Viikonloppuna urheiltiin monella eri rintamalla. Suomalaisten odotukset olivat ladattu niin palloilulajeihin, kuin myös yleisurheiluun. Menneissä uinnin EM kisoissa meidän ulkomainen päävalmentaja saneli tosiasioita uinnin nykytilasta ja aiheestakin. Puuttumatta yksilötasolla kehenkään uimariin, karu oli kommentti, siis että Suomi ui muutamaa pohjois-maata 15 vuotta jäljessä ei jätä selittelyä. Palloilun puolella ei voi kuin huokaista, turpaan tuli niin että tukka lähti ja tämä on vielä lievä ilmaus. Jenkit näyttivät konkreettisesti sen että mikä on Suomen ja maailma tason ero, se on VALTAVA. Itse katselin ensimmäisen puolikkaan kyseisestä ottelusta ja se riitti vakuuttamaan minut tästä valtavuuden erosta, ne menivät ja jyräsivät, tekivät mitä tahtoivat, eikä parhaat olleet edes kehissä.

No nyt voidaan ainakin olla siitä täysin varmoja, että tuon kokoisella arsenaalilla, mitä takakenttä edustaa ei herran huoneita rakenneta, vaan ollaan 20 vuotta jäljessä NBA tasoa, niin koossa, taidossa, nopeudessa ja eritoten kovuudessa. Sanotaan niin, että susijengi on hyvää eurooppalaista tasoa. Tämän ei kuitenkaan pidä antaa lannistaa, senhän hurmoshenkiset fanit ovat näyttäneet ei jätetä joukkuetta huonon pelin jälkeen ja siinä ollaan kehitytty.

Lentopallo on samoin nosteessa, mutta sehän poikkeaakin pallopelinä muista, koska siinä ei oteta kontaktia kaverin kanssa, vaan saadaan omalla puolella tehdä sitä omaa juttua ja siinä Suomi on näin ollen yllättävän hyvä. Eilen kaatui nuori Kuuban joukkue kovan taistelun jälkeen, miten käy tänään Dominikaanisten kanssa.

Suomi-Ruotsi maaottelu on yhä enemmän huvittavaa katsottavaa, kun sisukas suomi yrittää sinnitellä kotisyntyperäisellä kalustolla hunneja vastaan, jonka kalusto on jo nyt yli puolet tummapintaista tai melkein. Siitä vaan ottamaan mallia Humulaiset, potentiaali tuntuu löytyvän rajojen takaa:) Siinä kävisi kuin aikoinaan Nokialle, joka ei nosteessa muistanut bisneksen perufilosofiaa, vaan antoi tai salli tuotekehityksen jäädä jälkeen ja teki tukun vääriä strategioita, niin johtajiston, kuin myös ylipäätään tuotteiden suhteen. No, EeFloppi teki koko tuhkimotarinasta sitten lopun ja mitä jäi Suomalaisille käteen, no tasapeli Ruottalaisten kanssa, koska ei niiden Eeriksonkaan menestynyt. Jep, omat tekemiset, ei vaan kykene!