Ensinnäkin oli jotain ihme härdelliä, noiden sivujen aukeamisen suhteen, jotain vanhojen koodauksien unohdusta ja siitä aiheutuvaa tietokatkosta, ota näistä selvää?! Mutta outo on tämä mennyt syksy aika, ei meinaa millään hellittää ja alkaa muuntautua talveksi, siis ensilumi puuttuu, empä muista, milloin viimeksi olisi maa ollut tummanpuhuva, näin kauan syksyyn.
 
Mutta tummat puhuu jaloillaan, kun Fukuokan maratonia vaille valmiiksi taputeltu maraton vuosi 2011 on paketissa, nähtiin 2011 New Yourkissa hirmu esitys, Geoffrey Mutai vei ja muut vikisi, mutta millä tavalla, viimeinen kymppi väli 30-40km, 28,58min, sillä ajalla oltaisiin voitettu Kalevan kisojen kymppi mennen tullen, kun vielä joka ukko tulee tämän välin enemmän ja vähemmän RASVOILLA, mikä on erittäin hidas energian tuottaja, niin vetää hiljaiseksi ja loppuajan ollessa 2h,05,03, minusta tällainen kympin vauhti ei ole selitettävissä rasvoilla juosten ja yksin ilman jäniksiä, mutta uskoo ken huvittaa, minua vaan huvittaa, koska tämmöinen vauhti puolimaratonin kympin väliaikanakin, tietäisi jo 1.01hmin loppuaikaa.  Kun vielä tiedetään, että kyseinen reitti on suurten kaupunki maratonien raskaimmasta päästä ja että entinen reittiennätys parani peräti 2,30min, täytyy vaan ihmetellä, mitä vuosi 2012 tuo tullessaan kuninkuusmatkalla. Samainen hemmohan hölkytteli keväällä Bostonin maratonin yksisuuntaisella reitillä, myötätuulen avittamana 2h,03,03, mutta recordiksi asti sitä ei voitu noteerata, koska reitti ei täytä virallisen reitin kriteereitä.  MuttaNew Yorkissa, kaimansaEmmanuel Mutai takasi toisella sijallaan World Marathon Majors -sarjan voiton ja ansaitsi siitä hyvästä 500 000 dollaria. Arvatkaapa huviksenne, minkälaisiin tienesteihin, nämä tohtori/valmentaja/managerit pääsevät, kun puolentusinaa tämän tasoista maantiekiitäjää on omassa tallissa, odottamassa vuoroaan päästä näyttämään kykynsä.
 
Ainut asia mitä näillä ennätysten murskaajilla ei ole esittää, on antidoping passi menneiltä peruskestävyyskausilta, tätähän asiaa ei valvota pahemmin tuolla ison rapakon takanakaan, vaan annetaan niin sanotusti TYÖRAUHA. Kenialaiset ovat kautta vuosikymmenten treenanneet Kenian ylängöillä (2000m merenpinnan yläpuolella)aivan yhtä kovaa, kuin tämän päivän menijät, jokin asia on vaan muuttanut muotoaan/osaamistaan tässä systeemissä ja aika kyllä näyttää, MIKÄ. Tämä alkaa muistuttaa samanlaista rynnistystä, mitä jamaikalaiset pikajuoksijat alkoivat esittää muutama vuosi taaksepäin ja Balcon laboratorion entinen pääpuoskari, herra Conte antoi julki jokin aika sitten, oman kantansa Bolttien, sun muiden sokerimaan pikajuoksijoiden hirmuvauhtiin.
 
Kaiken maailman juoksufoorumeissa (keskustelupalstoilla) vuosi taaksepäin arvailtiin syitä kenialaisten suureen määrään, jotka ovat juosseet 2,06 alkuisen ajan maratonilla, no nyt ne suut ja silmät vasta isoiksi rävähtää samaisilla arvailijoilla, kun vielä suurempi joukko ravaa 2,05h alkuisia aikoja ja puolenkymmentä hengenheimolaista jo 2,03h lukemia. Aikoinaan, kun eräs minun tuttava pääsi pitemmän putken jälkeen Harjamäestä hoidosta kotiin(aika monta kertaa)niin se esitti minulle ylpeänä , että mulla on terveen puhtaan paperit, mutta onko sulla! no samaa vois kysyä myös näiltä hirmujuoksijoiden tastapiruilta, että onko esittää puhtaat doup.passit ja paperit, koska ainakin Suomalaiset lisenssi juoksijat ovat velvoitettuja pitämää ja olemaan aina testattavissa, milloin ja missä vaan.
 
Sitten pyöräilystä, Floyd Landis, tuo maan mainio ketjunpyörittäjä, joka kunnostautui 2006 Tour de Francen voittajana, kunnostautui myös samoissa kisoissa liian väkevä kusinäytteen (a la Baumann hammastahna) antajana ja järjestäjät kunnostautuivat ottamalla tittelin pois Floyd paralta. No nyt tämä munamankeloija valmentajansa kanssa, oli päättänyt murtautua Ranskalaiseen douping laboratorion tietokantaa, tarkoituksenaan poistaa oma häpeätahransa ja samalla näytetuloksensa, no voi, voi, kaveria on vaivannut miltei puolivuosikymmentä näin arkinen asia, ei ole doupingpyöräilijöillä näemmä helppoa. Omat juoksuni ovat olleet tällä viikolla tasoa 140km ja vahtiakin olen yrittänyt pitää, josta tuo keskiviikon 1,30h juoksu vauhdilla 4,00-4,15min/km meinasi hyydyttää, kun taas lopuksi totean onnentoivotukset kaikille isille ja viikonloppuisille sunnuntaita ajatellen, ei ne olleet itsellenikään kovin helppoja aikoinaan, suoraan sanottuna yhtä tunnehelvettiä, mutta nykyisin ne on muodostuneet menneitten vuosikymmenten aikana seesteisiksi hälläväli päiviksi, päätän nyt tämänkertaisen vuodatuksen täältä, tähän.