Kuopion Kaupunkia johdetaan lasikopista, kertoo yrityskummi Jorma Tuukkanen. Pitää paikkansa, asiasta mainitsin jokin aika sitten, eräälle kaupunginvaltuutetulle, tuolla toriparlamentissa. Silloin oli keskustelun aiheena minun laatima Kuopion negative TOP 5 lista, tälle listalle kyseinen aihe pääsi sijalle 3, tarkemmin sanottuna kyseessä oli nuo 3 superjohtajaa, superpalkkoineen, ryyditettynä Kaupunginjohtajalla.
 Kuvitelkaa, toimiala uudistuksen myötä, jaettiin kaikki toimialat näiden kolmen herran kesken, paljonkohan nämä kansanedustajan palkkaan nauttivat veijarit ovat valmiit uhraamaan työaikaansa kenttätyöhön. Siis tutustumalla omien toimialojensa työtekijöihin ja heidän työhönsä, minä itse en ainakaan ole nähnyt oman toimialani superjohtajaa niin kun livenä, eikä kyllä tule mieleen edes hänen nimensä, kaipa se aikanaan selviää, toivottavasti ennen eläkkeelle lähtöä. Siis työntekijät eivät tunne esimiestään eikä esimies tunne työntekijöitään ja tämä strategia on joidenkin mielestä edistyksellistä, EIKÄ OLE, ja toiseksi, kuka tai ketkä oli aikoinaan työ haastattelijoina, näille herroille ja koskiko yksi vakiokysymys halukkuudesta jäädä, niin kun pitemmäksikin aikaa Kuopiota kehittämään.Yksi on joka tapauksessa osoittanut jo katumuksen merkkejä ja lojaalisuuden puutteessa hakemassa toiseen virkaan Kaakkois-Suomeen ja siinä oletetussa virassa olisi enemmän sitä poliittista päätäntävaltaa, liekkö jo lähtenyt, ei vois vähempää kiinnostaa, koska eihän niitäkään kiinnosta mikään pitempiaikainen sitoutuminen, ei herätä kovin suuria positiivisia tuntemuksia, saatikka luottamusta tämän kaltainen toiminta. Kainuu karjala kuusamo ja lappi , kohta loppuu Kuopiosta happi, mutta mikä onkaan top 5  lista numero uno???.. ja ylivoimainen ykkönen, vinkkinä voin antaa, että sitä ovat turistitkin ihmetelleet jo alun toistakymmentä vuotta.
Sitten sportti asiaa, Niiralan Uimahallista on tulossa tulevan syksy-talvi- kevät kautena triathlon mekka, uintitreenien osalta. Tuskin missään muussa suomalaisen kunnan uimahallissa kokoontuu yhtä monta SM- mitalistia, saman veden ääreen arkipäivisin, nimet Tuukka Miettinen, Heidi Hyvärinen, Samuli Keisu, Jarno Lehtinen, vierailevina tähtinä Teemu Lemmettylä ja satunnaisena kävijänä jo uransa lopettanut Teemu ”Pätkä” Toivanen sekä paikallisen seuran useammat  ikäkausi SM-mitalistit pitävät siitä huolen.
Oma urheilu, onko sitä? kävin eilen lekurissa tuon jalan takia ja tyly oli tuomio, vaan niinpä olen minäkin ja jatka tuota akressiivista hoitoa, koska tuottaa se ainakin mielenrauhan. Tämä hoito on muuten se legendaarinen pullohoito, millä on nujerrettu kantakalvon(luupiikki)tulehdukset ja monet muut kolotukset, mutta siitä sitten lisää, kun hoito alkaa tehota.