Kyllä toisiaan nuo viikot vilistää yhtä nopiaan, kuin meikä jalat aikonaan. Mutta miksi viikot eivät voisi mennä nyt yhtä hitaasti kuin meikä jalat

nykyjään. Miettikää, kohta pari kuukautta Jouluun, että silleen ja minä kun olen niin Jouluihminen:(.

Kyllä jos Suomessa osataan, niin Jenkkityliin homma hoidetaan paljon isompien linjojen mukaan. Kysehän on tietenkin tästä tämän päivän suurimmasta trendistä, eli Me Too kampanjan nimissä ja sen alla vellovista paljastuksista.

Isossa maailmassa niistä paljastuksista saa todella näyttäviä, kun suorat TV katsojaluvut hipovat jo samalla tasolla, kuin esim. jonkun suuren urheilutapahtuman katsojaluvut. Nyt oli käsittelu vuorossa korkeimman oikeuden paikkaa havittelevan  Brett Kavanaugh’n nimityksestä Yhdysvaltain korkeimman oikeuden tuomariksi.

Kupletin juonena oli professori Christine Blasey Fordin ulostulo nuoruuden traumoista, mitkä ovat heränneet henkiin pitkä, liki 40 hiljaiselovuoden jälkeen. Nuoruus ajan opiskelut samassa oppilaitoksessa Brettin kanssa ja siellä vietettyjen hilpeitten juhlien jälkimainigeissa on kuulemma ollut seksuaalista ahdistelua.

No nyt täytyy todeta Kimi Räikkösmäiseen tapaan, että voi vittu, mitä säätämistä. Rohkea veto oli Christineltä väittää, että oppilasjuhlien huumassa hänet on yrittänyt raiskata, tuo Brettin pirulainen. Muutama isooo kysymysmerkki väitteensä paikkansapitävyyteen voi esittää. Ensimmäinen on se, että miksikö vasta nyt liki 40 vuoden jälkeen aletaan ilman vailla minkäänlaista pitävää todistusta muka tapahtuneesta esittämään. Sana sanaa vasta ei riitä ja jos on jotain aikoinaa tapahtunut, miksi ei silloin olla asiasta raportoitu, siis missä on dokumentit siitä tapahtumassa. Nuoren opiskelijan ajat ovat kaikkien muistissa ja se että juhlissa on ollut ja tulee olemaan jatkossakin tietynlaista ahdistelua ja ehdottelua pienessä nousuhumalassa. Samanlaista toimintaahan on ollut Suomalaisissa eduskunnissakin kautta aikain, tai ainakin niin nyky lehdet ja media antaa ymmärtää. Kyllä se on nuoren virilien normaalia käytöstä tietyssä tilassa ei muuta. Eihän murhastakaan voida tuomita ilman PITÄVÄÄ näyttöä, joten liene sama asia mahdollisen raiskauksen suhteen.

Tämä Christine on oikein professuuri tasoa, eli jollain tapaa yläluokkaan kuuluvaa henkilö, joka nyt aikoo tavalla tai toisella päästä suurien julkkisten joukkoon. Ja mitenkäpä sitä voisi jenkeissä paremmin julkisuutta saada, kuin alkaa muistelemaa 40 vuotta sitten muka tapahtuneita asioita, tosin ilman minkäänlaista pitävää todistetta. Ei kukaan "ei julkkis" henkilö ala käymään oikeustaistelua jotain toista"ei julkkis" henkilöä vastaan tuommoisilla väittämillä, koska silloin voi kuka tahansa, syyttää ketä tahansa, mistä tahansa ja vielä 40 vuoden viiveellä.

Mutta nyt oli kyseessä korkeimman oikeuden tuomarin paikkaa havitteleva henkilö ja se on oiva kohde haastaa ja samalla saada julkisuutta, mitä silmännurkat kosteina tihruuttava proffesörskä nyt haki ja hyvin on onnistunutkin. Toinen pointti lienee poliittinen, sillä demokraatit vastaan rebuplikaanit taistelevat kynsin hampain noista 5 korkeimman oikeuden tuomarin paikasta ja kaikki keinot otetaan käyttöön, kun aletaan mustamaalaamaan jotakin paikalle tyrkyllä olevaa henkilöä. Ja onko sitten niin, että nyt oli huudettu apuun mustamaalaamis talkoisiin entinen nuoruus ajan heila, mikä kyllä kerää suuret sympatiat USA mantereella, kun silmäripsi väri alkaa kuulemispöntössä valumaan pitkin jo ahavoituneita poskia.

Ja heti on jenkkien kadut täynnä me too myötäeläjiä, suurine banderolleineen huutamassa tyyliin Brett munista hirteen. Siis ilman mitään todellista ja pitävää näyttöä mistään, niin että voi hyvää päivää. Ei vetäneet Bretiä munista hirteen, vaan tie korkeimman oikeuden himoitulle vakanssille kävi toteen.

Pysytään suuressa maailmassa. Maailmalla on urheiltu ja joka ainut päivä tulee tuutin täydelta taas NHL kuulumisia tai lähinnä sitä miten hyvin Ahot, Laineet ym. Suomalaiset änärin pelaajat laittavat maalit tötterölle, tai jotain sinne suunnalle. Tätä lystiä sitten seuraa tuonne kevääseen saakka. Ei hyvä.

No on siellä kyllä urheiltu ihan oikeestikkin. Tri lajin raadollisuus numero uno tahkottiin tuttuun tyyliin tuolla Hawajin Konan kylässä. Tämän kertaiset olosuhteet olivat olleet inhimilliset eli hyvät ja miesten sarjan Saksalainen voittaja oli intoutunut oikein kunnolla. Ensimmäisen kerran mentiin kyseisellä reitillä alle 8 tunnin maagisen rajan. Samainen Patrick Lange uusi siis viime vuotisen voittonsa. Naisten Daniela Ryf teki myös todella kovan suorituksen. Neljäs peräkkäinen voitto kyseisellä MM tatamilla irtosi alle 8 ja puolen tunnin ajalla. Häkellyttävän kova aika, kun ottaa huomioon, että sillä ei hävitty miesten sarjan kärkeen kuin puoli tuntia. Kaisa Sali ei onnistunut omasta mielestään toivotulla tavalla ja sijoitus oli 7 tuossa kivikovassa naisten koitoksessa. Kun on laittanut koko elämänsä urheilulle ja realisoinut koko omaisuuden palvelemaan tri harrastusta ammattimaisesti, voi 37 vuotias ammattilainen miettiä pitkään asian mielekkyyttä jatkoa ajatellen. Tosin kyllä Crissie Wellingtonkin aikoinaan teki aika hurjaa jälkeä jo hiukan varttuneemmassakin ikäluokassa.Muut Suomalaiset tämän vuoden Hawajin kävijät onnistuivat kuntotasoonsa ja työnteon ohella tehtyyn harjoittelunsa nähden optimaalisesti, eli hyvin.Tosin Hurulan Mattin jalat taisivat räjähtää kisan juoksuosiossa aika pahasti, näin veikkaan.

Ikäluokat, joita Tri lajissa lajin suosion kannalta on monta ja juuri siksi se on suosittu, aiheuttaa joskus keskustelua siitä, että onko se oikein. Siis urheilullisesti oikein. Ei kestävyysjuoksussa tai murtomaa hiihdossa ole tuomoista käytäntöä, että kakskymppisistä eteenpäin viiden vuoden välein on aina uusi sarja, ihan vääristynyt käytäntö minun mielestä. Oikea käytäntö olisi, että nuorten sarjojen jälkeen on yleinen sarja ja vasta 35v olisi seuraava ikäluokka, eli master. Näin saataisiin oikea ja helposti ymmärrettävä käsitys tasoeroista tuossa yleisen sarjassa.Mutta hei, Kaisahan taisi olla Maailman mestari Hawajin N 35 vuotisissa, tai oliko sitten hänen edellään joku toinen master sarjalainen, en tiedä.

Omat. No joopa joo. Hölkkä höntsäilyä, maastopyöräkampeilua, painoliivisauvakävelyä ja kalastusta, IHAN OIKEESTI :IMG_20180907_073212.jpg