Aika mielenkiintoinen keli oli tänään ajella pyörällä. Puuskittainen kova tuuli laittoi kielen keskelle suuta ja ajatuksen itse tekemiseen keskittyneeksi, silti ei meinannut tiellä pysyä, mutta hauskaa hommaa kuitenkin.

 VK,tämä kynnysvauhti on se mikä eroittelee jyvät akonoista. Jos kestävyysjuoksija hakee hyvää tulosta ei nopeudesta ole mitään hyötyä ilman mahdollisimman hyvää VK kynnystä. Vierheellisesti luullaan, että kyseinen kynnysharjoittelu on raastoa ja tuskaa, ei todellakaan. Se on mukavaa ja hyvän reipasta etenemistä, minkä voi tehdä monella eri tapaa. Tietenkin siihen pohjalle vaaditaan hyvä peruskestävyys, mutta kaiken kruunaa tuo kyky, siis ylläpitää mahdollisimman hyvää vauhti ja pitkää, joutumatta tilaan, missä hapot alkavat hidastamaan vauhtia.

Ainakin yksi naiskestävyysjuoksun raastaja on asian oivaltanut, sillä Pohjois-Suomen lahja Suomen kestävyysjuoksulle Johanna Peiponen on tehnyt hyvää jälkeä jo useamman vuoden.Ratakymppi Kempeleellä tuotti ajan 33,10min ja ei varmaankaan aivan ihannekelissä on todistus oikein tehdyistä asioista. Tälle tasoille ei Peiponen ole päässyt talven hallikikkailulla, vaan ulos on pitänyt lähteä monta kertaa teemalla VK. En tunne tapausta henkilökohtaisesti, mutta ilmeisen uhrautuva ja intohimoinen harjoittelia on kyseessä. En oikein kuitenkaa ymmärrä mikä tökkii urheiluliiton päättäjien mielissä, kun edustustehtäviä ei anneta tämän hetken parhaalle naiskestävyysjuoksijalle, vai onko taustalla jotain muuta, mutta on naisten puolella soviteltu 35minuutin ajallakin Suomipaitaa ylle menneiden vuosien saatossa.

Hannes Gamesit kisattiin viikonloppuna Kuopion Väinälänniemellä. Ensin nuoremmat ja sitten aikuiset perässä. Pitkät matkaat eivät tunnu oikein viehettävän näillä nurkilla aikuisia,koska miesten kolmosella oli puolenkymmentä juoksijaa ja naisten vitosella ei yhtään. Klemolan Väinö juoksee kohden parasta kesäänsä, kukistaen Karjalaisen Jirin teknisellä tyrmäysvedolla 700m ennen maalia, vaikka Jiri tulikin miltei kannoille lopussa. Haataisen Mattikin olisi varmaan ollut loppukahinoissa, jos ei olisi ollut vetojuhdan töissä valtaosan matkaa, koska tuuli se eilenkin aika navakasti. Hyvä juoksu kuitenkin kaikilta. Naisten kasille ei Carin ilmestynyt ja voiton korjasi nuori Suolahden Saija Seppä hyvällä loppuvedolla. Naisten 400m nopein oli Katri Mustonen ja Kirsi Pekkanen Reippaasta hienosti kakkonen,kolmoseksi ehti radalle palaileva aina sympaattinen ilopilleri Jenni Kivioja, joka peruskunto on aivan eri mallilla kuin koskaan ennen,hyvä kesä on tulossa.Naisten satasen korjasi Maria Räsänen hiukan tahmealla avaksella, sen verran herkkä laji tuntuu kunnon tuuliolosuhteissa tuo pikajuoksu olevan.

Eniten katsojia keräsi seiväshyppy, joka oli viety kaupungin torille. Aika yleisöystävällinen laji luonnehtisin, koska nyt pystyi niin halutessaan kittaamaan kaljaa ja seuraamaan kisaa:)

Omat, no ei sitten niin yhtään mittään sanottavaa,ontumista:)eilisestä johtuen