Mo Farah on suuri juoksija isolla J:llä. Euroopan ennätys tonni vitosella ja nyt Lissabonissa puolimaraotonilla Euroopan ennätys. Ja kun lisäksi radalta löytyy meriittejä vitosen ja kympin matkoilta enemmän kuin Bulgarialaisilta painonnostajilta käryjä yhdestä testaussessiosta, voidaan jo tässävaiheessa puhua kaikkien aikojen Eurooppalaisesta mies kestävysjuoksijasta.

Viikonloppuna sujuttelivat suksia suomen-cupin finaalien arvoisesti Pyhäjärvellä. Perinteikäs hiihtopitäjä, jonka maineikkain hiihtäjä on varmaankin kaikkien tuntema Helena Takalo.Se oli aikaa se, jolloin Takola ja Kajosmaa, joutuivat hiihtämään mm. kivikovia Neuvostoliiton hiihtäjiä vastaa. Urbaani legendahan kertoo mm. Kulagovan kerran sanoneen seuraavaa, "kuule Raisa, ajelisit sinäkin joskus tuota partaa useimmin, siihen oli Raisa vastannut, että pidä sinä Galina turpas kiinni tai potkasen munille"

Mutta sitä, millä tavalla nykyhiihtäjät sen tekee ei miellytä. Kyse on miesten viestistä, sillä jos osuuksia vähennetään ja matkoja lyhennetään tähän malliin, niin seuraava variaatio on varmaan miehillä naisia matkien 3x5km. No, eihän siinä mitään kummallista ole, mutta ei tämä ainakaan vie eteenpäin Suomen miesten hiihtoa, naisten kylläkin.Sen sijaan itse kisassa ei suuria yllätyksiä nähty palkintopallille nousivat ennakkoon vahvimmat joukkueet, ainoastaan miesten viestin Oulun kolmossija vaihtui diskaukseen ja näinollen jumbosijaan. Oliko Rissasen Jarmo omasta mielestään pyöräkilpailussa,kun tuo ajanottolaite oli unohtunut tyystin nilkasta, en tiedä, vaan siinä meni himmein mitali ja eurot Oulun joukkueelta.Tosin kyllä niitä siruja käytetään pyöräkisoissakin, joten hölmöilyä, mitä hölmöilyä, minkälaista ei pitäisi enää tapahtua:)

Ensiviikon lopun SM viestit palauttavat miesten viestin oikeaan arvojärjestykseen. Sotkamon ski-team tuo varmaankin parhaan joukkueen kehiin ja muille jää loppuhilut jakoon.

Kaisan kaisan kausi alkaa olla taputeltu, tai ainakin pum, pum osastolla. Muutama murtsikka ja se on siinä. Kaisa palasi takaisin omalle tasolleen penkalla  tuolla siperiassa yhteislähtökisassa. Hyvä kausi kaiken kaikkiaan ja vaikka huhut lopettamisesta ovat taas saaneet tuulta siipien alle, on mitä ilmeisintä että ensi vuoden lumilla nähdään Kaisa entistä ehompana.

Su. ap. sopivasti VK juoksua 4min/km ja ip. mattoverryt. Ma. Kuopiohalli 4km tv+2x10x200m/130mpalautus+verryt. Iltapäivät ja illat menee tutusti lorviessa Uimahallilla