Perin oudoksi alkaa mennä hiihtokisat Ruotsin maalla, vai olisiko yllätyksellisiin tuloksiin sittenkin aivan yksikertainen syy. Vaikka suksiprofiili ratkaisee paljon itse kisassa, siis noin 85% ja voitelu loput, niin mikä osuus jää sitten itse pipon ja siteen väliselle alueelle. Ei se asia mene niin, Tour de ski söi monen eväät ja varsinkin niiden, jotka eivät malttaneet rauhoittaa tilannetta se jälkee. Norjalaiset joista veikattiin näiden kisojen dominoiva maata, teki tämän virheen ja nyt alavireisyys näkyy ja tuntuu.

Onhan Norskit onnistuneetkin, mutta ei niin hyvin kuin odotettiin, vaan aivan turha on aina epäonnistumista laittaa kaluston syyksi. Suomalaiset jopa jättivät Tourin urakalla kesken, kuka sairastelun tai jotkin vain kuluttamatta itseään liikaa ja suoden itselleen viimeistelyaikaa Faluniin. Mutta kun eväät eivät vain riitä tämän parempaan niin se on Fakta, mikä on hyväksyttävä. Oliko Iivon Rukan maailman cupin voitto tämän kauden paras Suomalainen mutsikkasuoritus, jää nähtäväksi ja se ratkeaa sunnuntaina. Tämä murtomaahiihto alkaa jo muistuttaa formula ajojen kaltaista välinen urheilua, missä itse suorittaja ei olekkaa se tärkein tekijä, vaan muut asiat vaikuttavat lopputulokseen.

Tulee ikävä puusuksi aikaa, jolloin homma ratkaistiin mies miestä vastaan, naisia unohtamatta. Mikä osuus on sitten nykyajan douppauksella murtsikassa. Pyöräilystä tutuksi tulleet mikroannokset "menoaineita" levisivät hyvin nopeati kestävyysjuoksun piiriin, miten on tämän päivän hiihto? Sopivasti annosteltuina niitä ei havaita, sen tietää kaikki. Houkutus ja siitä saatava taloudellinen hyöty kun menestytään oikeaan aikaan oikeassa paikassa on suuri. Minua ainakin hirvittää katsoa, kun johonkin Falunin murhamäkeen isketään aivan kauhealla iskulla pitkä jojo leukaperissä eikä tunnu missään, vaikka pitäisi ja monta kertaa. No katsotaan kisat ja jälkipelit loppuun asti, nekin kun kuuluu urheiluun.

Oma murhamäki tuli tänään vastaan Kuopiohallissa, siellä jouduin keskeyttämään oman kovan harjoituksen, kun vain tuntui siltä. Syitä ei tarvinnut etsiä maanantaita kauempaa, jolloin tein 28km juoksun ulkona. Pelialusta vaihteli hyvästä helvetin huonoon, siis erittäin epätasaiseen ja jäiseen alustaan, mikä teki oikean perselihaksen aika kireäksi, sekä takareiden. No lopun päivän töissä vääntelin kipukoukulla persettä kaikennäköisillä vääntelyliikkeillä ja koetetaan huomenna juoksua uudestaan:)Eikä nämä jumit ole mitään uutta, niitä tulee ja menee kun nämä perslantian olot talvella eivät ole ihan niitä parhaita mahdollisia juoksuun