löytyy kyllä helposti ja on helppo pitää, mutta vastaavasti kello ei tykkää yhtään. Eli juoksuun tarvittavaa kimmoherkkyyttä ei ole olemassakaan ja tuntemus on juuri senkaltainen kun vanhalla ja raihnaisella/luovuttaneella köpöllä yleensä on, eli sykkeet ja vituskäyrä nousee, sekä vauhti hidastuu.Pyöräillyt olen, niin maantie, kuin maastopyärälläkin,pe ja la, sekä tänä aamuna 1,30h hölkkä ja SE TODELLA ON HÖLKKÄÄ.

 Syntyi eilen venekaupat ja vertikalijigaus alkaa, ai että:)

buster.jpg