Niin kuin on tapana sanoo, kaikki hyvä loppuu aikanaa, niin myös tämänkertaiset talviolympialaiset. Kisat olivat hyvät ja onnistuneet niin urheilullisesti kun järjestelyjenkin suhteen. Vaikka ulkoilulajeja meinasi ensimäisellä viikolla tuuli pilata saatiin kaikki lajit kuitenkin viedä läpi siedettävissä olosuhteissa. Etelän naapuri pohjoinen käyttäytyi hillitysti kisojen aikana, eikä minkäänlaista ohjusuhkaa ilmennyt. No, kaikenlaisia luuloja sitä ihmisiin kylvetään, että saadaan  jostain draaman aihetta.

Kalliit kisat järjestäjille, eli iso hintalappu. Ja kisojen jälkeisen ajan hyötykäyttö rakennettujen suorituspaikkojen suhteen on arvoitus. Pelkästään kisojen avajaisiin ja päätösseremoiden pääareena maksoi hulppeat vajaat 90miljoonaa ja mikä sitten puretaa hyvin palvelleena 18 päivän ajan. Mutta ison hintalapun arvo on suuri pr arvo liennytys efektillä ryyditettynä.

Suomen mitalimääräksi muodostui 6kpl ja parasta siinä oli, että tuli kaikkia värejä. Eilistä IIvo showta muistellaan ja katsellaan vielä pitkijä aikoja, mutta kisojen mitalirohmu Krista nouseen tämän päivän hopealla miltei Iivon rinnalle ja monen mielestä ohi. Toisen epäonni on toisen onni ja koko kisojen suurin episodi ja oikea munauksien äiti nähtiin tämän päivän naisten 30km hiihdossa. Vieläkin ihmettelen, miten voi olympialaisissa olla mahdollista hiihtään noin pahasti harhaan. Itävallan Stadlober oli päivän ja koko kisojen epäonnisin, mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuommoista ei pitäisi järjestelyjenkään suhteen olla mahdollista tapahtua, mutta kaikki on näköjään mahdollista.Kerttu tämän päivän kuudennella sijallaan oli aivan huippusuoritus ja mikä varmaan antaa uskoa tuleville vuosille. Tekniikka on hallussa siinä ei ole mitään korjattavaa, mutta jotenkin se tappajan kovuus puuttuu. Veljeltään sitä tuntuu löytyvän ihan muillekkin jakaa.

Lajikohtaisesti en ala enää sen enämmän analisoimaan Suomalaisten kisasuorituksia, sillä niitä on jo ruodittu tarpeeksi. Seuraavat kisat ja talvi sellaiset jatkuvat 2022 ja pysytään Aasian suunnalla. Matintalosta on tulossa meidän seuraava naisten suurhiihtäjä Kristan ja Kertun seuraksi,kun vain pysyy ehjänä. Miesten puolella Iivon suoritustasolle on aika pitkä matka kaikilla, mutta vaikka Heikkis Matti ei näissä kisoissa onnistunutkaan, toivon, että Matti jatkaa vielä seuraaviin kisoihin saakka, sillä kapasiteettiä miehestä löytyy. Mäkäräinen, niin siitä en nyt ala, ehkä myöhemmin sitten.

Olympiatuli sammuu ja ensiviikolla on jo mahdollisuus nähdä kotimaisia hiihtostaroja kotimaisemissa tositoimissa, siispä.

Omat. Onnellisia ne jotka eivät ole vielä joutuneet kunnon taudin viemäksi. Minä olen ja loppuviikosta tein jo pientä kuolemaa,oli kurja olo. Lämpö ja sykkeet korkealla vitutti ja pisti rintaan. Ruoka ei maistu nimeksikään, eikä vi..., no olen vissiin sen verran vittumainen tapaus, että kuolemakaan ei huoli. Näillä mennää, joten kidutaan sitten.