Ei kestänyt Jukka pojan jalka, enkä tarkoita tässä sitä Suomen suven reggaey rallattelijaa, vaan estemiestä, vieläköhän yhdet Olympiadit? no Kenia kuitenkin piti estevaltikan tiukasti  hallussaan, niin kuin niille yleensä kuuluu. Mitalitilikin on sitten avattu ja niin kuin tapoihin kuuluu, se tuli lajista mistä sitä ei osattu odottaa, hyvä naiset!

Sitten Triahtloniin, naiset menivät todella kovaa, tai siis mentiin juosten kovaa, missä länsinaapuri miltei kurkotti korkeimmalle pallille, mutta miehissä mentiin sitten isoa kovaa. Tutut nimet valtasivat kärkisijat, vaan millä tavalla meidän ex tri-mies, kisojen kommentaattori Mangnus Lönkgvist laittoi halvasta Suomijuoksijaa, ei kuulemma pärjää enää edes  kansainvälisille tri- miehille juoksussa, toinen ”asiantuntija” vieressä totesi, että onkohan kukaan suomessa juossut tänä vuonna edes alle puolen tunnin kymppiä, mistä ne oikein löytää tälläisijä tolloja yleiseen eetteriin.

Totuus on yleensä taruakin ihmeellisempi, se pitäisi olla kyllä Löngvistillekkin selvä, totuus siitä, ettei kukaan tri- mies perusmatkalla juokse ensimmäistä kympin puolikasta TARKEMITATULLA reitillä 2,46-2,48min/km. Triathlon on aina kuulunut lajeihin missä ei olla niin nökön nuukia tarkoista matkoista, yleensä ne on alakanttiin, niin kuin tälläkin kertaa, tilanne muuttuu siinä vaiheessa, kun tuodaan julkisesti kaikkien nähtäville viralliset mittaus paperit reitistä, niin perun epäilyt ja tarkkaavaiset katsojatkin varmaan huomasivat että ei se viimeisen kilsan pyykkikään, voinut pitää paikkaansa kun hopea vienyt Espanjan poikakin viipyi sillä tonnilla 4,20min, joten lenkki jota neljä kertaa kierrettiin oli alimatka, kunnes toisin todistetaan. Ajatelkaa, silti mentiin 29 pintaan kymppi, uinnin ja pyöräilyn päätteeksi ja nämä kaksi toopea kuvittelivat alkuvauhdin perusteella, että nyt juostaan 28 minuuttiin, oli siinä mukava paikka ruoskia Suomalaista kestävyysjuoksijaa. Onhan se tosi hienoa, kun juostaan tri-kisan päätteeksi omat kympin enkat, mutta pikkasen epäilen? Kysymys kuuluu, miten kovaa nämä hemmot mahtaa juosta tuoreena????! kun en ole ainakaan kuullut kenenkään 29min juoksija veryttelevä ensi järvessä 1,5km hyvävauhtista uintia ja päälle 40km hyvävauhtista pyöräilyä, jossa välillä yritetään muusta porukasta irti.

Triathlon on hieno ja eritoten äärettömän kova laji, yksi kovimmista,niin huipulla kuin kuntosarja tasollakin, kaikki sen läpivieneet ovat voittajia, isolla Veellää. Mutta jos kerran aikaa otetaan, niin miksi armon vuonna 2012 ei vieläkään saada selkeitä matkoja mitattua edes olympiatasolla, SM tasollahan sitä ei varmaan tulla koskaan suorittamaan, johtuen järjestäjien kyvyttömyydestä (haluttomuudesta)suorittaa kyseinen mittaus, matkat ovat siten aina NOIN matkoja. Tosin nyt tuntuu, että kohta joku älähtää, toivottavasti!

Mitäs muuta, niin tämä reggae musiikin ihmemaa jyrää jenkkien kanssa pikamatkoilla, niin kuin olettaa saattoi, sekä tonnivitonen miehissä miltei ufomaisella otteella Algeriaan (taas käy kylmät väreet selässä??), kun taas samalta matkalta löytyy näiden kisojen suurin ali suorittaja Kiprok Keniasta, mikä ihme tuli tälle juoksun suurimmalle ennakkosuosikille. Muissa yu- lajeissa ei olla nähty kovin suuria ylläreitä, johtuen siitä että huiput ovat pitäneet tasonsa. Miesten pitkästä kävelystä, kävelytettiin ulos ennakkosuosikki, ennen kuin on kisa edes kerennyt alkaa, johtuen epo nimisestä näytteestä, minkä hän kuitenkin miehekkäästi myönsi ei siis lähtenyt ”öljyalan selityksiin”  ja kun tarkasti katsoi hidastuskuvaa kävelystä, niin koko konkkaronkalla oli molemmat jalat yhtä aikaa maasta irti, muistutti siis veteraanien marotonin viimeisiä metrejä, ei nouse jalka enää paljon maasta, mutta juoksevat kuitenkin. Keihäänheitto karsinta oli ja meni, kaikki Finskit finaaliin, palataan asiaan lähemmin sunnuntaina, kun tiedetään loppukisan tulokset, veikkaan  kuitenkin sijat 3-5 yhden heittäjän kohdalta realistisiksi.Kuninkuuslaji kymmenottelu saa arvoisensa päätöksen, USA Gold metal sekä naisten seiteottelut vieläkin odotetummin Brittein saarelle.

Lopuksi omat tekemiset, mustikkaa on tullut pirusti, tänään viimeiset, sekä juoksupuolelta lievää ontumista maanantain jälkeen, Maanantai, ap. (1,20h)= 30min verryt+ 3km kova 3,24min/km+8x200m/200m/1km tv+8x70m/70m+2km verryt. ip. 1,50h maantiepyörä, ylämäet kovaa. Tiistai ap. 1,30h tv kevyt. Keskiviikko ap. 2h metsässä kävelyä kumikengät (vettä tuli kuin esteri per….tä) Torstai ap. 1,20h vauhtileikki (15x 100-200m kiihdytyksiä (sattui lonkkaan) ip. mustikassa,täytynee passailla tuon lonkan takia viikonloppu juoksua, siis lappu rinnassa juoksua. Tosin, onneksi minulla ei ole ollut noissa pikkukisoissa pyttyjenjako tilaisuuksissa ollut Yhdysvaltojen soutaja Hernik Rummeltin ongelmaa, ainakaan näkyvästi! toisin saattaisi olla jos esim.  Jasmin M. olisi kohteena, joka on julkisesti blokissaan vuodattanut uutta rakkaussuhdettaan, hiukan niinkuin iäkkäämpään mieheen 63v, mikä tuntuu jo aika tavalta normaalilta toiminnalta hänen kohdallaan,  vaan mikäs siinä, jokainen vakka kantensa valitsee on sanonta ja nyt SAUNAAAAAN!