Viikon loppuna se alkaa, siis monen vannoutuneen urheiluhullun odottamat talviolympialaiset. Etelä Korea on pelipaikkana ja suorituspaikat ovat osapuilleen kunnossa, niin kuin ne odotettiinkin olevan. Suomen iskukykyinen urheilijajoukko ja vieläkin suurempi huolto/johtoporras ovat asettuneet mukavasti kisakylään hiomaan viimeisiä särmiä, jotta saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos urheilusuoritusten suhteen. Humujen humu, eli Kojo on antanut varovaisen arvion tulevasta menestyksestä ja niin kuin tapoihin kuuluu on se mielestäni hiukan yläkanttiin mennyt arvio.

Joten laitan tässä oman arvion mitalien suhteen. Vaikka lajikirjo on nykyisin paljon suurempi, kuin muutamia kymmeniä vuosia sitten, eli lajikohtaisia mitaleja oli paljon vähemmän tarjolla ei tulevista kisoista tule kuin ainoastaan 5 mitalia. Pessimisti ei pety kuvaa hyvin tätä kuvaa tulevista koitoksista. Mitalit tulevat naisten jääkiekosta, naisten parisprintistä, yksi naisten ja miesten henkilökohtainen mitali murtsikasta ja yksi lumilautailumitali. Bonus mitali voi olla tuloillaan yhdistetyn joukkuesuorituksesta. Mitalien värejä en ala arpomaan, koska määristä tässä oli kyse.

Mäkihyppelyssä Suomen osanottajat ovat omaksuneet kaikista parhaiten tuo V tyylin, mutta mikä tarkoittaa puhtaasti Vastatuulta ja kovaa sellaista, eikä hyppy saa tuulta alleen ja lento jää lyhyeksi. Lumilauta lököpöksy miehet ja nainen ovat arvoitus, niin kuin laji vielä muutenkin tavan tallaajalle, mutta pakkohan niistä monesta lajista on yksi  onnenkantamoinen tulla. Miesten jääkiekkoon en ota mitään kantaa, koska ei kiinnosta, siis aivan sama. Kun taas naisten vastaavaa voi syrjäsilmällä seurata, koska koko ajan pelataan, eikä siellä saa sääntöjen mukaan tapella tai taklata toisi hengenvaarallisesti, siis pronssia sieltä.

Miesten murtsikka ja Matti Heikkinen on nähty ennenkin ennen h hetkeä alavireisenä ja supliikkimiehenä on h hetkellä kuin uudestaan syntynyt  mitalisyrjässä kiinni. Iivo Niskanen on se mitä ilmeisin mitalituoja 50km yhteislähdössä. Väliaikalähtö olisi petannut sen kultaisimman mitalin, mutta nyt on tyytyminen himmeämpään, ELLEI pääse irti pienellä porukalla (3hiihtäjää) irti pääporukasta hyvissä ajoin matkan varrella. Muut, lähinnä Hakola on aivan siinä onnistuessaan 8 joukossa jollakin matkalla. Toivottavasti olen väärässä tässä asiassa, sillä sen verran potentiaalia on tässä kaverissa ja yllätysmomenttia täynnä. Miesten viestissä on yhden kansainvälisen miehen vauhdin oleva aukko ja nelossija on vakio. Naisten murtsikka ja Krista Pärmäkoski on se mitalin tuoja, jos on selättänyt lenssunsa. Tämä veriarvohirmu taitaa sekä perinteisen että luisteluhiihdon, vai miksi sitä pitäisi kutsua ja avausmatka eli yhdistelmä on se mitalin paikka, loppu on ekstraa. Naisten viestissä on olemassa myös mitalisauma, mutta voi voi, taas on se yhden kansainvälisen naisvauhdin mentävä aukko suomi joukkueessa. No hyvä on, hellyn lupaamaan sen kuudennen mitalin tässä lajissa.

Luistelussa ja lähinnä Poutala ovat top 6 joukossa onnistuessaan lähinnä 500 metrillä, mutta nyt kun ovat kaikki parhaat paikalla on mitali utopiaa. Kaunoluistelussa Suomailaisten piruetit ja lutzit sun muut kärkisalkkovit ja muut kiemurat riitä edes 15 joukkoon.

Ja sitten on tämä ampumahiihto ja Kaisa Mäkäräinen. Perustasollaan hyvä, mutta superonnistuminen jaksaa kiertää olympiadeissa. Miksi??, siksi että jotkut vaan ei onnistu isoissa kisoissa 100% koskaan. Vastaavia urheilijoita löytyy paljon eri urheilulajeista, jotka ovat maailman ehdotonta kärkeä jo rutiinitasollaan, mutta viimeistään rengaskisoissa ei onnistuta pääsemään nippanappa rutiinitasoon. Kuuden joukkoon kuitenkin Kaisa menee parilla matkalla. Mitä sitten tekee yllätysvalmis Mari. Yksi kerta kymppisakkiin on ihan yes ja Holmenkollen odottaa.

Jo jäi joitakin lajeja mainitsematta, niin ei niistä ainakaan mitaleja ole tulossa. Joten nyt kun E-Korean kisapaikalla jyllää norovirus, kannattaa ainakin suutelut unohtaa ja näin ollen ei pääse tooppinkia suoniin ja d-näyte pysyy negatiivisena, voikin kisat pyörähtää käyntiin.

Pohjois Korea on myös päästetty kisoihin mukaan lähinnä liennytysmielessä. Menestystä ei le kovin suuresti luvassa, mutta menetettävään on kisoihin valituilla paljon. Miettikää esim. sitä, minkälainen kohtalo on luvassa sille poloiselle kotimaassaan, jos sattuu pärjäämään ja d-näyte osoittautuu positiiviseksi. Kyllä Kim jon ung silittä varmaan päätä:)

Tulossa juttua erään ultrajuoksijan tähän ehtineestä elämäntaipaleesta.