Suomalainen nauttii nuukuudesta, tämä ei tarkoita samaa kuin kitsas. Mutta onhan tämä hyvää harjoitusta, ollaan ikään kuin valmiimpia kohtaamaa tulevat ajat, kun rahat ei välttämättä riitä kulutushyödykkeisiin, mihin on totuttu.
En ole mikään Pentti Linkola fani, joka on jo profeetta omalla maallaan ja jolla on vankkumaton kuulijakuntansa. Jos olisin en ajaisi autolla, jollainen on ollut alla siitä lähtien kun täytin 18v, etelän lomareissut olisi myös jäänyt käymättä, samoin perjantaipullon osto, mikä on kyllä vaihtunut punaviiniin, tosin olen silloin tällöin sortunut turhuuksiin, mitkä olisi pitänyt jättää käymättä, tai tekemättä.

Toisaalta taas voin todeta, että en ole ollut nuuka tuon liikunnan suhteen, tosi nuukahan on sellainen, joka ei kuluta edes omia voimavarojaan turhaan mihinkään ylimääräiseen rehkimiseen. Vaikka vanhemmat aikoinaan antoivat se hyvän elämänohjeen, että älä osta aina sitä mitä haluat, vaan sitä mitä tarvitset, pätee hyvin ja varsinkin nykyaikana. Oma henkilökohtainen elämä voi mennä konkurssiin, niin talouden suhteen, kun myös henkisellä puolella, mutta jos valtiovalta menee konkurssiin, siitä kärsii aika moni muukin, kuin yksi henkilö.
Kreikkahan tulee ensimmäiseksi mieleen, maa jossa ei olla osattu koskaan elää nuukasti ja nauttia siitä, elettiin kuin pellossa lainarahalla. No nyt se nuukana ja miks ei kitsaanakin oleminen on kuitenkin nyt opeteltava ja tällä kertaa, pitkällä aikajanalla. Henkilökohtaisten maksuhäiriöiden määrä on hälyyttävästi kasvanut taloslehden mukaan, mikä kielii siitä että ihmiset kuluttavat enemmän kuin tienaavat, halutaan sitä, mitä ei välttämättä tarvita. On kovat ajat edessä Suomi ihminen, rauhoitu!

Eilen illalla palaveerattiin Rientolaisten kanssa, Valkeiselammen ympärijuoksu palaa kuvioihin taas alkukesästä entistä ehompana, tarkemmin sanottuna 5.6.2013 siis kesäkuun ensimmäinen keskiviikko. Kyseistä juoksua ei löydy tulevasta juoksijalehden kalenterista, koska myöhästyin se ilmoituksen jätössä, mutta yritän sen saada piirin sähköiseen kalenteriin, tai jos ei muuten, niin raivokkaalla mainonnalla homma hoituu.
Omat raivokkaat liikkumiset olivat tänään testiluontaiset, ihan silkasta mielenkiinnosta halusin testata kuuman mattojuoksun ja 8 astetta viileämmän Kuopiohallin eroja niin kuin sykkeen ja vauhdin osalta. Ero on JÄRKYTTÄVÄ, liikuin 10km matkan 4min/km vauhtia, siis MUKAVUUSALUEELLA hallissa sykkeellä 158, kun taas matolla toisessa hallissa kakkosen vedot vauhdilla 15km/h nostivat sykkeen 170, eikä ollut enää mukava olo. Mutta huomenna on päivä uus, oli tarkoitus hiihdellä näinä parina vapaapäivänä, mutta kakskymppiä miinusta on aivan liian kylmä, minun varpaille ja sormille. Nuorempana hurjana tuolla Antikkalan yläpelloilla  kun vedeltiin kovalla pakkasella  pertsaa avokäsin  ja näytettiin miten muka kovia jätkiä oltiin, niin nyt se kostautuu, melkein jo kesälläkin pitää olla jo jotain suojaa käsille, se o moro nääs!