Taas ajetaan Ranskaa ympäri ja vannoutuneimmat maantiepyöräily fanit istuvat kiltisti joka ainut päivä TV- vastaan ottimien ääressä,nenä kiinni lasissa, silmät pyöreinä idollejaan seuraten ja kina suupielistä valuen, kiltisti ja nöyrästi pyöräilyn nimeen vannoen. Miettikää, katsovat joukkoajoa miltei 6h päivässä,missä ei tapahdu kuin se sama juttu, joku tai jotkut irtoaa ja lopussa porukalla ajetaan kiinni,varmaan toivovat hartaasti,että tämän vuotinen Tour ajetaan läpi, ilman mitään ihmeempää polemikkia.Ja vitut, taas se nähtiin, mitä ammattipyöräily on, tuskin on edes päästy vuorille ratkomaan paremmuutta, niin ensimmäinen KÄRY, näki päivänvalon, tällä kertaa positiivisen näytteen antajana kunnostautui, Katjusha-tallin venäläisajaja Aleksandr Kolobnevin, kärystä tuli tieto maanantai-iltana.

Kolobnev oli kisassa sijalla 69. Hänen A-näytteensä sisälsi hydroklooritiatsidia, joka on nesteenpoistolääke. Sillä voidaan peittää kovempien dopingaineiden käyttö. No tässä ei mitää järisyttävää ja uutta ole, tähän on enneminkin totuttu, kun puhutaan kuitenkin maailman paskaisimmasta lajista. Koko palettihan lähti käyntiin ammoisia aikoja sitten, juuri ammattipyöräilystä, leviten siitä pikkuhiljaa muihin urheilulajeihin ja nimenomaan tuolta urheilulääketieteen synnyin sijoilta etelä ja keski-euroopasta. Kaikkihan muistavat entisajan urheilumahdin nimeltä DDR, ei tainnut olla yhtään sellaista lajia johonka tätä douppausta ei oltaisi siellä kokeiltu, samoihin aikoihin, tai paljon aikaisemmin ajettiin suuria ympäri- ajoja, Italiaa Espanjaa, Ranskaa, ym. pienempiä maita, hullun kiilto silmissä.

Ei ollut mitään kontrolli, millä eväillä yritettiin päästä maaliin voittavana joukkueena, ja voittavana urheilijana, paljon tuli ruumiita ajan saatossa, arvelkaa mielessänne mihin ihminen kykenee, kun ajetaan amfetamiinin voimalla, tai jonkun muun yhtä kovan aineen vaikutuksen alaisena. Mutta pelinsäännöt muuttuvat kovin hitaasti, testit laahaavat aina aavistuksen verran jäljessä, mutta pyöräily ei muutu koskaan puhtaaksi, koska sieltähän se douppaus aikoinaan lähti. Jos jotakuta kiinnostaa tutustua aiheeseen pyöräilijöiden äkkikuolemista ja nimenomaan ammattilaistallien kohdalta, niin tietoa löytyyn Googlen hakukoneella yllin kyllin. Tälläisiä asioitahan ja tapauksija ei julkisteta tiedotusvälineissä yleensä ollenkaan,niitähän riittäisi yllin kyllin ja koska se on liian arka aihe, mutta Suomessa rääpitään jotain epon peiteasiaa(hemohes) ja Lahti, vielä varmaan 20 vuotta eteenpäin ja muu maailma nauraa,kuin myös asianajajat isoinen korvauskäsittelykuluineen ja palkkioineen.

 Yksi ruumis on jo tullut ja siinä oli paljon samoja aineksia ja yhtäläisyyksiä kuin minun suuren idolin Marco Pantanin kohtalolla, tämä Italian suuri pyöräilysankari on ainut lajissaan joka on voittanut samana vuonna sekä Giron että Tourin.Mihinkä kykenee sitten Contador tänä vuonna, Giro on jo voitettu kanta, mutta Tour ei ole lähtenyt käyntiin kovin vakuuttavasti, niin ja onhan Albertolla se positiivisen näytteen kurjimus niskassaan jo keväältä.Mutta uskon, että tämänvuotinen Ranska ei ole vielä ajettu läheskään loppuun douppingin suhteen,kun taas kuntopyöräilijät parkuvat vielä tämänkin luettuaan ammattilaispyöräily puhtauden puolesta, kun muuta eivät voi! Se on niin surullista tuo ammattipyöräily ja nimenomaan munamankelilla toteutettuna

Itse en toteuttanut tänää 6h suokävelysessiota, koska tuo yläilman herra oli eri mieltä(ei mielekästä kaatosateessa) mutta huomenna jo hyvissä ajoin auto keula kohti koillista, aamulla kävin kevyen 1,10h juoksun, enkä mitään muuta tänään.Lauantaiksi lupauduin hoitamaan oman osuuteni 21,1km?!.....