Kiimasen savulenkki mallia 2012 on sitten juostu. Autollinen juoksijoita, jos toinenkin oli kokoontunut tämänvuotiselle juhannusjuoksulle Saarijärven Lannevedelle, osanottajia oli vaatimattomat 1080, elikkä huippulukemiin, jos vertailuna käytetään juoksun 30 vuotis historiaa.

Tämäkertainen  juhlajuoksu juostiin liki täydellisissä olosuhteissa aurinko paistoi liki pilvettömältä taivaalta ja 20 lämpöastetta oli juuri passeli. Reitti on ainakin minun kategoriassa vaativa, mutta kuitenkin suhteellisen hyväpintaista soratietä, ainoastaan yhtä pehmythiekka osuutta lukuun ottamatta (noin 500m)vaan mäkiä kyllä riittää. Aina se jaksaa yllättää, miten järjestelyt sujuvat juohevasti ja rutinoidusti, vaikka juoksijoita on paljon, osanottomaksu 10€ eikä minkäänlaista ruuhkaa ilmoittautumistiskillä, kaikki pelaa kuin zenit kellon tarkkuudella ja vaikka kaikenmaailma kalliit ajanottojärjestelmät ovat tulleet jäädäkseen (CHIP ) hyvin moneen kisaan, niin Kiimasen Savulenkillä niitä ei ole tarvittu, vaan ihan segundaattorilla saadaan ajat kaikille juoksijoille. Eikä palkintojenjakokaan viivästy koskaan, lopputulokset olivat jo 1-1,20h kisan jälkeen kaikkien luettavissa.
Randeliinien kanssa köröteltiin aamutuimaan kisapaikalle ja rutiineiden jälkeen alkoi taisto, kovatasoinen oli kisa tänä vuonna yleisen miesten sarjan osalta, Takalan Miika alitti 31min rajan kuitaten voiton, mutta Kimmo Randelin juoksi loistavasti toiseksi, alittaen 32minuutin rajan, Julius Kiptoon oli kolmas, peräti 6 ukkoa juoksi 33 minuuttiin tai alle ja tasalukemiin ennätti vielä päivän pisin (Toivanen)osanottaja.

Omat edellisen kirjoitukseni lupaukset kuittasi ajalla 35,26min, millä yllättäen pokkasi sarjani komeimman puukon ja videokameran, olen tyytyväinen omaan juoksuuni, koska tuntemukset oli reitin raskaudesta huolimatta juoksun aikana ”ei ihan kaikki pelissä” lukuun ottamatta viimeistä nousua (1,5km ennen maalia) missä yritin jättää Lehtosen Matin, siinä kuitenkaan onnistumatta sekä viimeistä kilometriä, mikä on loivaa laskua. Kuvasarjassa päivän nopein Takala, päivän kiireisimpiä lähtörytinöissä, vaikka kuvanottohetkellä kolme nopeinta oli jo ennättänyt mennä, sekä päivän väsynein, siinä Toivasen vieressä. Kisapaikalla kiersi huhu, että tämäkertainen Savulenkki olisi järjestyksessään viimeinen, toivottavasti se oli vaan huhu, sillä kuka tai ketkä pystyvät järjestämään vastaavanlaisen Juhannnusjuoksun. Osanottomaksukin on niin pieni, että vaikka sitä nostettaisiin 15-18€ niin siitä huolimatta kaikki Savulenkin ystävät tulisivat yhtä sankoin joukoin paikalle joka vuosi.Mutta tänään on päivä uusi ja kävin aamulla selvittämässä päätä 3h maantiepyörällä, jahka sais vähän rusketusta näihin vanhoihin ja kuluneisiin jalkoihin, huomenna Teemu pyysi sitten pitkälle tuonne Toivalan suunnalle, on taas kuulemma joku uusi reitti tiedossa ja sopii sinne muitakin mukaan, jos sattuu kukaan olemaan kiinnostunut