Eilen juostiin Karttulassa maakuntajuoksut. Kyseessä oli siis perinteiset viestijuoksut, jotka keräsivät paikalle juoksijoita ikähaitarista laidasta laitaan arviolta yli kolme ja puolisataa kappaletta. Joukkueita kiitettävät yli yhdeksänkymmentä, oli kaveri, perhe, juniori, veteraani ja kannustusjoukkoja nauttimassa hienossa ja aurinkoisessa syyskelissä. Kakkos kommentaattorin virkaa siellä hoitelin ja jollain tavalla siitä suoriuduin omasta mielestäni. Tulokset varmaan juoksuista löytyy lähipäivinä Varpikkaiden sivuilta.

Niin, tuo maammelaulu, jonka jouduin vetäisemään, siinä alkujumpan jälkeen, oli traditio, johon aina suostun Arden pyynnöstä. Toivottavasti kovin moni ei vetänyt hernettä nenäänsä siitä. Kaiken kaikkiaan ilmassa oli suure urheilujuhlan tuntua ja ikää kun alkaa tulla lisää, niin enemmän tämänkaltaisia kisoja seuratessa saa tyydytystä, kuin esimerkiksi moni doupingissa rypevä aikuislaji. Niin, kestävyysjuoksu on ainakin näin lyhyien juoksuosuuksien perusteella voimissaan tässä piirissä, se on hyvä niin ja suuri plussa Kupsin junioreille siitä että peräti 5 joukkueen voimin oli palloilijat saapuneet paikalle.

Ylä-Savon perinteiset seurat olivat erittäin aktiivisina paikalla ja nyt  piirin mahtiseurakin oli saanut koottua pienen horroksen jälkeen paikalle muutaman joukkueen. Miinuksena tietenkin tuo erään seuran viimehetken kikkailut muuttaa juoksujärjestystä, säännöthän pitäisi olla kaikille samat, eikä alle puolituntia ennen ensimmäistä starttia ole lupaa muuttaa sitä. No tämän seurauksena kisojen kuuluttajat ja kisakoneisto muutenkin meni hiukan sekaisin nimissä. Muutamia haastatteluja kesken kisatiimellyksen tuli tehtyä, ja olihan paikalla myös Pohjois-Savon liikunnan Risto "raaka" Kovanen tsemppaamassa omaa tiimiään ja jolta Joni Jääskeläinen sai muutaman sanasen haastattelussa. Ihan hyvät oli pidot tällä kertaa, ja perinteet arvatenkin säilyy tässä juoksukisassa Karttulassa

Itse etsin tänä aamuna "valaistusta" maantiellä 1,40h verran uudet newbalansit jalassa.Perjantaina kokeilin ensimmäisen kerran puoleen vuoteen matolla hiukan vauhdikkaammin 8km pätkän, no liian lämmin paikka se on juosta reipasta kovaa:)