Tekevä ehtii, eilen työvuoro kymmeneen illalla, aamulla kuudelta ylös, pientä aamuherättelyä ulkona, sitten kahvit naamaan ,pientä vippastelua ja auton keula kohden Pieksänmäkeä.

Tällä viikolla kokeilin, miten sopii yhteen erittäin pitkä juoksu kiihtyvällä  lopulla ja 10,550m kilpailu, tai tarkennettua, miten pitkästä juoksusta palautuu muutamaan päivään kisakuntoon. Tänän oli kuitenkin suhteellisen hyvä isku, mihin vaikutti muutama seikka, niin kuin esimerkiksi hyvä keli, helppo reitti, sekä hyvä kolmen kopla, eikä kenelläkään ollut ajanottoa ranteessa, joten juostiin fiiliksien pohjalta rentoa mukavaa menoa. Pari kaveria tuolta Saarijärven suunnalta kimposi heti omaan kovaan vauhtiinsa, johon ei olisi ollut vaarilla asiaa, toinen oli joku Puttonen toisen nimeä en muista. No joka tapauksessa, tämä neljännesmaraton oli tämän kauden helpoin juoksu  minun tuntemuksiltani, enemmän jouduin töitä tekemään keväällä tuolla Kajaanissa, vaikka siellä oli optimaliset olosuhteet,aikakin selvisi sitten maalissa ja kas 37,40min, johon pitää olla tyytyväinen, tai minä olen. Reitistä tasan puolet oli hyväpintaista kevytliikenne hiekkatietä ja toinen puoli osin märlien lehtien liukastamaa asfalttia.

Ja aina mahtuu mukaan jotain muistoja, koska noin puolimatkan krouvissa, kun käännyttiin pikitieltä Tahilammen hiekkatielle, vilkaisin olkani yli oikealle ja muistelot vanhoilta pilkkiajoilta meinasi tuoda kyyneleen silmään, huomasi nimittäin sen niemen kärjen jossa aikoinaa kirjolohi pilkillä, tein kauden ensimmäisen sukelluksen, turkishaalari päällä. Suuri kiihko kun valtaa kalastajan niin silloin ei paljon jäätä tarvinnut olla, 3cm riitti. Kävi kuitenkin niin että seisoin liian kauan samalla paikalla ja jää suli alla, kunnes petti, no minä siinä kaverille huutamaan että et viittis jelpata, johon kaveri vastas, että oota vähän aikaa, minä otan ensi kuvan kameralla ja niin se teki, oli ne hienoja aikoja ne.

Mutta kiireet jatkuivat sitten tänään juoksun jälkeen, kun piti ehtiä iltavuoroon töihin, tonne kello 22.00 asti. Ensiviikon loppu on vapaata, mikä tarkoittaa kilpajuoksua, jos sitä enää voi vauhdiltaan sellaiseksi nimittää, mutta tämä oli HYVÄ päivä, toivottavasti myös teillä kaikilla muillakinsmiley