Kiva keli tänään, mutta ei eilisessäkään mitään vikaa ollut. Muutenkin viikko lähti hyvin käyntiin, siis muunkin, kuin juoksu suhteen. Kävin eilen päivällä tekemässä pienen kävelylenkin tuolla keskustassa ja näin koko elämän kirjon, erilaisia ihmisluonteita ja kohtaloita, torikahviossa törmäsin ensi muutamaan tuttuun ja eikös se eräs pyöräilevä valtuutettukin siihen ilmestynyt, työaikaan tietty. Tämä monellekin tuttu juoksua ja varsinkin veteraani kilpajuoksua vihaava ja halveksiva kuntoilija on katkeruuttaan aina nälvimässä ja vain sen takia kun ei itse kykene ilman pyöriä alla liikkumaan mihinkään.
Tosin kovin on iso työnsarka tällä kaverilla, kun meitä lappu rinnassa juoksevia vetkuja on aika paljon, tämän laitan tähän vain ja ainoastaan siksi, että tiedän sen päätyvän kyseisen reppanan silmiin, tai joidenkin niistä, puhelimella hoituu sitten loppu. Huvittavaa tässä on se, että koskaan nämä muutamat eivät sano käyvänsä tässä blokissa, mutta kuitenkin tietävät tasan tarkkaan ja tarkalleen mitä minä olen milloinkin kirjoittanut, kuitenkaan kukaan näistä mussukoista ei oikein kykene, eikä uskalla tuoda julki omia ajatuksiaan julkisesti, kunhan jupisevat keskenään ja haukkuvat selän takana, tosin loppupeleissä vain itseään ja avuttomuuttaan, luonnehtisin erittäin säälittävää.

No siitä sitten jatkoin torikatua alaspäin ja vastaan tuli eräs vanha kaveri nuoruusvuosilta, jota elämä, tai hän itse oli koetellut viina voimalla huonosti. Paljon muuttuu ihmisen olemus ja ulkonäkö 20 vuoden aikana, mutta näillä ihmisillä on uskomaton muisti, muistaa kauas taaksepäin henkilöitä ja tapahtumia, siinä kuulumisia vaihdettiin ja muutamaa euroa oli tarvis, annoin vitosen pelkästään sen takia, että oli meillä joskus hauskaakin samassa pöydässä ja olipa kaveri hyvillään, se oli päivän hyvä työ.
Siitä sitten jatkoin matkaa kirjastoon, vaan eikös taas eräs tuttu kävellyt vastaan kirjaston nurkalla, menossa kahvioon, hiukan alakuloisen näköisenä tosin, morjestettiin ja kun omaakin kahvihammasta hiukan pakotti liityin seuraan. Ei tarvinnut kauaa istuskella, kun kävi alakulon syy selville, oli työ loppumassa, eikä tietoa tulevasta, kuitenkin työrupeamaa saman työnantajan palveluksessa 5 vuotta, minkäs teet, kun kuuntelet toisen pahaa oloa, lopuksi pärjäilehän ja siitä sitten lukemaan lehtiä.
Siinähän sitä oli, ensin pyörällä kuntourheileva  nousukas, sitten elämän kaltoin kohdellut, sekä lopuksi elämä hakusessa oleva henkilö, siis epätietoisuus tulevasta. Lopuksi kävin torin kautta ja tuttu toriparlamentti oli kertaamassa samoja tuttuja virsiä tutussa pöydässä, siis porukka jolla ei ole mitään järkevää tekemistä kesät, talvet,  kesät,kuin pyöriä samassa pienessä porukassa, samoilla nurkilla. Yhden kerran erehdyin sanomaan näille, että ettekö  vois tehdä edes yhden tunnin verran jotain järkevää liikuntaa päivässä edes itsenne takia, reaktio oli suurin piirtein sellainen, etteivät silmille hyppineet, suuttuivat saatana.

Lopuksi tapasin siinä torin nurkalla erään Kuopion Kaupungin työntekijän, vakioasiakkaan, joka käy miltei joka päivä uimassa, tai ainakin saunassa, tällä henkilöllä pitäisi kai suuripiirtein omien sanojensa mukaan olla kaikki asiat kunnossa, mutta ei, jo kymmenen metrin päästä alkaa huutamaan kun hinaaja, että miksi ei uimahalli ollut auki perjantaipäivänä, minä siihen että oli koulutuspäivä, johon tämä että teidän pomo on idiootti, kun tommosia pitää, kuvitella, että yksi ainut päivä rikkoo jonkin tietyn rutiinin, niin jo menee hermo ,kuittasi että niin ne on teilläkin kerran vuoteen koulutuspäivät ja että kukas se sinun idioottipomos on, jatkoin matkaa ajatellen, että kyllä tänne mahtuu  monenlaista ihmistä joukkoon.

 Niin, sunnuntaina läksin aamulla aikaisiin pyörän päälle, kun niin oli sovittu ja muka palauttelemaan Lauantain kisasta, no tulihan siinä 120km matkalla vähän tuota vuhdikkaampaakin osiota, illalla tein vielä Rotex juoksua 30 minuuttia, että semmoinen palautus päivä. Maanantaiaamu kello 7.00, 7km tv kevyt,  ip. 13km tv loppua kohti kiihtyvästi, tänä aamuna sitten 6km tv, päivällä ennen töitä 4km verryt nurmella+5x 100m+10x mäki (loiva ) 10 viivaa mäen päälle+ 5x 50m nurmella +verryt, tämä harjoitus oli aukaisu huomiseen, koska olisi tarkoitus tehdä  vetoharjoitus, vetomatkaa tulisi se 8-10km ja lauantaina olisi viikon pääharjoitus, T.M ja T.T kanssa juostaan taas pitkä, josta viimeiset 10km tullaan hippulat vinkuen, toivottavasti, tulipas muuten jutulle mittaa!. joten poistun takavasemmalle eli saunaan!

ps. tämän piirin kokeneimmasta ja menestyneimmästä veteraani juoksijasta Anne Jääskeläisestä on juttu uusimmassa juoksijalehdessä, ihan hyvä sellainen, no kyllä siinä taas pulina käy muutaman kuntopyöräilijän piirissä, koska itse olen kuullut heidän sontajuttujaan, koskien veteraanien kilpajuoksuja, se kateus, se kateus