Se mikä nousee, se myös laskee ja toisinpäin:). Asuntojen hinnat ovat laskusuhdanteessa ja se mitä on aina pidetty varmana, eli se, että omistusasunto on varma sijoituskohde ja että se säilyttää arvonsa tai jopa nousee on nyt kuplan tavoin puhjennut. Kauan, liian kauan tätä illuusiota käytetyistä asunnoista on asuntomarkkinat pitäneetkin yllä järjettömän kovilla asuntojen hinnoilla. 

Toteamus, että elämä on suora lähetys itsekullekkin, konkretisoituun monelle hyvin karvaanoloisesti lähitulevaisuudessa. Ainoastaan suuret kasvukeskukset tulevat säilyttämään edes jollain tavalla asuntokuplan aiheuttaman pudotuksen.

Eräs facebook kaveri totesi tuossa hiljattain, että on täysin luonollista. että hinta tippuu kaikissa kulutushyödykkeissä kuten esim. autoissa ja vaikkapa asunnoissa kun ne ikääntyy. Totta, sillä miksi vanhettuneen tavaran hinta pitäisi muka nousta tai edes pitää arvonsa?

Ostovoima, mikä on seurausta hyvästä talouskehityksestä alkaa olla hyvin monelle menneen talven lumia. Aivan samoin voi todeta oman kuntokäyrän suhteen. Juoksuvoima, mikä on seurausta huonosta treenauskehityksestä alkaa olla menneen talven lumia.

Mainio harmonikka mestari Veikko Ahvenainen 90 veee, totesi että siinä vaiheessa kun ihminen menettää uteliaisuutensa, tarkoittaa kaiketi elämää, niin silloin ihminen on vanha.Osuvasti ja mainioisti sanottu, missä kokemus puhuu puolestaan. Tämä ikinuori elämäntaituri, joka vielä vetää 60 keikkaa vuositasolla ja juoksee 6km juoksulenkkejä omaa positiivisen elämänasenteen, minkä katsoo olevan yksi tärkeimmistä ohjeista säilyä hyvässä mielen ja fysiikan kunnossa. Eikä asiaa ainakaan pahenna se, että elämänkunppanina on 40 vuotta nuorempi. Siinäpä sitä on sitten elämän ohjetta meille kaikille, jos haluaapi varttua hiukan iäkkäämmäksi.

Doha on ovella ja vuoden yleisurheilu saa upean päätöksen MM kisojen myötä. Suomen viime hetken pääsijät olivat Sara Kuivisto ja Elmo Lakka, onnittelut. Näitä kisoista Suomen osalta ei ole luvassa kultaa ja kunniaa ja nyt käy niin, että se mitali jää tulematta. Mutta niin kuin aina ennenkin, osanottajia eri lajeihin pitää olla se määrätty määrä, että mitalistit saadaa sitten selville.On kuitenkin yksi härmäläinen, joka erittäin hyvällä tuurilla saattaisi olla mitalinsyrjässä kiinni. Se tosin vaatisi superpäivää, samalla kun tulis mahdollisimman monta varaslähtöä ja kaikilla muilla olis superhuono päivä. Loikkaaja Mäkelän mahdollisuuksiin en usko ja vielä vähemmän keihäsmiesten onnenkantamoiseen.

Suomalaisten ensimmäiset finalistit starttaavat 27.9 puoliltaöin, kun naismaratoonarit Hyryläinen ja Vainio lähtevät kokeilemaan lämmönsietokykyään. Hyryläiseltä sitä löytyy, koska on saanut valtaosan urastaa harjoitella lämpimissä olosuhteissa Saudeissa. Alisan parhaat juoksut tulevat sitten vasta vuosien päässä, joten tämä reissu menee enempi kunnialla maaliin pääsyyn.

Ja lopuksi. Tuliko suurena yllätyksenä, kun Kuopion Kaupungin alijäämä tulevalta kaudelta on aivan valtava. Ja jatkoa seuraa seuraavien vuosien aikana, missä pahimmillaan se tuplaantuu. Yt neuvottelut ovat edessä kaupungin johtajan mukaan ja alustava arvio koskee 200 kunnan työntekijää. Kirjoittelin jo noin 5 vuotta sitten näille sivuille, miten kaupungin tulee tällä menolla käyvän ja nyt se alkaa toteutua. On siinä tulevalle(ville) sukupolville maksettavaa, koska velkahan on joskus myös maksettava takaisin. Suurin menoerä on ollut ja tulee olemaan aina tässäkin kaupungissa sairauspoissaolot, mitkä ovat tänäkin vuonna pitkälti toisella kymmenellä miljoonalla. Olen sitä mieltä, että silloin kauan sitten, kun uutta palvelualue uudistusta alettiin toteuttamaan, unohtui se kaikista tärkein asia, kaiken sen tohotuksen ja kiireen keskellä. Hyvinvoinnin palvelualueen olisi pitänyt perustaa työryhmä ja sille iso budjetti, minkä tehtävänä olisi ollut motivoida ihmisiä liikkumaan ja nimenomaan kannustinjärjestelmällä a la Pekka Niska. No,oma kohtalo oli tuosta itsensä kunnossa pitämisestä karu, vaikka ensimmäisen 10 vuoden kunta-ala vuotena sairaspäiviä oli tasan nolla. Tyly lauselma johtajan suusta, mitä tulee kriteereiden täyttymiseen työssä sai minut pohtimaan sitä, miten hunningolla asiat työnantajalla ovatkaan.

Hyväkuntoisuus on yhtä kuin vähemmän sairauspäiviä ja kun työtekijät motivoituu pitämään itsensä kunnossa, huomaa työkaverikin, että tuohan kannattaa ja positiivinen kierre on valmis. Tällä konseptilla olis ajan myötä saatu sairaspäivät vähenemään kolmanneksella joka vuosi. Ja kun tulosta olisi alkanut syntyä ja 10 miljoonia saatu säästöön se olisi myös vahvistanut Kuopion Kaupungin imagoa hyvinvoinnin pääkaupunkina. No ei nämä tämän päivän päättäjät organisaattorit, kordinaattorit, kaikenmaailman visioijat, paperinpyörittelijä johtajisto, lukuisine adjutantteineen ole sitä velkaa sitten joskus maksamassa. Ne ovat eläkkeellä ja isolla, minkä heidän jumalattoman ison palkan muodossa ovat(ko) ansainneet.

Omat. Aamulla kävin Puijon maisemissa hölkkäämässä sen vajaan parituntisen. Ai fiiliksetkö, no ohhohhoijakkaa. Alamäet tulee hyvin, johtuen kehon koostumuksesta, mutta ylämäet tulee huonosti, liki kävellen:(