No miten sen nyt ottaa. Joka tapauksessa suvi on taputeltu ja lähdetään kohden kauheaa kaamosta, missä on yhtä pimeää kuin siellä minne ei aurinko paista. Niin on ollut aina ja tulee olemaan, mutta onhan se hienoa, että meillä on 4 eri vuodenaikaa,eli olosuhteet.

Mitä siitä, että vihmoo vettä ja kohta räntää ja lopulta lunta. Samaa se on tämä elo muutenkin aina aika ajoin, eli ei ihan sitä auringon paistetta,mutta...

Miettikääpä sitä, jos suomalaiset joutuisivat kärvistelemään aina samoissa sääoloissa läpi vuoden ja vuosikymmenten ei se olis herkkua sekään. Jos säätila olis läpi vuoden miltei vakio, niinkuin tuolla päiväntasaajan, vaikkapa Kanarialla suunnalla, niin aika nopeasti siihen ainakin meikäläinen kyllästyisi, siis aina auringon paistetta. Onhan siellä mukavaa piipahtaa yleensä talviaikaan ja joskus pitempäänkin, mutta että aina samaa läpi vuoden, ei kiitos.

Mennyt kesä suomessa oli kyllä kerrankin kunnon kesä, siis lämmintä ja kuivaa ja pitkään. Mutta hei, miten olis jos sitä samaa laitettaisiin vielä 9 kuukautta lisää:)

Joo. Kuopio taitaa tänä vuonna olla Suomen palloilulajien pääkaupunki. Aivan samaan tapaan kuin mitä Italia oli Eurooppalaisittain. Ameriikkalaisen jalkapaollon pysti tuli tänne, samoin naisten jalkapallon pokaali. Nyt odotellaan miten käy miesten veikkausliigan patsaalle ja vahvoilla on Kuopio siinäkin. Samoin tein voisi Savon volley nuijia palloa parkettiin mestaruuden arvoisesti. Siis lainatakseni Kaupungin pättäjien kliseistä sanontaa, että täällä on hyvä pöhinä urheilun suhteen, niin ei nyt ainakaan voi paljon väittää valehtelevansa. Hyvin monen palloilulajien seuraaja elää tai itsetunto nojaa toisten tekemien perusteella.

Minulla kun on ollut aikaa myös joskus istuskella kahvibaareissa ja jalkapallotietonestorien tyyssija kokoontuu joka arkipäivä tai miltei, Kuopion Sokoksen yläkerran kahvioon. Kovin paljon siellä on tietoa tai oletettua tietoa fudiksesta. Isoiten siellä ovat äänessä ne jotka ovat joskus potkineet palloa alasarjoissa ja että jalkapallo on muka todella lähellä heidän sydäntään. Ongelma lähinnä uskottavuuden suhteen löytyy kuitenkin näiden herrojen tavasta kannustaa paikallista kotijoukkuetta silloin kun sitä kaivattaisiin. Kysyin moniko ukko oli katsomossa katsomassa KUPSIN ensimmäistä loppusarjan kotimatsia. Vastaus oli että ei yksikään, mikä todistaa sen, että ei nämä herrat olekkaa TOSI jalkapallon ystäviä, vaan pelkkiä arvostelijoita. Ja varsinkin huonon esityksen jälkeen löytyy arvostelijoita, mikä tietenkin paljastaa sen tosi karun totuuden siitä, että ei se ole oma jalkapallo urukaan ollut kovin tarunhohtoinen ja onnistunut. Tappion hetkellä oikeanlainen kannustus erottaa jyvät akanoista, eli oikeat urheiluhenkiset ja paskanpuhujat toisistaan.Nolointa KUPSIN matseissa on kuitenkin se, että näihin mitalipeleihinkään ei saada katsomoon, kuin vajaat 2000 katsojaa. EIi ei Kuopio taida olla sittenkään jalkapallokaupunki.

Suomi -Ukraina 1-2 eli täysin odotettu tulos. Helenius-Kownacki Puolasta. Robbe yllätti minut ja varmaan monen muun latomalla puolan pojan pärstävärkin ei tunnistettavaan muotoon. Oli hutkinut hädissään Heleniusta kulkusille 3 kertaa ja erätuomari oli diskannut eli keskeyttänyt ottelun.Mutta kaikki muuttuu. Viimeisin tieto on että suomalainen sai tyrmäysvoiton.Mutta jos niin käy, että seuraava vastus tulee robbelle Oleksandr Usykin muodossa kehäkulmaukseen on kyyti kylmää.Katsoin Joshuan ja Usykin ottelun youtubelta ja omasta mielestä tasoero on näillä herroilla selvä Heleniukseen nähden. Mutta ihmeitä ja varsinkin raskaan sarjan nyrkkeilyssä on nähty ennenkin,joten..

Juoksu kausi kilpailujen osalta on taputeltu, siis niiden jotka sitä harrastaa. Eli nyt ja kun jonkinlainen lyhyt hengähdystauko on treenien suhteen ohi on alkaa tehdä uutta harjoituskautta. Nyt jos koskaan on syytä olla todella tarkka ja maltillinen harjoittelun suhteen, eli kiire ei saa olla. Hyvin on jäänyt mieleen aikoinaa kovia aikoja juosseen Pasi Mattilan teesi. Kun ensimmäiset pitkät kovat juoksu alkaa on vauhdin oltava kontrollissa niin, että kovatkin  harjoitukset tuntuvat helpolta. Siitä se nousujohteinen harjoittelu alkaa rakentua kohden talvea ja niin edelleen. Eli ei kestävyysjuoksu harjoittelu ole edelleenkään mitään rakettitiedettä, vaan ihan simppeliä touhua. Oma kohtalo on harjoitusten suhteen niin, että tänä päivänä helpotkin vk harjoitukset tuntuvat pahalta, sen verran huono on kunto.

Omat. Koitti siis lokakuu ja siitä se yleensä alkaa tuo liikunta, kun kaikki muu tärkein on saatu pois alta. Tarkoitan tällä sitä, että marjat on poimittu ja kalat ongittu, niin alkaa jäädä aikaa vaikka liikuntaan. 

1.10. pe. ap. 1,15h tv kevyt. ip. maastopyörä1.30h

2.1o. la. ap. 1,40h sauvakävely/juoksu

3.10. su. aamu. 2,10h tv kevyt juoksu

4.10. ma.ap. matto 45 tv kevyt

5.10 ti. ap. maastopyörä 1,45h 

6.10 ke. ap. 1,10h tv kevyt juoksu (10x100m)

7.10 to. ap. 1,45h sauvakävely/juoksu

8.10 pe. ap.1h tv kevyt juoksu

9.10 la. ap. 1,10h juoksu, josta 6km vk vauhti

10.10 su. ap. 2h tv kevyt (8x100m)

Siitä se lähtee. Niin kuin huomaatte alku on todella vaatimattoman oloista. mutta jospa se siitä.

Aamulla vastaan tuli Rande Kimmo ja hyvällä tuulella oli hän. Jalkavaiva on pitänyt Kimmo sivussa jo tovin mutta nyt oli ilme ja fiilis seuraavanlainen. Tuumasi vauhdista, että nyt minä tiedän millä kipu lähtee jalasta, ei muuta kun vähemmän vaatetta päälle ja kovempi vauhti. Ja saman tein katosi horisontiin, eli vauhti oli taas kohdillaan.HYVÄ RANDE, tämä piiri tarvitsee jatkossakin edes yhden aikusmiesjuoksijan Teemun lisäksi. Naisissa tilanne on nyt aika hyvä, mutta siitä ensi kerralla.