Loikkariurheilu on kuuminta hottia.Bahrain ja eteenkin Qatar oli varmaankin niitä edelläkävijöitä, joiden tekemisiin olisi pitänyt kauan aikaa taaksepäin kansainvälisen yleisurheiluliiton puuttua. Öljyvaltio Qatar hamusi MM tasoisia kestävyysjuoksijoita riveihinsä erittäin hyvillä, väittäisin ruhtinaallisilla eduilla juoksemaan maalleen kultaa ja kunniaa, öljyähän niillä on jo omiksi tarpeiksi ihan riittävästi. WR#9: Saif Saaeed Shaheen - 3000m steeple (2004    Ensimmäisiin tosiloikkariehin kuulunut Kenialainen, oikealta nimeltään Stephen Cheronosta, nykyisin Shaheen, teki loikkansa 2003. Qatar lupasi estemiehelle 1000 dollaria/kk elämäsä loppuun asti ja jokaisesta ME ja suurvoitosta miljoonan lisää.  Toki perässä tulivat urheilijoiden manageri/tohtori puskarit, jotka haistavat elämänsä tilaisuuden tulleen tämän oivalluksen myötä. Kenian hiukan kiristynyt doup.valvonta ajoi osan näistä huijareista maahan missä ei taatusti ole minkäänlaista kontrollia toteuttaa "puhdasta valmennusta" ja sitä kautta maailmanluokan tulostehtailuun. Ja kohta perässä tuli monta muutakin Kenialaista hirmumenijää.

Nyt on kovasti kuulunut epämääristä porinaa siitä, että Turkki ja moni muu "sivistysmaa" ovat pyytäneet, tai voin väittää, että ovat avosylin  tarjonneet maailmantason juoksijoille paikkaa kotimaastaan, harjoittaa lajiaan. Ehtona ei ole ollut asettua asumaan, tai edes opetella kieltä, saatikka minkäänlaista Suomalaista 5 vuoden kokeiluaikaa maassa, saadakseen edustusoikeiden edustaa uutta maataan kansainvälisillä kilpakentillä.Tulevaisuudessa tämä ilmiö tulee yleistymään ja tulevaisuudessa tullaan näkemään EM kisoissa yhä enemmän kaikenkirjavaa porukkaa, hyvä jos edes osaavat edustamaansa maata lausua tai saatikka kirjoittaa oikein paperille, saatikka puhua samaa kieltä, kuin edustamansa valtaväestö.

Maat jotka ottavat avosylin vastaan näitä urheilijoita, käyttävät menestystä hyväkseen poliittisessa mielessä, kun kerran näkyvyyttä on saatu. Savon Sanomissa urheilutoimittaja Markus Karjalainenkin lähestyi tätä aihetta kirjoituksessaan. Lopputekstissä oli maininta että käyttihän Suomikin aikoinaan Hannes Kolehmaista ja Paavo Nurmen urheilumenestystä poliitisena näyteikkunana Suomen kansasta. En oikein ymmärtänyt Karjalaisen vertausta asiaan, sillä olivathan molemmat suurjuoksijat todistetusti originelli härmäläistä alkuperää, eivätkä he olleet mistään Afrikasta tänne loikanneet. Mutta urheilutoimittajathan ovatkin vapita kirjoittamaan mitä haluavat aiheesta kuin aiheesta ja joskus vähän aiheen sivustakin.

Venäläisethän taasen  eivät vahvistuksia mistään tarvitse. Korjeintaan uskottavamman doup. koneiston, koska nyt se vasta tuo uskottavuus on koetuksella, Riio o hoi, ja heti baanaanilaivalla pois.

Omat tekemiset. Pisin maantiepyörälenkki menneellä viikolla 140km. Sekä tänä aamuna se tuttu satanen. Sunnuntaina hölkkäilin huonolla menestyksellä se 2h ja mustikkakausikin on avattu. Torstaina olis sitten tarkoitus polkasta ihan kunnon siivu, eli alkaako se jo kakkosella