No niin, täällä taas terve. Paljon olen kuunnelut metalicaa ja soittanut suuta viimeaikoina. Ja esimiesten mielestä jo aivan liikaakin, mutta minkäs teet kun se on niin mukavaa.

Ihminen yrittää epätoivoisesti valloittaa avaruutta. Ja nyt viimeisin innovativio on se, että on järjestetty kilpailu siitä kuka yksityinen firma kerkeää ensimmäisen kuuhun. Ja vaatimuksena  mahtisuoritukseen kuuluu laskeutua turvallisesti kuunpinnalle, sekä jonkinnäköisen robottiauton liikuttaminen kuunpinnalla hallitusti 500m. Palkintonan tästä älyttömydestä on  vaivaiset 20 miljoonaa amerikan kahiseva. Miettikää tätä hölmöläisten hommaa. Aikoinaan kauan kauan sitten viime vuosituhannella, neukut ja jenkit kilpailivat siitä kuka valloittaa ensimmäisenä kuun. Jompi kumpi voitti, aivan sama, mutta tunnettu lause jäi soimaan korviin.

Tämä on pieni askel ihmiselle, mutta suuri harppaus ihmiskunnalle, tai oliko se toisinpäin. En muista montako ihmishenkeä kuualukset silloin ottivat, vai ottivatko yhtään, mutta ainakin yksi Laika nimimen koira kirjataan menetettyjen listalle. No mitä tämä kaikki on hyödyttänyt, kun liki viidenkymmen vuoden jälkeen, siis suuren harppauksen. Ollaan vielä siinä tilanteessa, että yritetään leikkiauto saada kuun pinnalla liikkumaan, ei oo todellista. Ei kuu, eikä mikään muu planeetta tai tähti ole, eikä tule olemaan sovelias paikka ihmisen asuttaa. Kauan ennen sitä, tyhmä ihmiskunta tulee mittelemään voimiaan kolmannen kerran sotatatamilla ja tuhoisin seurauksin. Tai toinen, mitä todennäköisempi ennuste on se, että luonto itse tekee sen ihmisen puolesta. Toisaalta, jos kaikki nämä avaruuteen heitetyt sadat miljardit tai biljoonat taalat olisi suunnattu maanpäälliseen hyvinvoinnin rakentamiseen, ei ihmiskunnalla olisi juuri koskaa puutetta, maanosasta riippumatta. Ei olisi sotia, eikä nälänhätää. Kaikki voisivat leikkiä kotia, ja siinä olisi jotain rotia. No, joskus tulevaisuudessa varmaankin käy niin, että bittiavaruudesta joku humanoidi (tulevaisuuden ihminen)kaappaan tämän minun jutun ja toteaa, että ompa ollut joku hartti tyhmä jätkä, kun tuommosia on ajatellut.

 Omat.Onnellisesti kesä huonoimmasta ajasta, jolloin kehon paino alkoi kuuskolmosella, olen saanut nyt 3kg painoa hilattua ylöspäin. Hyvät ruokahalut ja vähäinen liikunta(verrattuna normaali aikoihin) ovat edesauttaneet painon nousun totettamisen. Pullat ovat siis hyvin uumissa, vaikka kovasti en pullatuotteita enää syö. Edessä neljän vapaat tai melkein viis. Aijon juosta muutaman lenkin ja ajella pyörällä, sekä jumpata salilla. Viinaa tekis mieli juoda, mutta kun nyt ei voi. No pikkujoulussa sitten tahkon pehkubaarissa itsenäisyyspäivän aattona.

Joten olen tässä miettinyt, että kun olen lukenut tämän kirjan loppuun on aika siirtyä ajattelemaan asioita ihan eri vinkkelistä. Ja maailma pelastuu!!

 

 

Erakko.jpg

Ai niin. joku Kenialainen naismaratoonari oli taas kärynnyt ja ihan olympiavoittaja.