Se nyt on vain niin, että Suomalaisten kauden normaalisuoritukset eivät riitä MM tatamilla tuon parempiin sijoituksiin. Olihan siellä muutama ihan kelpo suorituskin, mutta mutta. Keihäsmiehet joutuivat viimeistään nyt huomaamaan että valmennustieto löytyy muiltakin kuin humun palkkalistoilla olevilta suomalaisilta. Ja keppi lentää nyt muiltakin kun suomalaisilta, ja mitä osasin odottaa..

Lööppien ennakkoon veikattu 2 mitalia keihäässä oli yliampuva. Naiskeihästäjäjän pää ei kestänyt, se huomasi kaikki, sellaistahan se on. Yhdellä kävelijällä sumeni yläpäässä, toisella taas suhahti alapäässä ja sitä minä en ymmärrä, vaikka rastosta on kyse. Miksi ihmeessä ei käytetä bajamajaa jos sellaisia on käytössä. 10km ennen maalia sijaluvulla 30-50 vatsansa kanssa taisteleva käveliä ei enää kilpaile voitosta, eikä edes hyvistä sijaluvuista. Joten olisi varmaan ollut aikaa käydä ihan kopin sisälläkin, koska voitajakin ennätti tehdä tarpeensa sinne kesken kiihkeimmän kävelyhölkän. Sandra pysyi tasollaan samoin Gamilla. Nikkanen ihan hyvä 8+, sekä naismaratoonari lämpimistä oloista huolimatta 8 puoli. Mannisen olisi pitänyt pystyä parempaan, mutta lekamiehet tekivät hyvää jälkeä, Kämäräinen sitä tuttua limppujälkeä. Kommentteja on kuulti jos minkälaista,mutta vertailuna tämä Kiinan MM ei käy muihin Pohjoismaihin, vaikka Suomi tämän kisan vei.

Todellinen tasopuntari on sitten maaotteluissa. Tulosraja valinnat olivat pohjoismaiden osalta erilajien kesken niin erilaiset Kiinaa ajatellen, joten ei Humu voi paukutella henkseleitään tämän tosiasian suhteen. Eräs urheilumanageri( Härkönen) sen sanoi ihan ääneen kritisoidessaan Humun toimintaa, missä rahaa heitetään ihan tyhjänpäiväisiin asioihin, rahat mitkä pitäisi siirtää suoraan operatiiviseen valmentautumiseen ja karsia turhanpäiväiset välikädet ja byrokratia, joita välikädet ohjaa.

Ensiviikonloppuna juostaa Kuopio Maraton( alunperin Rauhalahden maraton)jonka Ari Järveläinen aikoinaan ideoi. Uusi lähtö ja maalialue, sekä reitti, siinä puitteet tapahtumalle.

Ja omat asiat jatkuvat ketjunvääntämisellä, sekä akillesjumppa harjoitteilla, sekä juoksukiellolla, mitä sitten kestääkin jonkin aikaa.