Viikon puheenaiheita ovat varmaankin olleet, pois pelistä otetut Muammar Gaddafi ja Balco laboratorion entinen isähahmo Victor Conte, näitä kahtahan yhdistää se asia, että kumpikin on, tai oli ei toivottuja kansainvälisesti katsottuna. Libyan hallitsija näki elämänsä aikana sadunhohtoisen vallan ja kukoistuksen, mutta kansa sitäkin vähemmän toivoa paremmasta, lopulta kävi niin, kuin diktaattoreille käy, varsinkin terrorismia suosivien itsevaltiaiden, samoin kävi aikanaan Irakin tyrannille, Saddam Husseinille, sillä erotuksella, että toisen tie päättyi sadevesi viemäriin, kun taas toisen maakuopan kautta narunjatkeeksi ei kovin loistelijaat loput kummallekkaan.
 
Sitten tämä Victor Conte, synteettisten desing hormonien lahja urheilevalle maailmalle, tämä Amerikan K.P.Kyrö, joka antoi lohduttoman totuuden päin naamaa, koko maailman puhtaan urheilun puolesta puhujille, herran puheiden mukaan, noin 80% huippu urheilijoista käytti ennen Balcon paljastumista doupingia, etupäässä steroidea, mutta sen jälkeenkin vielä 60% olisi terästetyn apekupin suurkuluttajia. Se on aika paljon, kun ottaa huomioon, että suomipoika yrittää pyristellä nolla toleranssilla NYKYÄÄN ja tuloksethan puhuu puolestaan.
 
Mutta aina vaan puhutaan pikajuoksuista, missä tosin on eniten käryjä käynyt, sekä tummia varjoja lajin päälle kasattu, vaan huomiotta on jäänyt tämä minunkin suosimat juoksumatkat, nimittäin oletteko miettineet esimerkiksi miesten maratonin kehitystä ja puhun nimenomaan se TOP 30 kärjen keskiaikaan tänään ja 15-20 vuotta taaksepäin, no HOH,HOH sanon minä, nehän on ihan eri maailmasta, tänään maraton aikaa 2,05h pidetään pilkkanaan oikein joukolla, kun taas aikaa taaksepäin siitä nähtiin vaan haaveunia ja kyseltiin että olisko se edes mahdollista. Jos kultaisella ajanjaksolla 70- luvun alussa, vielä hormoonit ja ylipäätään doupingin oli sallittu, tai ei ainakaan kiinni jääty, kun ei ollut pitävään testausmenetelmää, niin tänäänkään ei jäädä kiinni kun ei ole pitävää testausmenetelmää, näiden uuden sukupolven desinghormonien paljastamiseksi. Kyllä 70 ja 80 luvulla reenattiin aivan yhtä paljon kun nykypäivinä, rajojakin kokeili moni ukko ihan ruisleivän voimalla, tosin aika huonolla menestyksellä, joku meni yli, kun taas joku kesti rääkin, jotkin kokeili ja menestyi, kun taas jotkin kokeili ja menehtyi, tai ainakin henkisesti romahti, aivan samalla tapaa, niin kuin Anders Gärderud, tuo Ruotsalainen kolmentonni esteiden MM- mies aikoinaan. 
 
 Asiathan etenee nykypäivänä niin, että nämä afrikkalaiset juoksijat keskittyvät pääasiassa maantiejuoksukisoihin, missä on huomattavat rahapalkinnot ja tätä massa riittää tuolla Afrikan mantereella. Maraton on se matka, jossa on ne suurimmat rahat jakosalla, huipuille maksetaan starttirahaa, sitten on palkintorahaan sijoitusten mukaa, vielä on bonusrahaa eri aikarajojen alituksesta ja sokerina pohjalla hirmu bonukset ME- ajasta. Kaikilla näillä huippujuoksijoilla on näitä ”asiain hoitajia”kalskahtaa pahalta, nämä samaiset hemmot hoitavat juoksija valmennuksen, sekä markkinoinnin, sekä surullista kyllä toimivat myös puoskari tohtoreina, joten nämä kyseiset herrat kuorivat kaikista rahapalkinnoista kermat päältä. Mutta kun hoitaa myös tohtori asioita, on lääkityskin kunnossa ja vaikka nämä THG, ynnä muut desing aineet ovat huippu kalliita, niin  rahastahan ei ole puutetta kun kierretään ahkeraan kisoja ympäri Amerikan maan, eikä lääkkeiden hinnalla ole mitään merkitystä, koska ne on suolarahoja, tuloihin verrattuna.
 
Käryjäkin on aika ajoin käynyt kestävyysjuoksussa, reilu kymmenen vuotta taaksepäin, kun alettiin kunnolla testata, niin kympillä juostiin isolla porukalla 27min pintaa, sekä tonnivitosella 3,30min, oli monen ukon haarukassa, vaan niin tipahti monen näytekusipullon pohja pois, kun douping oli virtsaa sakeampaa, varsinkin Marokosta ja Algeriasta tuli tuli monen monta käryä, steroidien takia. Kenialaisetkin ovat kunnostautuneet tällä mustalla alueella, aika ajoin nykyajassakin, mutta kuka muistaa, että esim. kuusinkertainen Kenialainen maastojuoksun MM mestari, paloi lopulta steroidien käytöstä. Loppusanoina tälle lauantai illan kertomukselle sanon näin, mitä tulee nykyajan kestävyysjuoksuun huipputasolla, lainaan Keke Rousbergin sanoja, turha sitä on yrittää tällä VAPAASTI HENGITTÄVÄLLÄ koneella noita TURBOAHDETTUJA vastaan, ei pärjää mutkista tultaessa, eikä eteenkään suorilla, milloinkahan minä saan tommosen koneen.
 
ps. laskeskelin menneen vuoden kilommetrejä tossa eilen, lupasinhan juosta 6 tuhatta kilommetriä armonvuonna 2011 ja kas, olen etuajassa, niitä on nyt jo yli 5100km, eikä siihen ole laskettu mitään kuntopyöräilyjä maastopyörällä, sen enempi, kun maantiepyörälläkään, joten tuo lupaus olikin helppo nakki, voin siis löysätä loppuvuoden osalta. Mutta sitten se vasta ralli alkaa!?