Meillä kaikilla on lapsuusmuistoja joulusta. Omat muistot, niin kuin monella muullakin jo veteraani ikään ehtineellä ovat samansuuntaisia. Esimerkiksi tuo joulukuusen haku oli hyvinkin odotettu tapahtuma, mikä sisälsi tietyn määrän jännitystä. Isäukko oli käynyt yleensä jo sulan aikaan katsomassa sopivan kohteen ja jouluaaton aattona viimeistään sitten, kun hämärä oli vaihtunut pimeäksi, isä sanoi että nyt. Pieni saha ja kirves varusteina, katosimme lumipeitteisten puiden suojaan, koska metsä alkoin tointin rajasta. Teemalla varastettu kuusi tuo oikean joulun tunteen hiippailimme hiljaa kohden merkattua kuusta. Välillä aina pysähtyen kuuntelemaan, onko muita samolla asioilla liikenteessä, tai vielä pahempi vaihtoehto, onko virkavallan valtuuttamia edustajia hiukan eri toimikuvalla liikenteessä. No, kun kohteen luokse oli päästy, oli varsinainen toimenpide nopea ja tehokas, eikä muistoksi metsään jäänyt kuin pienen pieni kannonnysä. Paluumatka kuusen anastusreissulta ei sitten kauaa kestänytkään, sen verran kiire oli metsästä pois.Hienoja muistoja, siitä oikealaisesta joulun odotuksesta ja aika kultaa muistot. Ja kyllähän se oli niin, että kaikki kylän muutkin ukot hakivat omin luvin joulutunnelman kuusimetsästä.

Sitten asiaan. Kuopion Kaupungin ennenaikainen joululahja ja iso sellainen on jaettu. Kaupungin uusi johtaja nuijittiin valtuuston voimasta pöytään tai paremminkin pöydän laitaan huippuajassa 4min ja osat. Yhtä väritön lopputulos kuin mitä koko valtuusto on on nyky Kuopiota. Siis mitään yllättävään ja persoonallista ei haluta eikä kaivata, vaan hyväveli verkoston lupaama pesti jo kohta elekeikäluokkaan kuuluvalle johtajalle on kyseealainen singnaali tulevaisuuden demokratialle. Tässä tämänkertaisessa johtajavaalissa ei ollut tietoakaan yhdenvertaisesta samalta viivalta lähtötilanne, koska yhdellä oli jo helvetin pitkä rakennettu etumatka ennen starttia. Tosin pakkohan se haku oli järjestää julkiseksi, ettei tule jälkipyykkinä syytettä siitä, että ei ole kilpailutettu oikein. Ja kaikki taputtavat karvaisia käsiään toisten olkapäille siitä, että kyllä me ollaan taas hyviä.

KOSKA asiahan on edelleen niin jotta eipä ole palvelualuejohtajat rantautuneet vieläkään yhtään kertaa niinsanotusti kentälle esittäytymään omalle rahvaalle toimialalleen ja nyt yksi kerkesi jo nousta presidentin palkkaluokkaan:)

Se että rantautuu aika ajoin rahvaan sekaa ei ole sympatioiden ja huomion kerjäämistä vain aidon ja järkevän toiset huomioon ottavan ihmisen tunnusmerkki. Näitä edellämainuttaja ominaisuuksia ei ikävä kyllä ole yhdelläkään toimialuejohtajalla, todistetusti.

Mutta hyvää Joulua siitäkin huolimatta johtoportaalle toivotamme. Ja varsinkin uudelle kaupunginjohtajalle, eikä pormestarille. Palkka tuplaantui ilman varanumeroita, enkä usko, että tuosta virasta lähdetään eläkkeelle vielä pitkään aikaan.Mutta viimeistään nyt on varmaa että jossain vaiheessa tulee rahvas kuntatyöntekijä näkemään livenä entisen palvelualujohtajansa eli esimiehensä, mutta tähän ihmeeseen tarvittiin joulu ja 16.000€/kk palkka.

Kiltti Joulupukki. Minulla olisi yksi, mutta hiukan laajaalaisempi joululahjatoivomus. Sinä kun olet pelimiehiä ja todistetusti uskottava näinkin monen vuosituhannen jälkeen, niin olen vakuuttunut että pystyt toivomuksen toteuttamaan, sillä ethän muuten olisi uskottava Joulupukki. Asia koskee työterveyttä tai terveyden huoltoa yleensä. Toivon lahjaksi tästä eteenpäin omalle kohdalleni(muut toivokoon itse) asianmukaista ja tehokasta, heti oikean diksoinnin pohjalta toteutuvia toimenpiteitä, jotta saadaan paras hoitotulos. Kun tämä viimeisin ongelma meni vähän niinkun munilleen, eli persiilleen joutavan päiväisen jahkailun ja arpomisen takia ja mikä kesti ja kesti. 

HYVÄÄ JOULUA melkein kaikille tasapuolisesti! Tai miksi ei vaikka näin..

hqdefault.jpg?sqp=-oaymwEXCNACELwBSFryq4