Kuukauden treeni/lomajakso on Torreviejassa pikkuhiljaa ohi. Joten laitan jonkinlaisen yhteenvedon menneestä kuukaudesta, joka muodostui ei niinkään suurena yllätyksenä aikatavalla urheilupainotteiseksi. Asenne oli ainakin kohdillaan, koska en antanut itselleni helponmiehen mainetta missään se enempi ulkoillessa kuin muilta osin. Pyöräilyssä sain ensimmäisen viikon aikana karistettua pois peikon olkapäiltä, koska täällä pystyy ajamaan turvallisesti, Olli saattaa olla kuitenkin erimieltä:) Kaiken kaikkiaan kuitenkin sain tehtyä niitä asioita mitä täältä tulin hakemaan, joten onnistunut reissu tämä oli kaikin puolin.

Kelit olivat pääosiltaan huippua juoksuun ja erilaiset juoksualustat mahdollistivat kilometrien keräilynkin, sillä jos asfaltilla olisi joutunut kaiken tuon juoksun tekemään, olisin varmaan jossain vaiheessa ollut pulassa. Pääteemana oli kuitenkin saada myös kovaa juoksua(lappu rinnassa) mahdollisimman paljon ja siltä osin onnistuinkin omasta mielestä hyvin. Viisi starttia kuukaudessa on ihan hyvä saldo, menestyksellisesti vähemmän hyvä, mutta en kyllä odottanutkaan mitään ihmeitä tapahtuvan. Step by step, askel kerrallaan kohden kevättä ja kesää sopivasti kuntoa nostaen on se ajatus, mistä mukavuusalue on luotu. Takareisi joka vaivasi minua jo ennen reissuun lähtöä, ei vaivannut kun yhden kerran tällä reissulla ja se oli tuolla Bigastron kympillä, missä muutenkin oli jo takki tyhjänä valmiiksi edellisen illan Torreviejan katujuoksukisasta. Se vaan iski pelko kesken juoksun, että jos se hirttää kiinni, niin kuin toissakevään Murcian puolikkaalla, niin menee koko loppuaika pipariksi ja sitä en olisi todellakaan halunnut.

Minun halu kilpailla tosissaan, siis tällä tarkoitan hampaat irvessä loppusuoralla, koko matkan maksimilla ja menestystä omassa ikäluokasta hakien loppui pari vuotta sitten terveysongelmiin. Jotain konkreettista tapahtui sinä syksynä  kunto ominaisuudessa/suorituskyvyssä, mitä en vieläkään ymmärrä, tapahtui romahdus, noin 20s/km kympin matkalla, mistä ei ollut palavaa halua enää TOSITOIMIIN. Siis silloin lupaamani mukavuusalue kilpailuissa tulee pitämään jatkossakin, näin on paljon parempi, niin näillä reissuilla kuin kotimaassa, sillä aivan liian monta varoittavaa esimerkkiä(ennenaikaisia lähtöjä) on menneiden vuosien aikana minunkin tuttava juoksupiiriin sattunut. Jänteet ja luunmurtumat sekä erinäköiset vammat leikkaushoidon jälkeen paranevat, mutta joihinkin asioihin ei kirurgin veitsi pysty auttamaan ja tämä asia on vain hyväksyttävä.

Moni varmaan ajattelee, että miksi sitten juoksen suhteellisen paljon näillä leireillä, no siksi kun tykkään liikkua paljon kun siihen on mahdollisuus, mutta 85-90% kaikesta on puhtaasti aerobisella alueella liikuntaa. Ja näillä reissuilla myös tapaa uusia mielenkiintoisia tuttavuuksia, koska tuskin kellään meillä on sosiaalista verkostoa liikaa ei minulla ainakaan. Parasta tällä kertaa oli uudet maisemat ja aivan mahtavat juoksualustat, joita kyllä kaiholla muistelee, kun kotimaan liukkaille ja lumisille teille palaa. Aurinko paisto ja sadepäiviä ei ollut kuin yksi kappale, mikä ei kuitenkaan ollut este ulkoilulle.Itse asiassa, jos tätä joulukuun aikaa vertaa maalis-huhtikuun vaihteeseen kelien puolesta, niin vähintäin yhtähyvät, ellei paremmatkin olosuhteet olivat nyt, kuin keväällä. Eniten minua ihmetytti tuulettomuus, yöthän ja aamut täällä ovat aika kylmiä talvisin, mutta viimeistään kello 10.00 pystyy jo lyhyissä lenkkiä juosten menemään.

Kansainvälisintä meininkiä nähtiin sitten Crewillentenin uudenvuoden juoksussa, mikä ei jättänyt kylmäksi, aivan käsittämättömän hieno tapahtuma, minkä tunnelmasta pääsin nauttimaan, vaikka välillä näytti siltä että onko järkeä lähteä juoksemaan ollenkaan hiukan huonossa hapessa. Mutta jo pelkästään ne tuhansien ihmisten kannustus katujen varsilla siivitti eteenpäin, sekä se jumalaton mekkala ja desipelit, sekä ilotulitus keulan saapuessa maaliin,siirsi huomion pois itse juoksusta, kunnes jonkin ajan perästä huomasi olevansa jo loppusuoralla. On siinä Suomalaisella hölkkäkulttuurilla paljon opeteltavaa, ihan vaikka osanottomaksuista lähtien. Omaa parasta vauhtia tämän hetken kunnosta pääsin nauttimaan ainoastaan heti ensimmäisenä viikonloppuna tullessani tänne, no Torreviejan 7km oli hiukan levänneessä tilassa ja nopealla reitillä juostuna ihan ok omasta mielestäni. Toiveissa oli ennen reissuunlähtöä, että pystyisin menemään jossain kisassa 3,45min/km Joulukuussa ja menihän se, matka olisi vaan pitänyt olla 10km.Helpoin reitti mitä koskaan olen juossut löytyi Callosa nimisestä kylästä, siellä oli matkana 8,1km ja täydellinen vastakohta Crewin uudenvuoden juoksun reitille. Kokonaisuutena en ala erittelemään juoksemiani kilometrimääriä kuin toteamalla, että ihan riittävästi niitä tuli tälle reissulle.

Ikäviäkin asioita mahtui tälle Callosan reissulle, missä meidän toinen autokunta sai todeta hiukan kyseenalaista Espanjalaista vieraanvaraisuutta ja poliisiasiaksihan se meni luonnollisesti.Mutta kun Espanjassa ollaan ja vaikka tekijöistä olisi vaikkapa"piilokamerakuva tunnistettavaksi, niin kaikkia asioita aletaan vatvomaan tyyliin "manjaana" Itse onneksi istuin tai matkustin toisessa autokunnassa ja säästyin ylimääriseltä ohjelmalta.

Seuraavan kerran kun ja jos Torreviejaan tulen on mukana maastopyörä, koska nämä maastot on koettava ihan livenä ja sitä riittää ja riittää. Muutenkin tuo maastopyöräily herättää minussa tällähetkellä yhä enemmän fiiliksiä. Siksipä laitan siihenkin asiaan itselleni jonkinlaisen haasteen, vaan kukapa sitä mitään ymmärtää, joka ei itselleen uskalla tavoitteita asettaa ja jonka sitten joutuu julkisesti toteuttamaan,nimittäin sitä porukkaa riittää, ihan vaikka Kuopiossa, vai ottako joku haasteen vastaan? Siispä ensi elokuussa ajettava Kankaanpään 84km MTB maastomaraton on kalenterissa merkitty valmiiksi..

Kaikissa juoksuissa palvelivat minua omasta mielestäni kaikkein parhaimmat minulla koskaan olleet juoksujalkineet Adidas Adixero adiokset vuosimallia 2011. On ainut juoksukenkä, missä ei tarvitse sukkaa. Sukka yleensäkkin on hidaste, koska paremman tuntuman juoksupintaan saa paljaalla jalalla, tämän totesi myös minulle eräs hyvä ystävä Martti Luostarinenkin aikoinaan Kiimasen savulenkillä. Martti on myös pitkä linjan juoksumiehiä ja omistaapa myös puolimaratonin M50v sarjan SE. Elävästi muistan vieläkin Martin tokaisun joskus 80 luvun alussa tuolla Myrskylässä Lassen hölkässä, kun vedettiin rinta rottingilla parin kilometrin kohdalla puolen tusina muun "juoksijamiehen"kanssa aikamosta haipakkaa "kuule Kimmo, nyt taidetaan olla vähän liian kovassa seurassa" no hyvinhän se meni molemmilta ja sain ainakin Vireenin päänahan.

Tähän lopuksi kun vielä mainitsen että aivan hulluja nuo britit ovat tuon futiksen perään, senkin sain nähdä monta kertaa lähi kuppilassa, jäävät Suomalaiset kirkkaasti kakkoseksi siinä sekä varsinaisessa örvellyksessä mikä aina asiaan kuuluu. Nyt kun tämä kuukausi on ohi ja on aika palata arkeen kotimaassa huomautan, että vielä on KESIÄ jäljellä ja tulee kauniita päiviä kaikille. Suomen suvi on kaunis, kyllä sitä kannattaa odottaa, niin kuin aina Espanjan talvea.

TV Hart kiittää ja kumartaa nöyränä kaikkia sivuilla vierailleita, sekä muistuttaa, että parhaan liikuntariemun voi jokainen kokea, vaikkapa syyskuun 26 päivä ensimmäistä kertaa järjestettävässä TV HARD RUN tapahtumassa KUOPIOSSA, joten sinne vaan ilmoittautumisia sisään. Linkin löytää vaikka näiltä sivuilta, eikä osanotto ainakaan ole hinnankiroissa, NÄKYMISIIN, ja Adios,Kimmo häippäsee nyt näistä maisemista huomenna....

Sanotaan, että Elämä on Elämistä varten, siksipä...

On opittava kärsimään, voidakseen elää !  Italialainen sanonta

Torrevieja%207km.jpg

Torreviejan iltakatujuoksu 13.12.2014. Intoa täynnä, mutta ei vielä rusketusta:)

Bicasro.jpg

Bigastron katujuoksu 14.12.2014. Väsynyttä varovaista raadantaa:)

Aspe.jpg

Aspe maantiejuoksu 21.12.2014. Puolet matkasta hyvin, toinen vähemmän:)

Crewi.jpg

Crewillenten Uudenvuoden juoksu 31.12.2014. Ihan huippu tapahtuma:) ja todella raskas reitti, minne on turha tulla ainakaan maantieennätyksen toivossa, mutta TUNNELMAN!

callosa.jpg

Callosa de Segura 4.1.2014 Juoksemisen helppoutta rapakuntoisenakin:)