Turkin perustuslaki tuomioistuin purki heinäkuussa lain, mikä kielsi  seksin alle 15 vuotiaan lapsen kanssa. Nykyisin uusi Turkin perustuslaki sallii sukupuolisen kanssakäymisen yli 12 vuotiaan lapsen kanssa. Mitenkähän tämä asian ilmaisisi sivistyneesti, siis oman mielipiteeni kyseiseen asiaa. Turkkihan on omasta mielestään uskonnon ja sananvapauden suhteen vapaa, niin viimeistään nyt, kun lapsiseksiin on sallittua ihan lain nojalla, voidaan todeta Turkin olevan sairas valtio. Tämä kyseisen valtion perustuslakikomissio ei voi tehdä mitään tällaista päätöstä, ilman Erdoganin suostumusta. Ja jos tämä on Erdoganin resepti päästä lähemmäksi EU jäsenyyttä, ymmärtää jokainen, että vikaan meni ja pahasti. Tämmöinen lakiuudistus on puhtaasti uskontoon perustuva asia, missä ollaan päätetty lähteä jollekin muinaisjäänneaikaiselle kivikauden ajalle, jossa ei kunnioiteta YHTÄÄN ihmisarvoa, jos sitä on kunnioitettu koskaan aijemminkaan Turkissa. Että huh,huh sanon minä.

Toisenlaista räiskettä tullaan näkemään varmaan tulevaisuudessa Jenkeissä, missä Teksasin osavaltio on päättänyt kaikessa viisaudessaan myöntää aseenkantoluvan, siis kantaa asetta mukanaan koulupäivinä kampusalueille kaikille oppilaille. Tulevaisuudessa tullaan siis näkemään villejä koulupäiviä ja jännittäviä tilanteita sillä suunnalla, missä ajatus varsinaisesta opiskelusta jää vähemmälle huomiolle.

Urheilua. Eilen nähtiin vuosituhannen, ellei  peräti kahden naisten kymppitonnin kisa ja paikkana Rio. No, aamu uutiset kertoivat jo, että epämääräisiä lääkkeitä on jo löydetty muutaman kestävyysjuoksussa kunnostautuneen maan majapaikoista, joten pidot eikun paranee. Etioopian tyttö oli ainakin ME ravin jälkeen, kuin aamulenkiltä tullut, joten kunnon ajoitus on onnistunut nappiin ja taisi siellä olla monella muullakin niinsanottu pöljän päivä. Mutta nykyajan trendi on se että mitalit vaihtavat omistajaa vasta sitten myöhemmin, sitten joskus. Jonkinlainen kylmäsotavaihde kai tässä on nyt käynnissä doup. asioissa, mutta aikoinaan kun Tourissa kävi käry jossain tallissa kesken kisan tehoiskun seurauksena, suljettiin tallin ajajat välittömästi kisoista sohvankuluttajiksi sen kilpailun osalta. Miksi siis suojella jotakin muuta lajia,varsinkin kun tämä asia on ollut jo tapetilla pitkään ja Venäjä oli ainut joka joutui kärsimään, tosin perustellusti.

Tänään oli sateinen päivä, ainakin Kuopiossa. Mutta ei se estänyt tri ihmisiä ratkomasta perusmatka SM mitaleja.Suuri yllätyksiä ei nähty kokonaiskisassa, missä Venäläiset vei ja muut vikisi. Kova vesisade ja ajoittain erittäin kova puuskittainen tuuli varmaankin avitti pyöräilyosuudella ryhmissä ajajia. Yleisissä sarjoissa oli siis peesivapaus, mutta ikäsarjojen piti ainakin periaatteessa ajella sääntöjen puitteissa. Hyvin kisat onnistui varmaankin järjestävän seuran osalta, mutta yleisökato oli ymmärrettävä, varsinkin kun samaan aikaan oli Rion kisat töllössä. Itse yritin sitkeästi seiso sateessa, sillä pitäähän se päivittäinen raitisilmaannos jotenkin saada, kun muuhun ei kykene. Mutta jos Sandra ei onnistunut Riossa, oli meidän toinen naisestetoivo Oona Kettunen tutustumassa tri saloihin. Mitähän nyt tähän sanoisi. En sano mitään! koska se saattaisi aiheuttaa joidenkin mielissä pahennusta ja minähän ole periaatteessa rauhaa rakasta ihminen sana varsinaisessa merkityksessä:) Mutta kyllä Oona juosta osaa

oona.jpg

Aamulla kävin 1,30h kevyen hölkän ja huomenaamuna olen sopinut JUOTTOPUUHASTA. Ei en ole alkanut ryyppäämään, vaikka mieli tekis. Lähden juottamaan erästä viimeiselle juoksukisalle (maraton)valmistautuvaa pitkälinjan urheilijaa tuonne Siilijärven suunnalle. Kyse on siitä tuikitärkeästä maratonharkasta 30+ vai oliko se peräti 40+