Silloin tällöin, täytyy harjoittelu ohjelmaa muuttaa, eli soveltaa, sen hetkisen tilanteen mukaan, tätä voidaan kutsua vaikka riskien minimoimiseksi pitkässä juoksussa, silloin kun halutaan ettei tule ylilyöntejä harjoituksissa, siis ei tehdä vielä palautumattomassa tilassa kovaa kovan päälle. Perjantaina jouduin muuttamaan ohjelmaa, koska en ollut palautunut edellisestä päivästä, muutin siis pk- yläalueen juoksun tv kevyeksi, olo oli tosiaan kuin ”nukkuneen rukous” luokkaa, eikä iltapäivän hiihdostakaan tullut mitään, senkin korvasin Kuopio hallin tekonurmella 40min kevyeksi hölkäksi+10x 50m kiihdytyksineen tekonurmella ja kylläpä se sitten kannattikin.
 
 Lauantai aamuna olin sitten taas täynnä intoa kello 6.00 ja seiskalta jo ulkona aloittamassa seuraavanlaisesti, siis happea 4km pk- pk ylä, soitto kesken juoksun, että takaovi auki (Kuopio-halli)olen tulossa, suoraan sisään, nopeasti tuulipuku pois, iso kello päälle ja menoksi 8km, 4,20, 4,15, 4,15, 4,13, 4,10, 4,10, 4,05, 4,00min/5min verry+ 10x 100m/100m 5kg painoa, kelkalla vetäen, hyvällä rytmillä+ verryt ja ei kun töihin. Töistä pois kello 17.00, ajelin puijolle, siellä peltoset jalkaan ja  muka kevyttä palauttelevaa pertsaa noin 1h, Sunnuntaina sitten, taas aamulla tien päälle kello 7,30 mutta 1h kevyttä riitti, koska tuo illan könyäminen puijolla painoi jonkin verran, kun tähän sipasee illalla uintia palautteluksi, on 2x 10 päivän rytmi vedetty läpi.
 
Numeroin juoksu menneellä viikolla oli 105km+ hiihdot ja muut rekvisiitta harjoitteet päälle, parasta kuitenkin oli se, että pääosa juoksusta oli 4,30min/km tai alle juoksua. Edessä on taas paska aamuvuoro viikko, kun en noista aamu 5.30 herätyksistä tykkää, joten kevennetään 5 päivän ajaksi, Tammikuun viimeisenä sitten kontrolli harkka taas Kuopio hallissa, matkana tuttu 12km, näkeepähän taas tilanteen, miten pumppu on alkanut suhtautua tähän maltilliseen, mutta systemaattiseen vauhdin lisäykseen pk-ylä ja vk- ala vauhdeissa. Näkymisiin!