1308296080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  

Tämä on ajalta ,kauan ennen ajanlaskun alkuaHuuto siis ajalta puukko ja kirves.Ainakin tuntuu tässä vaiheessa siltä,mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan,nimittäin vauhti näissä maantiejuoksuissa.Ennen otettiin aikaa ja vielä tämäänkin kellolla,nykyisin näyttäs siltä että ajanottoon riittäs meitsille kalenteri.Jokatapauksessa, kuvan juoksussa, tukka oli vielä tallella(tosin vähänlaisesti) mutta järkeä?onko sitä ollut,no hyvin on potkinut tänne asti ja toivon mukaan riittää jatkossakin.Itselläni potki päässä tässä juoksussa,vielä edellinen ilta, mikä meni hiukan pitkäksi.

Siis Hannes -hölkkää juostiin aina alkusyksystä ja meno oli alusta lähtien aika tuimaa,tässä sen ajan maakunnan suurimmassa juoksutapahtumassa,parhaillaa tämä juoksu keräsi tuonne Puijon hiihtostadionille noin 700 osanottajaa, matkoja oli kaksi oli 11,5km ja sitten tämä pitempi 21,4km.No, nyt tarkkaavaisimmat hieraisee silmiään,kyllä, ei ollut kyse puolimaratonista,vaan ylipitkästä puolikkaasta,se voi vieläkin käydä mittaamassa vaikka maantiepyörän kalibroidulla mittarilla.Kohta se on myöhäistä kun toi Kallansillat saa ihan eri ajolinjat valmistuva siltatyömaan vuoksi.

Olihan vuosien saatossa kisassa mukana koviakin ukkoja,esim. Jouni Kortelainen, Hannu Sorasalmi,Paavo Heikkinen Hannu Okkola ja monia muita, yhtään sen enempi,väheksymästä,Mutta reittiennätykseksi jäi Kortelaisen Jouni juoksema 1,05,30h, Okkolan Hannu jäi siitä vajaan minutin ja mulle jäi ajaksi tuo 1,06,36h.

Hannun meritit kaikki tuntee,mutta Kortelainen oli taas 2,13,00 ukko Maratonilla,ja monien kansaivälisten maratonien kärkinimi. Mutta tässä tämä tällä kertaa,mä meen päivän toiselle happihölkälle,ja sitä paitsi,KESÄLOMA JULISTETAA AVATUKSI ja saaremmaan 80 prosenttinen illalla korkatuksi.