Venäjän superkalliit talvikisat on kisailtu ja on jonkinlaisen yhteenvedon aika, mitä tulee Suomalaisiin urheilijoihin. Kisathan sinällään tarjosivat hyvät suorituspaikat ja olosuhteet, noin niin kuin kokonaisuutta ajatellen, eikä paljon keskustelua aiheuttanut turvallisuuskysymys noussut kisojen aikana otsikoihin. Siis siltäkin osin Venäjä onnistui hyvin, mutta Zeppeliinit, tutkajärjestelmät, ilmatorjuntayksiköt maalta mereltä ja ilmasta, sekä teiden varsien maapatterit olivat sanoisinko hiukan ylimitoitetut, mutta vakuuttavan näyttävät silti.

Vaikka Suomalaiset menestyivät suhteellisen hyvin ja minä keskinkertaisesti pullakahvi vedoissa, niin minun mielestä suurin onnistuja oli kaikesta huolimatta perinteisen 15km nelos sijallaan Iivo Niskanen. Pariviestin kulta Sami Jauhojärven kanssa kruunasi tämän nuoren olympialaiset, sekä 50km vapaan vakuuttava esitys nosti Iivon koko hiihtävän maailman tietoisuuteen. Jauhojärvi oli myös suuri onnistuja, sanoisinko vihdoinkin, kun taas muut mieshiihtäjät olivat normi tasollaan.

Kerttu Niskanen vakuutti samalla tapaan ja jos pisteet lasketaan siten että korkeista sijoituksesta saa eniten pisteitä, oli Kerttu suorastaa ylivoimainen Suomalainen, sillä sen verran hyvä oli 30km vapaa nelos sija, viestin ja pariviestin mitalit Vieremän tytöllä, vai pitäisikö sanoa naisella. Saarisen Aikku onnistui yli odotusten, myös mitalit näistä kekkereistä, arvosana 9- ,sekä Rukajärven hopea samaan kastiin, samoin Leijonien lätkä pronssi, vaikka itse en lätkää edes seurannut. Muut naishiihtäjät olivat omalla tasollaan, paitsi Roponen, joka oli selkeä pettymys. Kaisa Mäkäräinen ei sortunut yli eikä alilyönteihin, ollen samalla tasolla, millä on ollut koko kauden, arvosana 7.

  Hiihdosta vielä sen verran, että tuommoiset suksien vaihto pelleilyt pitäisi lopettaa kokonaan, yhdet kapulat, per kisa vanhoja sääntöjä kunnioittaen pitäisi palauttaa sääntöihin. Ja jälkispekulointiin sortuneena, ole aivan varma, että JOS Heikkinen ei olisi sortunut kokeilemaan Ruotsalaista temppua, vaan olisi malttanut pysyä pääjoukossa, olisi loppusijoituskin ollut aivan jotain muuta. Ei tuommoisella maantiepyöräilystäkin tutulla kamikatse meiningillä keskenkuntoinen hiihtäjä voi selviytyä mitalikorokkeelle.

 Mäki miehet eivät onnistuneet, mutta se olikin odotettavissa, samoin yhdistetyn Herola, jolla tosin on tulevaisuudessa mahdollisuuksia vaikka mihin, sekä epäonnistuneet pikaluistelijat Koskela ja Poutala, jotka lähtivät jo alun perin  epärealistisin odotuksin kisoihin, vai ja ainoastaan mitali mielessään. Muut väljissä housuissa hyppivät ja laskevat lumilautailijat pitivät sanojensa mukaisesti HAUSKAA ja se näkyi myös tuloksissa. Milloinkahan joku murtsikka mies tai nainen toteaa ennen starttia, että lähden pitämään hauskaa:) Tanja Poutiainen lasketteli tasollaan, sekä muut hiukan huonommin.

 Että näin tällä kertaa, Venäjä hiljenee ja doup. testit jää voimaan, joten jäämme odottelemaan lisää mitaleja, toivottavasti ei kuitenkaan menetetä yhtään:)