Tämänkö takia meidän isämme ja isoisämme taistelivat itsenäisen suomen puolesta. Tämänkö takia nuoret miehenalut uhrasivat elämänsä ja jotka selvisivät hengissä taistelivat vammoineen ja traumoineen loppuelämän, Ruotsalaisiksi emme halua, emmekä Venäläisiksi tahdo tulla, sehän tuli selväksi jo edellisen nahinan aikana reilut 70 vuotta sitten.Mikä siis neuvoksi tähän tulenpalavaan ja ajankohtaiseen kysymykseen.

Nämä ulkomaalaistaustaiset miehet ja miehenalut ovat ottaneet kyseenalaisen tavan käyttäytyä tässä maassa, kun tänne ovat kerran päässeet. Se piittaamattomuus ja Suomen laen ja järjestysmääräysten rikkominen hyvin monella eri tapaa on vain osoitus siitä, että heikolla itsetunnolla ja vanhempien ihmisten kunnioittaminen, mitä siellä heidän omassa kotimaassaan pidetään suuresti itsestään selvyytenä ei onnistukkaan Suomessa ainakaan vanhempaa paikallisväestöä kohtaan. Ruotsissa on lähiöitä johon ei Ruotsin oma virkavalta uskalla mennä jakamaan järjestystä, eli ovat kykenemättömiä toimimaan OMASSA maassaan ammattinsa vaatimalla tavalla. Tähän on tultu ja Suomi seuraa, eli peesaa hyvin perässä. Ei mene aikaakaan kun tilanne on täällä sama.

Nyt tätä touhua seuranneena voi sanoa ihan vilpittönän rehellisesti kaikenmaailma suvakeille ja eritoten menneille ja nyky hallinnoille, että heitä ja heidän päätöksiä ja mielipiteet ovat vääristyneet tai vääristyttäneet eli tuhonneet heidän aivonsa. Väki vähenee ja pidot Syyrin Alepossa paranee tai paremminkin pahenee. Siellä olevat OIKEAT turvapaikan tarpeessa olevat ovat jääneet lopulliseen satimeen. Ihmiskilpien virkaa hoitavat, kun raavaat ikänsä valehtelevat ja pakoon juoksevat Syyrian rintamakarkurit meuhkaavat muualla Europpaa.

Eikä tämänhekinen tilanne Suomen pakolaisten suhteen ole kuin jäävuoren huippu. Suuri ryntäys tapahtuu siinä vaiheessa, kun Turkki aukaiseen rajansa.

Kuopiossa juostiin Itsenäisyypäivämaraton tänään hiukkasen viileissä, mutta muuten juostavissa olosuhteissa. Miinus 16 ja aurinko, sekä hyvä juoksualusta, sekä vajaat  parisataa osanottajaa. Kuulin huhuja, että Kaupunki ei perisi juoksureitistä, niinsanottua kadunkäyttömaksua:) liekkö jotai perää, vai höpinöitä, sillä onhan se jo ihme, jos ei raha kelpaa.

DSCF2518.jpg

Auringon nousu ja kylmä

DSCF2519.jpg

Perälän Antti Häjyjen jengiä oli tullut lenkille Kuopioon asti. Ei tosimielistä kilpailua tälläkertaa, vaan ihan rennolla otteella naatiskellen

DSCF2520.jpg

Ennen starttia oli perinteisen Maammelaulun vuoro

DSCF2522.jpg

Päivän nopein puolikkaalla oli Lehtosen Matti Jyväskylästä

Joten vielä on vapautta jäljellä, joten hyvää Itsenäisyyspäivää Suomen kansa.  Флаг и гимн Финляндии/Lippu ja hymni, Suomen/The flag and anthem of Finland