Soppiihan sitä lomilla,että on lämmin,mutta rajansa kaikella. No,näitä lämpimiä on mukava muistella sitten,kun rätkii räntää,tai paukkuu pakkanen. Käytiin viime perjantaina Sukevan soilla lakassa ja toteamus oli se,että muutama pakkas yö oli tehnyt tehtävänsä kukintojen jälkeen. Jotenkin ironista,että tälläisen jatkuvasti lämpimän jakson väliin tulee pari kylmää yötä ja se tuhoaa valtaosin metsämarja sadot.

Mutta voi helevata että oli lämmin reissu. 6h siellä mentiin kadonneen lakan metsästystä hellekelissä ja tuulipuku päällä. Ei ollut kuivaa kohtaa minussa reissun jälkeen, mikä olikin samalla viimeinen hillareissu tälle suvelle, sen verran huonoa oli sankonpohjalla tuo saalis.

lakka.jpg

Vaikka vedet ovat huippulämpimiä, voi ainakin kalastusta suorittaa ja onhan vesillä aina mukavampaakin, kun kärvistellä Kaupungin kuumuudessa. Käväisin sitten lauantai iltana jigailemassa ahvenen toivossa, mutta eihän se antanut kuin kuhia.

kalat.jpg

Mutta nyt on sitten mustikkasesonkin alkanut. Jotkut väittävät että kuivuus on vienyt mustikkasadon huonoksi. No, ainakin minun varmalla paikalla niitä on.

mustikka.jpg

Muutenhan loma on mennyt sitä tuttua rataa,ilman suurempia ahdistuksesta. Lämmintä riittää ja aina pientä sporttisen väliin kevyellä vauhdilla. Kalevan kisat Jyväskylässä tarjosivat muutaman hyvän ja toiveekkan tuloksen. Sekä muutaman erittäin toiveekkan paluumuuttaja kansalliselle kärkitasolle, missä ainakin Alisan juoksut jäivät mieleen.Mutta toivottavasti Alisa ei yritä ainakaan kotimaan kamaralla näissä helteissä mitään kymppitonnin kisarajan alitusjuoksua Berliiniin. Tulee aivan liian lähelle menneitä Kalevan kisoja. Nyt pitäisi siis laittaa jäitä hattuun ja antaa aikaa nyt todetulle hyvälle nosteelle kohden tulevia vuosia.

Vanhan kansan huuhaa sääprofeetta tuolta Kempeleessä ennusti kevättalvella,että välihousuja tarvitaan elokuun alkuun asti. Sitten vasta kuulemma lämpenee. No ei olisi voinut pahemmin metsään kesän sääennuste.

Vesi, tuo ihmiskunnan välttämätön eliksiiri on kysyttyä tavaraa näillä keleillä. Suomalaiset ovat jollakin tapaa etuoikeitettuja, kun kraanasta tulee suoraan juomakelpoista tavaraa.Tättähän ihmettelivät mm. menneiden nuorten MM kisojen urheilijat, kun Tampereella kisailivat paremmuudestaan. Vettä täytyy kunnioittaa, mutta sitähän me suomalaiset ei oikein tajuta, ennenkuin vasta sitten, kun kurkkua alkaa kuivaamaan. Muuten sen käyttö on sumeilemattomalla tavalla tuhlailevaa. Meillä sitä riittää juomiseen kylpemiseen ja vaikka auton pesuun, mutta joissaikin kehitysmaissa sitä ei riitä edes janon sammuttamiseen. Eli ihmiselämä ei ole yhtä arvokas, kuin esimerkiksi hautausmaiden vainajat, joiden kukkienkin kasteluun on meillä suomessa varaa tuhlata vesijohtovettä. No ehkä hieman kärjistin,mutta totta toinen puoli, eli vesi on tärkeää.

Omat. Joka päivä jotakin. Tänä aamuna 1,20h (lopuksi 10x80-100m rennosti Itkonniemen nurtsilla) ja huomenna taas mustikkaan, kymppilitra enää puuttuu siitä viidestäkympistä.