Kaksi viikkoa kohta takana, ja toinen mokoma vielä edessä. Hyvää Joulua kaikille tällä sivuilla vierailleille, kuten Essi Assi,Pasi, Pirkko,Muta ,Jari, Mikot, Matit, Ollit, Pollit Uuno,Kuunot,Sirpat, Seijat,Retu, Petut,Vieraat anonyymit, Jaskat, Jamit,Fanit,joita on vähän, sekä lukuisat muut muuten vaan vierailleet joita kävijäkerrat huomioiden on paljon, jopa satoja päivittäin.

Niinpä. Nyt eletään loppuvuotta ja Joulun aikaa, josta muutama sananen, nyt hiukan viileämmän Torrevieja päivän jälkeen. Reissuunhan halusin lähteä juuri Joulukuussa, poiketen normaalista kuvioista. Yleensä olen ajoittanut sen kuukauden maalis-huhtikuun vaihteeseen, mutta nyt ajattelin läpsäistä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, siis pois kotimaan joulun pakkosyötöstä ja samalla katsoa miten se täällä tehdään.

Ei ole tuottanut ainakaan pettymystä tuo jälkimmäinen, eli Espanjan joulunaika, sitä nimittäin en ole pahemmin edes havainnut, jos sitä verrataan kotimaan hössötykseen. Nyt kun eletään aattopäivää, mietin, koska sitä täällä ainakin ajanpuolesta riittää, miten ihmeessä Suomi ja moni muu maa ottaa Joulun niin tosissaan,ikäänkuin pakkopullana.No kaikkihan sen tietää, miten siinä käy, kun väkisin työnnetään pullaa kituset täyteen ja vielä senkin jälkeen varmistukseksi muutama päivä päälle. Ei siitä hyvä seuraa, mutta sekun on monissa paikoissa maan tapa ja perinne, mitä on vaalittava sukupolvilta toiselle.

Pahinta on kulutus ja ostoshysteriä, siihen rakoon kaupan alan isku perustuu, jotta saadaan katetta loppuvuodelle. Olisihan se perin tyhmää, mutta kuluttajan kannalta järkevää, jos esim. veronpalautukset tulisivat tileille vasta alkavan vuoden alussa alemyyntiaikaan, eikä Joulun alusviikolle.

Jahah, mitäpä näistä, jokainen taaplaa tyylillään ja tapoja on monia. Mikä on se oikea, sen saa jokainen päättää itse. Juuri nyt päätin minä, että on aika sonnustautua Jouluaaton pitkään juoksuun, missä ei jalka lipsu ainakaan lumen takia, siis 2h laitetaan rikki yhden pysähdyksen taktiikalla, niin kuin eilenkin

Siis Hyvää Joulua kaikille sivuille eksyneille

DSCF1964.jpg

Ja välillä vaikka näin!