Ei ole kesät veljeksiä keskenään, mutta aina on kuitenkin niin, että rahvaalle duunarillekkin koittaa kesäloma. Viime kesä ja mallia 2018 kesä ovat kaikilta osin erinlaiset, niin kelien kuin rahnistuvan ruhoni suhteen. Vuosi taaksepäin, eikä vielä yhtään hellepäivää, mutta nyt niitä on jo alulle kolmattakymmentä, tai jotain siihen tapaan. Nyt juuri tänään vietetään tämän kesän kuuminta päivää ja torin mittarissa napotti +35 astetta, joten kaikki puitteet ulkoliikunta hikilenkille on mitä otollisimmat, eikä siellä tarvitse kovin montaa tuntiakaan edes yhdellä kertaa huhkia.

Niin, vuosilomat 4 viikkoa ja sillee ovat edessä, loput jätän pilkkiaikaan. Ja kurjuudenmaksimointi lähti käyntiin tämän aamun mustikkareissulla. Miltei sankollisen sain kasaan, joten tästä on hyvä jatkaa urheilutermiä käyttäen. Kalastus ei oikein nappaa päiväaikaan, koska eihän siellä paistumatta voi vesilla olla. Otollisin aika pintavesien lämmettyä 24 asteeseen on startata kello 21.00 liikenteeseen ja olla sinne puolille öin kun alkaa pimetä. Eli kuhan vetouitelu on ajan teema.

Maailman liennytystä leikittiin Helsingissä viikonloppuna. Trumppi ja Puuttiini kävivät moikkaamassa toisiaan ja siinäpä se anti siitä sitten olikin. Mikään vastakkain asettelu ei tule muuttumaan, eikä muutu. Ei ydinase eikä ilmastofilosofia, ei ihmisoikeis, eikä eri maiden sotatuki. Mitä Suomi tästä hyötyi, ei yhtään mitään, vaikka saikin olla muutaman päivän maailman politiikan polttopisteenä.

HJG, eli Hannes juniori games Kuopiossa, urheiltiin menneenä viikonloppuna. Kävin katselemassa Launataina menoa ja ihan hyvin kisat sujuivatkin, sekä muutamia hyviä tuloksiakin nähtiin. Kaikki osanottajat olivat voittajia, MUTTA, SUURIN VOITTAJA OLI KUOPION KAUPUNKI ja nimenomaan pysäköinti valvonta. ON se suorastaan järenköyhyyttä tulla suuren tapahtuman aikaan sakottamaan ihmisiä. Näinhän kävi viimeksi Viinijuhlien aikaan ja nyt sitten urheilijat ja heidän tukijoukkonsa saivat maistaa Kuopion vieraanvaraisuutta ja suloista  ilkeyttä MAASTOPYSÄKÖINTI virhemaksun muodossa. Varmaankin toista sataa autoa laputtivat Lauantaina SAIRAS KUOPIO teemalla. Niin että revippä siitä huumoria, oli nimittäin jonkinverran tuohtunutta porukkaa katsomossa, sillä jos rengas oli vähänkään soralla asfaltin vieressä, oli pikavoitto odottamassa ikkunassa.

Ja nyt jo varmaankin ollaan Kaupungin taholla jo teroittelemassa viikatteita tulevaa 3 päiväistä ROCK tapahtumaa silmällä pitäen. Minua kyllä henkilökohtaisesti HÄVETTÄÄ olla Kuopiolainen tällä hetkellä. Mutta mikäs tässä on hävettää, kun ei ole mitään menetettävää.

Mitäs muuta. Kalevan Kisat Jyväskylässä tulevana viikoloppuna, joten siispä sinne. TRI ihmiset kokooontuvat Joroisiin puolimatkan koitokseen, mutta se on muutaman kerran nähty, joten se ei enää kiinnosta.

Siispä nyt nautitaan näistä lomahelteistä ja muistellaan sitten talvipakkasella tätä kesää kaiholla

Omat. kesyttä aerobiaa.