Niin juostiin,hyvät kisat olikin, niin järvestävän seuran onnistumisessa kisojen järjestelyiden,kiitos yläkerran herran kanssa tehty diili,ei tuulta lainkaan,kuin myös muutaman seuran( Kuopion Reipas) oman juoksijan onnistuminen.Nuorten sarjalaiset aloittivat ensin kympillä,jossa nähtiin että rata oli nopea, isot pojat 19v kärki alitti 32minuuttia ja nuoremmat pojat 17v.  reilusti alle 35 minuuttia. Kun taas isommat tytöt vetelivät 36minuutin pintaan ja sokerina pohjalla nuorten tyttöjen 17 v. Satu Kähkönen Siilinjärveltä, toi sen ainoan Pohjois.Savon kultamitalin, omalla ennätys ajallaan 38,46min, todella kova aika Satulta,aerobinen pohja on hyvällä mallilla,eikä nopeuskaan ole kärsinyt, koska hallimitalit osoittivat sen.Sekä tietenkään ei sovi unohtaa Kuopion Reippaan Samu Mikkosen esitystä 17 v. poikien hopeajuoksua, alle 35 minuutin tuloksella,sekin on lupauksia herättävä osoitus oikein menneestä harjoittelusta.

Mutta hiukan kauemmin asfalttia tahkonneet aikuiset,suorittivat sitten oman osuutensa, Takalan Miika aukaisi näyttävästi alussa, mutta jo kilometrin juoksun jälkeen kupleti juoni oli valmis;Korir vie ja muut vikisee, tasaisen varmasti ero kasvoi muihin juoksijoihin,ehkä Koririn päivätyötä helpotti se ,että pari muuta kovaa, Utriainen ja Kirwa eivät startanneet, mutta 1, 05h on aika johon täytyy jo juosta. Yhtä selvästi ratkesi selvillä eroilla muiden mitalien väri, Takala selkeä kakkonen,sekä Nummela pronssia, Randelinin Kimmo taisteli hyvin neljännestä sijasta Hytösen kanssa,mutta joitain kilometrejä ennen maalia,pitempään jo juoksun aikana oireillut nivunen teki juoksusta lopun,harmi olisi ollut hyvä sijoitus tiedossa. Seuran omat juoksijat Klemola ja Haataisen Matti suoriutuvat urakasta kunnialla,minut jopa yllätti Haataisen kestävyys ja loppuaika 1,10h ja risat on ihan kelpo suoritus ja eritoten se että mailerikin lähtee ennakkoluulottomasti kokeilemaan pitkälle matkalle. Toivasen Teemu teki parhaansa, mutta Ikean on ottanut myös oman osansa,otaksun, hyvä juoksu kuitenkin minusta.Naisten juoksua hallitsi alusta pitäen Elina Lingren kellottaen voittoajaksi hiukan alle 1,19 ajan, itse erehdyin veikkauksessa Elinan kohdalla minuutin, kun taan miesten voittoaika meni niin sanotusti putkeen. Jussin kanssa jutustellessa kisan jälkeen syy kisasta pois jääntiin oli yksinkertaisesti se että  viikon takainen maraton painoi viela jaloissa.

Järjestelyt olivat hyvin suoritettu, Kartilan Matti hoiti kuulutuksen vankalla ammattitaidolla ja  liikenne ongelmia ei päässyt syntymää vajaan kahden kilometri kiertävällä miltei liikenteeltä suljetulla reitillä  ja akseli Marko Ahtiainen /Ollli Pulkkanen voivat olla tyytyväisiä onnistumiseensa, eritoten tuo Markon näkyvä innostus kisapaikalla vakuutti minut siitä, mitä sanoin jo kauan sitten ,että ihan oikea henkilö häärii ruorissa