Systemaattinen doupig ohjelma ei luonnollisesti ole ainoastaan Venäjän ongelma. Mahtipontisesti maastohiihtoa hallinnut Norja ja sen perusrakenteet vapisevat.Sanotaan, että vahingonilo on paras ilo, mutta onko se oikeutettua se on kysyjän, kuin vastaajan oma asia. Paljonko lyötiin Lahden katasrofin jälkeen Suomalaisia ja lyödään vieläkin. Sangtiot olivat kovat ja taisi siinä tulla ruumiitakin, kun asioiden johdosta Mika Myllylä romahti ja taas ollaan lähtökuopissa.Tälläkertaa somea ruokitaan Norjan epäonnistuneilla douppauksilla koirat räksyttää ja haukkuu ivallisesti tyyliin siitähän saitte. Vaan eipä räksytä kauaa, kun maastohiihdon mc pyörähtää käyntiin ja huomataan, että mikään ei ole muuttunut, Norja vie ja muut vikisee.

Asian ytimeen palatakseni, tämänkertainen käry ei ole kuin jäävuoren huippu, sillä aikoinaan ammattipyöräilystä lähtöisin oleva mikrodoup. siirtyi ensin kestävyysjuoksuun ja samaan aikaan murtomaahiihtoon ja myös ampumahiihtoon. Siinä valossa käryjä on ollut yllättävän vähän, kun ottaa huomioon että miltei kaikki maat jossakin ajanjaksossa vuotta käyttävät kiellettyjä menetelmiä. Ne maat jotka ennen pärjäsivät kestävyyslajeissa, kuten kestävyysjuoksussa ja hiihdossa, mutta ovat sitten romahtaneet tavan tallaajan tasolle, kuten esim. Italia on hyvä esimerkki melko puhtaan ja likaisen urheilun vertauksesta. Italia oli huippuhyvä aikoinaan kestävyysjuoksussa, mutta kovin on huono taso pastan suurkuluttaja maalla tänäpäivänä.Tilaisuus tekee varkaan, mutta varovaisuus oikeassa paikassa mestari.Samoin oli hiihdon suhteen.Theresan käry on vain jonkinlainen työtapaturma, minkälaisia tapahtuu rakennustyömaillakin, kun työmiehet alkavat hutiloida ja ovat huolimattomia.

Ranskan maineikas hiihtäjä Manifica tunnusti jokin aika taaksepäin, että hänkin käyttää samaa tuotetta kuin Sundby, vaikka hänellä ei ole todennettu mitää astmaa. Tämä on selkeä viesti, että ne pienet erot syntyvät uskosta siihen, että kun käytän "varuilta" lääkettä mikä ei välttämättä auta fysiikan puolella, niin se tuo kuitenkin varmuuden psyykkisellä puolella siihen, että olen samalla tasolla tämän asian kanssa. Ja jos ihmiset TODELLA kuvittelee, että nämä kärähtäneet ovat ainoat lajissaa ja että dop.valvonnassa ollaan onnistuttu, niin eipä voisi enempää väärässä ollakkaan.

Pahinta esimerkkiä vahingonilosta ja hurskastelusta näyttelee kuitenkin some. Katselin ihan mielenkiinnosta Facebookin päivityksiä tuoreimman käryn tiimoilta. Valtaosa komentoijista oli sitä kalustoa, mitkä eivät ole saaneet itse henkilökohtaisesti kovinkaan kummoisia tuloksia sen enempi puhtaana kuin paskaisena aikaiseksi elämänsä aikana. Mutta aikaansaamottomuuden vastapainoksi nämä ihmiset ovat ensimmäisinä"tietäjinä" äänessä, tyyliin minäkin olen olemassa.Itse henilökohtaisesti tiedän, miltä tuntuu hiihtää ja eteenkin juosta efedriinihöyryissä ja vaikka siitä ei suurempaa fysiikkahyötyä oli saanutkaan, toimi se helvetin hyvänä mentaalina.

Ja suurin pohjanoteeraus syntyi Anna Kaisa Saariselta, joka haki ivaamiselle syyn oikein alppimaan apteekista, esitellen huulirasvaa, mikä muka on syy käryyn. Voi taivas sentään. Kyllä Aikun pitäisi keskittyä siihen omaan tekemiseen, eikä etsiä jälkikäteen syitä omiin Norjalaisille häviämisiinsä.

Henkilökohtaisesti missään nimessä en puolustele douppaajia, mutta kun on kyse vain urheilusta ja vaikka se on joillekkin urheilijoille elinehto, pitää muistaa, miten hirveitä seurauksia se voi tuoda tullessaan, kun ihminen luhistuu esim. somen ryöpytyksessä. Ja vaikka nämä urheilijat kertovatkin ettei somejulkisuus vaikuta heidän tekemisiinsä pätkä vertaa asia on kuitenkin loppupelissä päinvastoin.

Omat. Pesasin hampaat Bauman pepsodentilla ja sipaisin huuliin Juuhaugin huulirasvaa. Lorautin kahvin sekaan pervitiiniä ja valkaisin sen ternimaidolla. No olohan alkoi muuttua ihan kummaksi, minkä katsoin näläntunteeksi ja heitin kauheen määrän spakettia Olivia Bernard oliviöljyllä ryyditettynä, sekä päälle kasvuhormoonilla kasvatettua pihvilihaa. Naimiset jätin kokonaan väliin kun vatsa oli aika täynnä, vaikka sekin suuresti nautittuna nostaa teston arvoja. Loppupäivä menikin sitten imppaillessa Sunbyn spesiaalia ja aika virkeässä olotilassa. Ja kylä muuten nyt lähtee.