Paavi otti ja lähti ja salama iski välittömästi Vatikaanin kirkkoon. Tästäkös katolisen kasvatuksen saaneet, saavat uutta tuulta purjeisiin erinomaisuudestaan, koska ihan yläkerran isäntä on huomioinut tilanteen, väittäisin näin niiden ajattelevan.

Pohjois-Korea taas räiskii maan alla ydinlatauksilla, siitä ei yläkerrassa salamalla muisteta, korkeintaan tulevalla nootilla Länsimielisistä maista, jotka kyllä tämän ydinvarustelun aikoinaan aloittivat, kaikkihan muistavat aikoinaan lukemattomat ydinkokeet mm. Mururoan atoleilla, joista ei pitänyt elämää ketkään muut kuin korkeintaan Greenpeace ympäristö järjestö. No, poistipahan tuokin ydinkoe sen Pohjois-Korean väittämän, että energian tarpeeseen tässä vaan uraania halkaistaan.

Niin ja Keuruulla kisailivat nuoret aikuiset murtomaa hiihdossa, tyyli kai liene ollut vapaa, ainakin hen.kohtaisilla pitkillä matkoilla, ihan kelpo suorituksia, mutta suurimman huomion aiheutti suuri keskeyttäjien määrä, Eräälläkin urheiluun suuntautuvalla sivustolla väännettiin aiheesta ihan tosissaan, no onhan se vähän outoa, kun ensin treenataan kesästä lähtien, tietoisena tulevista kisoista ja sitten ajetaan satoja kilometrejä ja yövytään. Kisapäivänä sitten hyvin levänneenä keskeytetään, ihan vaan sen takia, kun ei sattunut kulkemaan, oli huono päivä.

Itse aikoinaan keskeytin hiihtokisan kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla(puusuksi aika) lensin kovasta vauhdista ja jyrkässä mutkassa jorpakkoon sillä seurauksella, että meni suksi poikki. Toinen kerta meni isäukon piikkiin, kun Puijoin kisojen 30km hiihdossa ryökäle oli laittanut kolmannelle kierrokselle lähdettäessä ROMMIA minun mehumukiin, rykäsin vielä kovalla yrityksellä siihen kuuluisaan lähteenmäen nousuun, mutta kone alkoi piiputtamaan niin pahoin mäen päällä, että ei hiihtämisestä enää mitään tullut. Oli aika lamaannuttava vaikutus, kun takki tyhjänä vetää vielä kunnolla hapoille, rommia suonissa. Mutta yleensä ei tarvinnut jättää leikkiä kesken sen takia, että ei kulje ja että nyt tulee turpaan oikein kunnolla. Maantiejuoksussakin ole juossut harhaan lukemattomia kertoja, vaan ei se ole antanut syytä keskeytykseen.

Omat harhajuoksut ovat taas saaneet oikean suunnan. Lauantaina mattotonneja Sunnuntaina poikien kanssa pitkällä ja kohta aamulenkin jälkeen Kuopio-halliin 14km vk- ala, mites se nykä sano, elämä on lai....!