Yksi aika Kuopiolaista ja Pohjois- Savolaista kestävyysjuoksua on saavuttanut päätepisteen. Viikko taaksepäin, saatettiin haudanlepoon Veli Puustinen, kunniakkaaseen 82 vuoden ikään ehtinyt ikiliikkuja, muistetaan juoksupiireissä tulisieluisena kestävyysjuoksun puolestapuhujana ja tekijänä, joka jaksoi ja jaksoi. Tämä kevytrakenteinen ja hiipivällä askeleella edennyt kestävyyskone, oli aina valmis uhrautumaan, jos kyse oli jonkin asian aikaansaattamiseksi alkuun.
 
Niin myös aikoinaan 1974, kun ensimmäinen Hanneshölökkä ammuttiin haulikolla matkaan, poliisipäällikkö Erkki Vahrosen toimesta ja sadat innokkaat juoksijat päästettiin matkaan, oli tulevan maakunnan suurin juoksutapahtuma saanut alkunsa, järjestävinä seuroina Sisuhölkkärit, sekä Kuopion Suunnistajat. Muutaman vuoden jälkeen myös Veli Puustinen oli täydestä  järjestelyissä mukana, lisäten vuosien saatossa kyseisen juoksun esijuoksuiksi ”Vilijamin väljän veryttelyn 11,5km”, sekä ”Veelun tyhjennysvedon 15,4km, nämä perättäisinä juoksuina, yhden viikon välein, ennen Hannesta, joka sitten keräsi parhaimmillaan noin 800 osanottajaa.
 
Annoin Velille lempinimen Kuopion Bikila, koska hänellä oli aikoinaan tapana juosta kyseinen 21,4km avojaloin, siis asfaltilla, myöhemmin hän kertoi eräällä juoksulenkillä luopuvansa moisesta touhusta ja kas seuraavalla kerralla Velillä oli sukat jalassa, ilman tossuja ja kertoman mukaan rakot tuli vasta varpaisiin siinä vaiheessa, kun alettiin nousemaa Puijon hiihtostadionille noin 2 viimeistä kilometriä. Monta tarinaa, olisi kerrottavana, tästä ikiliikkujasta, mutta sanon  itseni ja muiden sinut tunteneitten puolesta, kunnioituksella muistellen,  lepää sinäkin rauhassa.