Niin, kun tuota ikää alkaa kerääntymään, alkaa väkisin muistelemaan menneitä yhä useammin, mikä on selvä merkki siitä, että joko lähtö alkaa olla lähellä.

Olisihan se mukavaa jos vielä joskus pääsisi viettämään aikaa tuolla Torreviejan suunnalla talviaikaan. Siellä kun riittää tapahtumaan ja tekemistä ihan riittävästi läpi vuoden. Semmoinen sopivan lyhyt noin kuukauden mittainen loma tekee kutaa itse kullekkin rikkoa arkirutiinit vaikka kyseisissä maisemissa talviaikaan, eikä se elämä ole Espanjan maalla sen tyyriimpää, kuin täällä härmässä. Pyöräilijäille riittää hyväpintaista ja vähäliikenteistä maalaisidylliä loputtomasti ja autoilijoiden kunnioitus pyöräilijöitä kohtaa on aivan toisenlainen kun täällä Suomessa. Se kun nyt vain sattuu olemaan niin nykyaikan, että tuo pilkintä alkaa sotkemaan aika pahasti noita etelän reissuja talviaikaan. Mutta jospa sitä sitten joskus muutaman vuoden päästä, kun vapaa aikaa alkaa jäämään enempi hyötykäyttöön eläkkeen muodossa.

Tässä kuvassa olen liikkeellä lainamaastopyörällä. Nähtävästi jalka on ollut pipi, kun on pitänyt pyörän päälle heittäytyä juoksun sijaan.Pää on ollut pipi jo piteämmän rupeaman, mutta hyvä sitä olisi väliin tuulettaa vaikka etelän lämmössä.

kuva%20%282%29.jpg

Juoksupuoli hoituu myös aika mukavissa maisemissa. Olipa sitten majapaikka missäpäin tahansa kaupunkia on aika lyhyt matka joko kanavan rantaan, suolajärven maisemiin, tai vaikka la matan hiekkarannalle, mistä kyseinen kuva on. Kuvassahan fiilistelee Mikko, joka taitaa olla kohta enemmän Espanjalainen kuin Suomalainen. Tuota biitsiä riittää 17km ja jos joku väittää, että se ei ole hyvä juoksualusta laskuveden aikaan on väärässä.

DSCF1030.jpg

Ja kyllähän sitä tuli fiilisteltyä:)

La%20Mata.jpg

Ja marraskuulta alkaen alkaa juoksukilpailuja löytyä joka lähtöön. Hienoja tapahtumia, missä osanottajia ei rahasteta ainakaan osaottomaksuilla ja kisanjälkeen ei tarvitse olla nälissään, eikä janoissaan, sillä kisajärjestäjän tarjoama " palauttelu pöytä" pitää siitä huolen.

 

Ja käyhän siellä säännöllisesti talvisin myös Suomalaisia kestävyysjuoksu huippuja treenaamassa, sekä kisailemassa maantiellä. Tässä mm. Aki Nummela ja Jarkko Järvempää erään maantiekympin jälkeen.

DSCF1958.jpg

Aika eksoottinen paikka tehdä vaikka tonnin vetoja, missä mäetkään eivät haittaa matkan tekoa.

DSCF1036.jpg

Matkalla ylös Mikko  ja Retu.

DSCF1505.jpg

Eli tuonne, sierra Espunan huippu, paritonninen.

DSCF1511.jpg

Vähän ennen yhtä niistä monista Espanjan starteista. Aika rennon oloista porukkaa.

Aspe.jpg

Ja tätä vesikanavan huoltotietä riittää useita kymmeniä kilometrejä. Hyvin monessa kohtaa on kanavan toinen puoli hyvää juostavaa hiekkapintaa, mutta on tuossa hyvä nykäista vaikka TV kova tai pitempi vetosessio juosten. Minä ainakin tykkäsin, ja kun vielä valitsi myötätuuli suunnan, niin kellokin tykkäsi.

DSCF1012.jpg

Mutta nykyhetkessä ei meinaa kesä tulla. On niin kylmä ja vettä vihmoo miltei joka päivä, eikä vesillekkään tee mieli. Kerkesin kyllä jo puolenkymmentä reissua heittää etelä kallavedelle ja viimeisimmällä reissulla olisi haukirecordi kilahtanut rikki, jos olisi ollut tarpeeksi iso haavi. Varmaan 7-8kg oli paino, mutta kun otin niskasta kiinni ja aloin nostamaan sitä veneeseen se ryökäle alkoi temmeltämään kunnolla ja eihän minun ote pitänyt niljakkaan hauen niskassa. Karkuutus, mutta ei harmita yhtään, mutta jos olisi ollut kyse vaikka kuhasta, olis v....us ollut sanoin kuvailematon.

Omat sportit. eilen 1,10 hölkkää ja tänä aamuna 1h hölkkää (10x200m/200m)