Moi, missä oot mänössä, minä oon tässä? joo, nähhään koululla. Tässä turhimmista turhakepuheluista turhin, mitä nykyajan kännykkä mahdollistaa. Pienet koululaiset kulkevat kuin päättömät kanan pojat pitkin kevytliikenne väyliä reppu selässä ja mitä komeempi ja kallimpi älypuhelin, niin sitä pitempään sitä pidetään näkyvillä.

Olen moralisoinut usean kerran Suomalaista autoilijaa siitä että esim. suojatietä ei kunnioiteta pätkääkään, puhumattakaan muusta liikenne käyttäytymisestä, mutta nyt alkais olemaan korkea aika, vaikka itsepähän vanhemmat ovat esimerkin antaneet lapsilleen kännykän käytöstä ja myös sen tenavalleen hankkineet. Niin, pitäähän sen olla, kun naapurin vesallakin  ja lissullakin se on, laitetaan vielä pakettiin kallein peli, muutenhan meidän muksu on huononpi kuin muut.

Mutta kohta alkaa suru uutisia tulla, kun kaksi eri ikäryhmää kohtaa, vanhemmat aikuiset autolla luuri korvalla ja nuori koululainen "missä oot"puhelu päällä. Espanjassa SUOJATIE tarkoittaa SUOJATIETÄ, missä voi siihen luottaa että voit ylittää kadun TURVALLISESTI, siihen tuli muutos joitain kymmeniä vuosia taaksepäin, kun liikennetapakulttuuri oli tämän päivän Suomalaista tasoa. Siellä päättivät, että tämä holtittomuus saa loppua, alkoi helvetinmoinen tehotarkkailu pitemmän jakson aikana ja rikkeestä seurasi ilman mukinoita ERITTÄIN suuret seuraamukset. Alkoi liikenne käyttäytyminen muuttua autoilijoilla pysyvästi ja kunnioitus pyöräilijää ja jalankulkijaa kohtaan on aivan eri tasolla kuin Suomessa.

Onhan se totta, että olosuhteet ovat ajoittaa liukkaatkin, jolloin auto ei pysähdy suojatien eteen samalla tapaa, kuin sulalla, mutta voihan sitä jarrua kokeilla ainakin pitävissä olosuhteissa ja teroittaa perheen nuorimmille vesoille sitä että ne "missä oot" puhelut jätetään soittamatta. Vastuu on kuitenkin autoilijalla, sillä henki lähtee yleensä siltä pienemmältä, mikä voisi olla vaikkapa sen autoilijan oma muksu, joka menee jossain reppu selässä ja kallis älypuhelin korvalla, vastaamassa iskälle tai äiskälle joka on juuri silloin auton ratissa.