Rion kisat jatkuu ja arenalla ovat paraurheilijat. Suomen mitalihanat avasi Marjaana Heikkinen itseään tyydyttävällä keihästuloksella, hopeamitalin arvoisesti. Kelpo hyvä suoritus johon pitää olla tyytyväinen, MUTTA mutta. Kisan jälkeinen haastattelu jätti Marjaanalle paskan fiiliksen kilpasiskoista ja eteenkin yhtä pykälää korkeammalle kivunneesta Kiinalaisesta, joka nakkasi kaikilla kolmella heitolla yli entisten ennätysten vieden suvereenisti kultamitalin. Haastatteleva toimittaja kysyi Pitkäseltä, että miltä Kiinalasen heitot vaikuttivat, johon hopeamitalisti totesi hyvin ylimalkaisesti, että en ala niitä tässä nyt se enempi kommentoimaan. Viesti oli siis hyvin tyly, sekä epäurheilijamainen ja samalla läpinäkyvä siitä, mitä sillä tarkoitti. Itseasiassa en ole vielä koskaan kuullut noin selvää vihjailua urheiliasta heti kisan jälkeen, siis siitä, että ei siellä pelkällä riisillä heitetty. Kyllä urheiljan tasosta riippumatta pitää antaa tunnustusta paremmalleen. Kyllä tuolla tasolla pitäisi pyrkiä hiukan arvokkaapaan käyttäytymismalliin, tyyliin kunnes toisin todistetaan heittäjän harjoittelu metodit, sekä ravintopuoli. Minkähänlainen polemiikki olisi syntynyt, jos esim. Paavo Nurmi Gamesi keihäänheiton jälkeen joku Suomalainen heittelijä olisi tokaissut Saksalaisen hirmusarjan heittäjän suoritusta kulmakarvat kurtussa, että EN ALA KOMMENTOIMAAN hänen suoritustaan tässä haastattelussa tämän enemmän:)-

Mutta niin kauan kuin on aikaa on toivoa. Nyt Kuopion Kaupungin myöntämä stipendi hopeamitalista suuruudeltaan 6000€ on ansaittu, isolla aaaalla. Mutta mikä on Kaupungin kanta sen jälkeen, jos hopea vaihtuu kullaksi JOSTAIN kumman syystä. Tuon kutosen eteenhän ilmestyy kasi kaupungin linjaamien palkitsemissäännösten mukaan, joten periaatteessa kyllähän sitä kannattaa olla KOMMENTOIMATTA.

Perinteinen syksyn suurtapahtuma tuolla Karttulassa, eli maakuntaviestijuoksu juostaan 1.10. Sinne siis kokoamaan viestiporukoita kiivaasti, aina mahtuu mukaan.

Kävin kokeilemassa jousiammuntaa,ihan jees hommaa. Ja nyt on alkanut kiinnostaa tuo ampumajuoksu ja hirvenhiihto, joten ensi suvena, jos luoja suo olen ampumajuoksemassa, vai miten se meni. Muutenhan tämä tämänhetkinen kuntoilupuoli on sitä Pyörä/hölkkä yhdistelmää vuoropäivinä, eikä niissä ole mitään kerskuttavaa.

Tähän kun vielä lisää, että olen lusimassa yhden vuoden kakkua tuolla Lippumäen uimahallissa, siis kiven sisässä sanan varsinaisessa merkityksessä, voidaankin julistaa viikko avatuksi.